Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Τα κεφάλια μέσα...


Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, όχι για όλους, αλλά για όσους δεν πήραν… αναρρωτική άδεια ή δε σκοτώθηκαν σε κάποιο τροχαίο (19 νεκροί κατά την επιστροφή των εκδρομέων) ή δεν έχουν ακόμα χάσει τη δουλειά τους… Εν πάση περιπτώσει, σε όσους πρέπει να δουλέψουν. Οι υπόλοιποι στη νηστεία…

Δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος της Guinea-Bissau, Joao Bernardo Vieira

Οι στρατιωτικοί σκότωσαν τον πρόεδρο της Γουινέα-Μπισάου, Ζοάο Μπερνάρντο Βιέιρα, μετά την βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας, ανακοίνωσε ο Ζαμούρα Ιντούτα, εκπρόσωπος του στρατού. Ο πρόεδρος Βιέιρα σκοτώθηκε την στιγμή που εγκατέλειπε την οικία του από στρατιωτικούς που πρόσκεινται στον στρατηγό Ταγκμέ Να Ουαϊέ, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, διευκρίνισε ο ίδιος. Ηταν ένας από αυτούς που ευθύνονται για το θάνατο του Ταγκμέ, πρόσθεσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος. Ο Ταγκμέ Να Ουαϊέ τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εξερράγη βόμβα στο αρχηγείο του ΓΕΣ.

Olympiacos PC, ένα Dell Studio 1537 notebook για φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού

Στα χρώματα της ομάδας μας, κόκκινο με άσπρο. Η απόλυτη πρόταση για τον υπολογιστή στο σπίτι. Εξοπλισμένος για να καλύψει όλες τις καθημερινές ανάγκες, με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης για πλοήγηση στο internet, ενσωματωμένη κάμερα, θύρα HDMI και μοναδικό design. Η τιμή του ξεκινάει από τα 690Ε. Από πλευράς χαρακτηριστικών στη φθηνότερη Home Edition έχουμε τον Intel Core 2 Duo T3200 στη θέση του επεξεργαστή με 2GB μνήμης, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel GMA 4500M HD, και 160GB σκληρό δίσκο. Με αυτήν τη σύνθεση μην περιμένετε βέβαια να βάλει φωτιά στα benchmarks αλλά για δουλειά γραφείου και πλοήγηση στο Internet το Olympiacos PC Home Edition είναι παραπάνω από αρκετό.

ΠΗΓΕ, ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ?...


΄Οπως έφυγε, γύρισε... Χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο... Δεν διεκδίκησε τίποτα και - φυσικά - δεν πήρε τίποτα !...

Δεν με ενοχλεί που με λένε Μπουμπούκο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά..."να μην ανησυχεί η Ευγενία που με λένε μπουμπούκο δεν με ενολεί".

Σημ Αρπαχτα : Αφου δεν σε ενοχλεί πάρε ΜπουμπουκοPampers

Πάρε καί μπουμπουκομάντηλα





Πάρε καί τήν πιπίλα σου για να μήν φωνάζεις πολύ στα Κανάλια


http://arpaxta.blogspot.com

Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα

Για ορδές ανέργων εργατών που θα κατευθυνθούν προς τη Δύση προειδοποίησαν στις Βρυξέλλες την Κυριακή οι ηγέτες των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών, καθώς ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα φαίνεται να χωρίζει τις πλούσιες από τις φτωχές χώρες στην Ευρώπη. Οι Δυτικοευρωπαίοι όμως αρνήθηκαν να προσφέρουν τη χρηματική βοήθεια που ζήτησαν οι Ανατολικοευρωπαίοι ηγέτες. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, οι δυτικοευρωπαίοι ηγέτες άκουσαν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους ομολόγους τους της Ανατολικής Ευρώπης ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να χαθούν περισσότερες από 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που εντάχθηκαν πρόσφατα στην Ε.Ε., αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η κατάρρευση μάλιστα ορισμένων από τις οικονομίες των χωρών αυτών στη μετακομμουνιστική περίοδο οδήγησε σε σημαντικές απαιτήσεις εκ μέρους των Βρυξελλών, για τη δημιουργία ενός ταμείου σωτηρίας με κεφάλαιο 190 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να προληφθούν κοινωνικές αναταραχές οι οποίες, όπως προειδοποίησαν κάποιοι, μπορούν εύκολα να επεκταθούν σε όλη την Ευρώπη. Το αίτημα αυτό, το οποίο κατατέθηκε με επικεφαλής την Ουγγαρία, δεν έγινε δεκτό από τους ηγέτες της Ε.Ε., με ηγέτιδα τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ευρύτερη βοήθεια προς την Ανατολική Ευρώπη. «Η κατάσταση διαφέρει κατά πολύ από χώρα σε χώρα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη Σλοβακία ή τη Σλοβενία με την Ουγγαρία». Οι Ανατολικοευρωπαίοι πάντως φοβούνται ότι οι δυτικοί εταίροι τους θα προτιμήσουν να ενισχύσουν τα εργοστάσια και τις θέσεις εργασίας στο εσωτερικό των χωρών τους, εις βάρος της Ανατολικής Ευρώπης.

