Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Tα τείχη του κοινωνικου - θρησκευτικού - οικονομικού ρατσισμού

The Great GAZA Wall - όταν ο κοινωνικός ρατσισμός φαίνεται και από τον Δορυφόρο !

Αν το τείχος του Βερολίνου αντιπροσώπευε τον διαχωρισμό σε δύο διαφορετικά κοινωνικά και πολιτικά συστήματα, το τείχος της Γάζας είναι η απεικόνιση του Κοινωνικού ρατσισμού η οποία φαίνεται ακόμα και από τον Δορυφόρο. Στην παραπάνω Δορυφορική φωτογραφία εμφανίζεται το Τείχος της Γάζας και οι δύο αντίστοιχες κοινώτητες που χωρίζει.
- από την μία η Παλαιστινιακή, πυκνοκατοικημένη και ΑΝΥΔΡΗ
- από την άλλη η Ισραηλινή όπου το νερό φαίνεται να αφθονεί και να περισσεύει.
Ο πόλεμος της δίψας και της στέρησης του Νερού που έχουν επιβάλει οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους είναι φανερός, ακόμα και από τον Δορυφόρο της Google.
κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός μας, από την μία πανηγυρίζει για την πτώση του τείχους του Βερολίνου , και από την άλλη συντάσσεται πολιτικά , αλλά και στρατιωτικά ( με κοινά γυμνάσια) με το χειρότερο ρατσιστικό καθεστώς στην περιοχή μας, που δεν δίστασε να απλώσει αυτό το σύγχρονο τείχος του αίσχους.
garizo

Οι επιδοτήσεις διαφθείρουν‏...

«τα τρακτέρ είναι για τους αγρούς
και όχι για να φράζουν δρόμους...»
(από το 2007 η Σουηδία κατά των επιδοτήσεων που διέφθειραν κάποιους επιτήδειους αγρότες)


Στη χώρα των αρουραίων μόνο ένας ρεπόρτερ πόντικας, που έκανε μιά ολόκληρη ζωή ρεπορτάζ σε γεμάτα κελάρια με τρόφιμα και πιθάρια, μπορεί να πει κάποια πράματα τόσο αληθινά, όσο ψεύτικα είναι αυτά που μας περιτριγυρίζουν... Αίφνις για τα τρακτέρ και τα πολυτελή αγροτικά τζιπς, που από το 2007 οι Σουηδοί μας κατηγορούν...
Η κοινή αγροτική πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης απέτυχε παταγωδώς στην Ελλάδα γιατί οι μηχανισμοί της που ρυθμίζουν τις δανειοδοτήσεις, τις καλλιέργειες, την παραγωγή, την επεξεργασία, το εμπόριο-διακίνηση των προιόντων, έπεσαν σε χέρια αρπακτικών κομματικών παραγόντων, κερδοσκόπων μεσαζόντων, επαγγελματιών συνδικαλιστών και νταβατζήδων εμπόρων. Η Κοινή αγροτική πολιτική έχει γίνει πλέον αντικείμενο κριτικής απο τα ΜΜΕ αλλά και πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Η Ευρωπαική Ένωση έχει πειστεί πλέον για πολλά μειονεκτήματα αυτής της πολιτικής και απο τον Μάιο του 2007, η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που υποστήριξε πως η πολιτική των αγροτικών επιδοτήσεων διαφθείρει και πρέπει να εγκαταληφθεί, εκτός από αυτές που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά και εκεί -ειπώθηκε- θα υπάρξουν ατασθαλίες από τους επιτήδειους με τις Μερσεντές, τα πολυτελή αγροτικά τζιπς και τις πολιτικές διαπλοκές, που χρησιμοποιούν τα τρακτέρ λιγότερο στα χωράφια και περισσότερο στις εθνικές οδούς... Ποιοί είναι οι επιτήδειοι, κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...
press-gr

Παραιτηθείτε κύριοι, είναι θέμα αξιοπρέπειας πλέον.

