Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Πάει και ο Παυλίδης...άλλος για κουκούλωμα;

Τα παρακάλια του Βαλβέρδε...

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

Το βράδυ της Πέμπτης θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τη δεύτερη δικογραφία που αναφέρεται στον πρώην υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη και την υπόθεση της άγονης γραμμής της Τήλου. Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συζήτηση και η λήψη απόφασης στην πρόταση που κατέθεσαν 78 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών» για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Το Βατικανό δυσκόλεψε την παραγωγή του llluminati

Ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ κατηγόρησε δημόσια, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, την Αγία Έδρα, για παρακώλυση των γυρισμάτων της νέας ταινίας llluminati (ή «Οι πεφωτισμένοι» όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά) με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς. Η μεταφορά στον κινηματογράφο του συγγραφικού έργου του Νταν Μπράουν αφορά την προσπάθεια του καθηγητή Ρόμπερντ Λάγκντον να διασώσει τέσσερις απαχθέντες καρδιναλίους. Όπως είπε ο Χάουαρντ, το Βατικανό άσκησε την επιρροή του για να αποτρέψει τη κινηματογράφηση κοντά σε ορισμένες εκκλησίες ή στο εσωτερικό τους. Και αυτό τη στιγμή που η ίδια η Αγία Έδρα είχε δώσει το «πράσινο φως».

ΑΣΕΠ: 13 και 14 Ιουνίου ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών


Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

UEFA Champions League: Manchester United Vs Arsenal 3-1

3 - 1

Η Μάντσεστερ Γιουν. νίκησε στο «Εμιρατς» την Αρσεναλ 3-1 και προκρίθηκε για δευτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ. Θα μάθει αύριο τον αντίπαλο της, από τον άλλο ημιτελικό, ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα.

ΠΑΣΟΚ: «Υπεύθυνος ο πρωθυπουργός για την ατιμωρησία της διαφθοράς»

Για συγκάλυψη κατηγορούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό , ενώ η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, θεωρεί το θέμα Παυλίδη «λήξαν». Το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη.Ευθύνες αποκλειστικά στον πρωθυπουργό για την «ατιμωρησία της διαφθοράς» επιρρίπτει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.«Η αποκλειστική πολιτική αλλά και η ηθική ευθύνη για την ατιμωρησία της διαφθοράς ανήκει πλέον, προσωπικά στον κ. Καραμανλή», τονίζει και προσθέτει: «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία, ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση, για να ξεκινήσει στη χώρα μας μια συστηματική προσπάθεια εξόδου από την οικονομική, από την πολιτική, αλλά και από την ηθική κρίση που μαστίζει τον τόπο».

Ecofin: Δύσκολη περίοδος για την ευρω-οικονομία

«Ζοφερή» είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία έχει περιέλθει σε ύφεση. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του συμβουλίου των υπουργών οικονομίας των χωρών της Ευρωζώνης (Ecofin) ο οποίοι πάντως προσέθεσαν ότι διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης. «Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση» διαπίστωσαν επιπλέον οι υπουργοί. Παράλληλα, υιοθετήθηκε η «Έκθεση 2009 για τη δημογραφική γήρανση», που συνέταξαν από κοινού η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής (EPC) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην έκθεση παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού μεταξύ των ετών 2008-2060 στις δαπάνες για συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη, μακροχρόνια περίθαλψη, επιδόματα ανεργίας και εκπαίδευση.