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΣΧΕΣΗ ΛΕΤΟ - ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Στην έξοδο οδηγείται ο Σεμπάστιαν Λέτο μετά το νέο επεισόδιο που είχε στη χθεσινή προπόνηση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση (αποκλείστηκε από τον προπονητή του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) εκδήλωσε χθες τον εκνευρισμό του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Λέτο εμφανίστηκε αδιάφορος στην προπόνηση, ο Βαλβέρδε του έβαλε τις φωνές, υπήρξε έντονος διάλογος προπονητή και παίκτη στα ισπανικά και στη συνέχεια τον έστειλε στο γυμναστήριο. Την ώρα της αποχώρησής του από το γήπεδο, ο 23χρονος Αργεντινός ήταν σαν μαινόμενος ταύρος. Έβριζε και κλώτσησε με δύναμη μπάλες, η μία εκ των οποίων χτύπησε τον Βαλβέρδε στην πλάτη(!) και η άλλη στο πρόσωπο τον αναπληρωματικό γκολκίπερ Κόβατς(!). Ο Λέτο θα κληθεί σε απολογία από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για το νέο πειθαρχικό παράπτωμα και με προπονητή τον Βαλβέρδε δεν έχει μέλλον στους «ερυθρολεύκους».

Η άνοιξη των netbooks

Η αγορά των netbooks γνωρίζει χρυσές μέρες, με τις πωλήσεις τους να ακολουθούν την ανιούσα και τις τιμές να πέφτουν ταχύτατα. Το πρώτο θέμα που χρειάζεται να ξεκαθαρίσει κανείς πριν αγοράσει netbook είναι το μέγεθος της οθόνης που του ταιριάζει, με τις δύο βασικές κατηγορίες να είναι των 8,9 και των 10 ιντσών. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει μοντέλα σαφώς πιο ελαφριά και οικονομικά, ταυτόχρονα όμως δύσχρηστα για τους πολλούς. Τα 10ιντσα μοντέλα είναι πιο ακριβά, αλλά και πιο εύκολα στην πληκτρολόγηση, με αρκετό χώρο ακόμα και γι΄ αυτούς που έχουν μεγάλα δάχτυλα. Σημαντική απόφαση είναι και αυτή που αφορά το λειτουργικό σύστημα. Τα μοντέλα με Windows είναι εύχρηστα, εξασφαλίζουν συμβατότητα με εφαρμογές και περιφερειακά. Από την άλλη, το Linux κοστίζει λιγότερο, είναι πιο σταθερό, γρήγορο και δεν κινδυνεύει από ιούς. Επίσης, τα netbooks με Linux τα καταφέρνουν καλύτερα αν επιλέξει κανείς SSD ως αποθηκευτικό μέσο. Σε σχέση με τους σκληρούς δίσκους έχουν μικρότερη χωρητικότητα, είναι όμως ταχύτεροι και εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αυτονομία σε λειτουργία με μπαταρία.

Εθνικιστικές προκλήσεις κατά Ελλήνων εκδρομέων στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ

Ελληνικό γκρουπ τουριστών βρισκόταν στα Σκόπια, στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής που διοργάνωσε τουριστικό πρακτορείο της Θεσσαλονίκης. Νωρίς το βράδυ της Κυριακής επέστρεφαν, έπειτα από ξενάγηση, στον χώρο όπου τους περίμεναν τα τρία λεωφορεία προκειμένου να τους οδηγήσουν στο ξενοδοχείο. Μόλις πλησίασαν, τους επιτέθηκε ομάδα Σκοπιανών. Έβριζαν, έκαναν χειρονομίες, και είχαν γράψει στο πλάι των λεωφορείων με κόκκινο σπρέι εθνικιστικά συνθήματα, όπως “Ενωμένη Μακεδονία”, “Μέγας Αλέξανδρος” κ.ά. Κάποιοι μάλιστα πετούσαν και πέτρες. Το γκρούπ αναγκάστηκε να φύγει βιαστικά για το ξενοδοχείο, όπου ήρθαν αργότερα αστυνομικοί για να πάρουν καταθέσεις. Τα ξημερώματα διαπιστώθηκε ότι κάποιοι, πιθανόν άνθρωποι του ξενοδοχείου, είχαν σβήσει τα συνθήματα από τα λεωφορεία. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το περιστατικό μέσω του εκπροσώπου του κ. Γ. Κουμουτσάκου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Πριν από το Πάσχα το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες έλαβε προσωπικά το μήνυμα πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει υποβάλει η Αθήνα είναι ανεπαρκέστατο- και φυσικά δεν αποτελεί εγγύηση για να λάβει η Ελλάδα βοήθεια στην περίπτωση που αντιμετωπίσει πρόβλημα δανεισμού.