Μέρα παρά μέρα, οι μαχαλόμαγκες εκατομμυριούχοι με τα λεφτά των κορόιδων φορολογουμένων, αφήνουν τις σπόντες τους για την Κρατική τηλεόραση που δεν τους προστατεύει απο την κριτική των συναδέλφων τους στα ΜΜΕ.
Δεν μας λένε όμως οι κύριοι Λυριτζής και Οικονόμου, ποιος προστατεύει τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών απο την αλόγιστη και προκλητική διασπάθισή τους.
Δεν μας λένε οι κύριοι Λυριτζής και Οικονόμου, ποιος προστατεύει την αισθητική μας απο το επίπεδο τους. Δεν μας ρώτησε κανείς εαν θέλαμε να βλέπουμε πρωί πρωι δυο "λαικούς" τύπους να φλυαρούν για τα κυνήγια, τον Ολυμπιακό και τι μαγειρεύουν στο σπίτι οι σύζυγοί τους. Και γι αυτό το επίπεδο αισθητικής και δημοσιογραφίας, να παντελονιάζουν 324 χιλιάρικα έκαστος. Δηλαδή πάνω απο 100 εκατομμύρια παλιές δραχμές το χρόνο. Γιατί οι δυο κύριοι δεν παραιτούνται εαν αισθάνονται προσβεβλημένοι; Γιατί δεν σπεύδουν στην ελεύθερη αγορά να ζητήσουν αυτές τις αμοιβές; Ποιους απειλούν με τις σπόντες τους; Τους φορολογούμενους που ενω θα έπρεπε να είχαμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το εθνικό σκάνδαλο της ΕΡΤ, καθόμαστε και τους ακούμε;
Μήπως απειλούν την αναβλητικότητα του κου Γερουλάνου που εξακολουθεί να τους ανέχεται; Ποιους απειλούν επιτέλους αυτοί οι θρασείς κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι;
kourdistoportocali

Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ

Συνεχίζεται ο «χαμός» στη ΝΔ, με τα κρούσματα αλληλοσπαραγμού και εσωκομματικού μπάχαλου να είναι αλλεπάλληλα. Παρά την προσπάθεια του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά να σβήνει τις «φωτιές» τη μία πίσω από την άλλη, τα κρούσματα συνεχίζονται με αμείωτη – εάν όχι και αυξανόμενη – ένταση. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν ανάμεσα σε πρωτοκλασάτα στελέχη που είτε κατέχουν αξιώματα σήμερα στη ΝΔ είτε διατέλεσαν υπουργοί. Σήμερα ήταν η σειρά του Κώστα Μαρκόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, να ανοίξει μέτωπο με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, κατηγορώντας τον ουσιαστικά, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», ότι παρέλαβε από αυτόν τα χρέη στο υπουργείο Τουρισμού. «Όλες αυτές τις ημέρες δεν με ρώτησε κανείς τι χρέη παρέλαβα» δήλωσε συγκριμένα ο πρώην υπουργός. Είχαν προηγηθεί τι τελευταίο διάστημα «διαρροές» και αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον του, όπως και αντίστοιχη κριτική από την υφυπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντήσεις για το ζήτημα των χρεών στο υπουργείο Τουρισμού θα δώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατά την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου στη Χαλκίδα την Κυριακή. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κατανομάσει συγκεκριμένο «δάκτυλο» που βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις. Ο κ. Μαρκόπουλος όμως έγινε πρόσφατα δέκτης κριτικής, από τον τομεάρχη Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον κατηγόρησε επειδή ανέφερε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα δάση, αν και ο ίδιος ως τομεάρχης Περιβάλλοντος είχε δηλώσει ότι θα το ψηφίσει επί της αρχής. Τελικά επήλθε συμβιβασμός, αλλά το ζήτημα αναζωπυρώθηκε με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, που χαρακτήρισε «γελοιότητα» την αλλαγή στάσης της ΝΔ. Κι όλα αυτά συμβαίνουν μία μόλις ημέρα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει η Ντόρα Μπακογιάννη και θα μιλήσει «οριστικά και αμετάκλητα» και η ίδια, όπως δηλώνουν συνεργάτες της. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα είναι και ιδιαίτερα «επιθετική» στην ομιλία της, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Δέκα άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών


Διαβάζω τα :Δέκα άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών τα μέτρα που έκαναν την Θεσσαλία να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ μετα από πολλά χρόνια…

1. Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, να διοχετευθεί στον αγροτικό τομέα.

2. Άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και, στο χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης, να συμπεριλαμβάνεται περίοδος χάριτος 2 ετών. Συγχρόνως, προτείνουμε την αύξηση του ορίου των δανείων για το κεφάλαιο κίνησης των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα, ώστε αυτοί ν’ αποκτήσουν ρευστότητα για την κάλυψη του 100% των καλλιεργητικών τους αναγκών.

3. Προτείνουμε το πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια χωρίς δόσεις κεφαλαίου, χωρίς τόκους υπερημερίας, χωρίς ανατοκισμό των τόκων.

4. Προτείνουμε την επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, Ενώσεων Συνεταιρισμών που, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της γνωστής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

5. Προτείνουμε την άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με την διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών.

6. Προτείναμε με βάση τα στοιχεία της παραγωγής του 2007 την αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Καταθέσαμε στις 7 Οκτωβρίου 2008 πρόταση νόμου στη Βουλή, που απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία. Εάν γινόταν δεκτή η πρότασή μας θα αυξανόταν η επιστροφή ΦΠΑ που πήραν οι αγρότες το 2008 για όλα τα προϊόντα. Για παράδειγμα ένας βαμβακοπαραγωγός με παραγωγή 300 κιλά ανά στρέμμα θα έπαιρνε το 2008 επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ 5 ευρώ περίπου το στρέμμα.

7. Προτείνουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων με βάση τα στοιχεία του 2007. Τονίζω ιδιαίτερα ότι οι συντελεστές επιστροφής ΦΠΑ 11% και ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου 4% θα αναπροσαρμόζονται με βάση τις εμπορικές τιμές των προϊόντων και τη συνολική αξία της αγροτικής παραγωγής. Στόχος και δέσμευσή μας είναι να αυξήσουμε τα ποσά επιστροφής ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για κάθε προϊόν σε σχέση με αυτά που επιστράφηκαν το 2008.

8. Προτείνουμε την χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης, από 300 έως 500 ευρώ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα και με την γεωγραφική περιοχή – εκ των πραγμάτων, οι πιο βόρειες και ορεινές περιοχές θα έχουν πάντα προτεραιότητα. Και γι’ αυτό καταθέσαμε σχετική πρόταση νόμου, που απερρίφθη.

9. Προτείνουμε την κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ). Είναι ένα χαράτσι και για τους αγρότες. Και βεβαίως, εμείς θα επαναφέρουμε το καθεστώς του φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της δίκαιης ανακατανομής του πλούτου στην χώρα μας.

10. Προτείνουμε αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους Κανονισμούς 1405/06 και 1914/06.

Δέκα άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών

http://greki-gr.blogspot.com/

Bloggers meeting...

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και παράλληλα δημοσιεύουμε σχετική πρόσκληση για συνάντηση των bloggers: Ως επώνυμοι bloggers, αλλά με την επίγνωση ότι απλά υπάρχουμε για τους φίλους μας, η φίλη μου Καλλιόπη, blogger Anasa και γω η Μatriga, είπαμε να διοργανώσουμε μια φιλική συνάντηση για τους bloggers, με στόχο την γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φίλων που έχουν κοινό μεράκι το blogging. To Βloggers Μeeting μας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 στο εστιατόριο "ΜΑΣΑ", που βρίσκεται στην Καισαριανή, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, Τηλ: 210 7236177. Ώρα προσέλευσης 20.30 μ.μ. Τιμή κατ’ άτομο: 20 Euro (φαγητό, άνευ ποτών)

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην παρέα μας, παρακαλούμε στείλτε μας το όνομα και το κινητό σας στα παρακάτω emails:
kkalliope@gmail.com - Anasa
shelllandblogspot@gmail.com - Matriga
Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες μπορεί έχει και έναν συνοδό. Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε και να περάσουμε σαν μια όμορφη παρέα! Φυσικά, αν και εκεί θα μαζευτούμε για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις μεταξύ μας, σκεφτόμαστε στην συνάντησή μας να υπάρξει και μια πιο συντονισμένη πρωτοβουλία για βοήθεια μέσω των blogggers στους πληγέντες της Aϊτής. Νεότερα, προσεχώς…

Εσείς θα είστε εκεί; Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!
Eυχαριστούμε πολύ.

Φιλικά,
Μαρία - Blogger Μatriga
http://manosbee.blogspot.com

Τελεσίγραφο Πάγκαλου για τα μπλόκα

«Πράξεις βίας και αυθαιρεσίας» που δεν είναι αποδεκτές από τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει πλέον η κυβέρνηση τα μπλόκα και σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους αγρότες, οι οποίοι πάντως απαιτούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η σκλήρυνση της κυβερνητικής στάσης εκφράστηκε με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τη θέλησή του πάνω στους υπόλοιπους με πράξεις βίας και αυθαιρεσίας. Αυτό δεν είναι θεμιτό και δεν είναι αποδεκτό από τον ελληνικό λαό». Ταυτόχρονα ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε εντολή «όλοι έξω» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί βουλευτές του κόμματος, εκλεγόμενοι σε αγροτικές περιοχές, αποφεύγουν συστηματικά να μετακινηθούν στις περιφέρειές τους λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο Πρωθυπουργός, που φέρεται εξοργισμένος με την τακτική αυτή των βουλευτών, ζήτησε κατά πληροφορίες από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστο Παπουτσή να διαμηνύσει στους βουλευτές πως η τακτική τους να παραμένουν στην Αθήνα και να μη στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική στην πιο κρίσιμη φάση των κινητοποιήσεων είναι μια στάση «πολλαπλώς αποτιμώμενη» από τον ίδιο. Η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από τις αγροτικές περιφέρειες σε συνδυασμό με την εμφανή απουσία του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ από τα μπλόκα δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς με εξαίρεση τον γραμματέα του Κινήματος Σ. Ξυνίδη που περιοδεύει σε αγροτικούς νομούς (χθες επισκέφθηκε νομούς της Βορειοδυτικής Μακεδονίας) κανένα άλλο στέλεχος δεν βρέθηκε στην περιφέρεια. Θέμα έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ και η πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καλέσει στον διάλογο του Ζαππείου τούς επίσημους εκπροσώπους των αγροτών, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΓΕΣΑΣΕ, αγνοώντας τους νέους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και έχουν την πολυπληθέστερη συμμετοχή. Ένας από τους καλύτερα γνώστες του αγροτικού προβλήματος, ο γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Ε. Αργύρης, διατύπωσε σαφείς υπαινιγμούς κατά της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν εκπροσωπεί πλέον κανέναν. Για την ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος στις κινητοποιήσεις έκανε δηλώσεις (στο Κανάλι 1) και ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.
ΤΑ ΝΕΑ

Φωτογραφήθηκαν «δέντρα» στον Άρη .

ΈντοναΕικόνες που στάλθηκαν στη Γη από το Mars Reconnaissance Orbiter, φαίνεται να δείχνουν σειρές κωνοφόρων δέντρων πάνω σε λόφους στην επιφάνεια του Άρη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φωτογραφίες δείχνουν αμμόλοφους επικαλυμμένους με ένα λεπτό στρώμα από παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα, ή ξηρό πάγο, σε απόσταση 240 μιλίων από το βόρειο πόλο του πλανήτη. Τα «δέντρα» στην πραγματικότητα είναι τα ίχνη που δημιουργήθηκαν από κατολισθήσεις, όταν ο πάγος έλιωσε κατά την Αρειανή άνοιξη. Η φωτογραφία λήφθηκε από την κάμερα HiRISE, του Mars Reconnaissance Orbiter, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Σύμφωνα με τη NASA, οι ραβδώσεις που φαίνονται στη φωτογραφία, είναι άμμος που εκτοπίζεται και πέφτει από τους λόφους καθώς ο πάγος εξατμίζεται. Αυτή την περίοδο του Αρειανού έτους, η επιφάνεια καλύπτεται από παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα. ostria-gr

Καρδιακή βαλβίδα από περικάρδιο αλόγου τοποθετήθηκε σε δύο Έλληνες ασθενείς

Θεσσαλονίκη: Προσθετική καρδιακή βαλβίδα νέας τεχνολογίας κατασκευασμένη από περικάρδιο αλόγου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δύο ασθενείς ηλικιών 82 και 67 ετών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη ασθενής είναι μια 82χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπασχε από στένωση αορτής και είχε ιστορικό πνευμονικών οιδημάτων. Ο δεύτερος είναι ένας 67χρονος από τις Σέρρες, ο οποίος έπασχε από βαριά καρδιακή ανεπάρκεια λόγω στεφανιαίας νόσου. Προς το παρόν και οι δυο νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο ανοιχτής καρδιάς στις 15 Ιανουαρίου στη Χειρουργική Κλινική Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Α.Π.Θ., από την ομάδα του διευθυντή της Κλινικής, Χρήστου Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον καρδιοχειρουργό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ραβί Πιλάι, ο οποίος έκανε τη σχετική κλινική μελέτη. «Η νέα βαλβίδα χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της αυτόχθονης αορτικής βαλβίδας και είναι αστήρικτη (stentless), δηλαδή δεν έχει σκελετό πάνω στον οποίο να στερεώνεται το υλικό κατασκευής των φύλλων της, δηλαδή περικάρδιο αλόγου που έχει υποβληθεί στην ανάλογη επεξεργασία. Η διαφορά της από τις άλλες βαλβίδες δεν είναι μόνο ότι είναι αστήρικτη, αλλά κυρίως ότι η τοποθέτησή της είναι απλούστερη, ευκολότερη και ταχύτερη, με αποτέλεσμα όφελος για τον άρρωστο. Επιπλέον, έχει καλύτερη αιμοδυναμική συμπεριφορά, καθώς το άνοιγμά της είναι μεγαλύτερο, διευκολύνοντας τη δίοδο του αίματος από την καρδιά. Τέλος, αντί του συνήθους βόειου ή χοίρειου περικαρδίου, είναι κατασκευασμένη από περικάρδιο αλόγου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Χειρουργικής Κλινικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του Α.Π.Θ. με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και μια παρόμοια βαλβίδα, εξίσου αποτελεσματική, αλλά ακόμη ευκολότερη και ταχύτερη στην τοποθέτηση, χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα με συνοδά προβλήματα υγείας, ελαττώνοντας κατά πολύ το χρόνο επέμβασης. Σημειώνεται ότι εδώ και δύο χρόνια, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπάρχει η δυνατότητα της διαδερμικής τοποθέτησης βαλβίδων στη θέση της αορτής.
Πηγή: omogeneia.ana-mpa.gr

Τα πιο συνηθισμένα passwords στο internet

Μια νέα αμερικανική μελέτη που βασίστηκε στην αξιολόγηση 32 εκατομμυρίων passwords, κατέληξε σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί τετριμμένα passwords, επιλεγμένα από μια λίστα περίπου 5.000 λέξεων. Το πιο δημοφιλές password είναι ο κλασικός συνδυασμός "123456", ακολουθούμενος από τον "12345". Η μελέτη για την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης βασίζεται σε 32 εκατομμύρια passwords, τα οποία ένας ανώνυμος hackers υπέκλεψε τον τελευταίο μήνα από τον υπηρεσία RockYou για να κυκλοφορήσει, στη συνέχεια, στο Web. Όπως δήλωσε στους New York Times ο Amichai Shulman, CTO της εταιρείας ασφάλειας Imperva, ο οποίος αξιολόγησε αυτό το υλικό: "Ακολουθούμε την ίδια λογική δημιουργίας passwords όπως και τη δεκαετία του '90. Κάτι που με κάνει να πιστεύω, ότι, όσον αφορά σε αυτό το θέμα, πρέπει να υπάρχει ένα γενετικό πρόβλημα στους ανθρώπους". Και όλα αυτά τα απλά passwords αποτελούν προσκλήσεις για την είσοδο των hackers στο σύστημα μας, όπως πιστεύει ο ειδικός ασφάλειας. Στη λίστα των πιο αγαπητών passwords ακολουθούν τα "abc123", "iloveyou" ή τα "qwerty" και "princess". Μια τόσο αναλυτική αξιολόγηση των passwords σε επιστημονικό επίπεδο γίνεται για πρώτη φορά, επειδή ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε η δυνατότητα αξιολόγησης τόσου μεγάλου αριθμού passwords. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, κατά τον Shulman, ότι περισσότερα από το 20% των passwords επιλέγονται από μια μικρή γκάμα 5.000 λέξεων. Έτσι οι hackers έχουν τελικά πολύ πιο εύκολο έργο να επιτελέσουν από ότι νομίζουν. "Εως τώρα υποθέταμε ότι η ανακάλυψη των κωδικών πρόσβασης είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, επειδή οι hackers θα πρέπει να δοκιμάσουν αμέτρητους συνδυασμούς για να μαντέψουν ένα password. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλό να βρει κανείς ένα password, αφού σε πολλές περιπτώσεις θα αρκεί να δοκιμάσει κανείς passwords από μια μικρή λίστα".
http://pcnea.blogspot.com/

Άλλη μία μάχη για την ειδική φρουρό Σοφία Ψυχογιού

Έτοιμη να δώσει άλλη μία μάχη είναι η Σοφία Ψυχογιού, η οποία τον περασμένο Οκτώβρη τραυματίστηκε σοβαρά από τις σφαίρες αδίστακτων δολοφόνων, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, ενώ επέστρεφε από περιπολία με άλλους δόκιμους αστυνομικούς. Η 23χρονη ειδική φρουρός, η περιπέτεια της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, θα υποβληθεί σε λεπτότατη χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η παραλυσία στα άνω άκρα. Με την επέμβαση οι γιατροί θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν σε φυσιολογικά επίπεδα το δεξιό χέρι της, που είναι παράλυτο μετά το χτύπημα από σφαίρα, η οποία κυριολεκτικά συνέτριψε τα νεύρα στην περιοχή του ώμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη κοπέλα με τους χιλιάδες φίλους στην προσωπική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, θα εισαχθεί την Τετάρτη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για προεγχειρητικό έλεγχο και το πρωί της Πέμπτης θα μπει στο χειρουργείο. Οι γιατροί και το θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, έχουν αναλάβει να ΄κάνουν αφιλοκερδώς τη λεπτή χειρουργική επέμβαση, στη νεαρή ειδική φρουρό, που αποδείχτηκε παλικάρι.
seleo.gr