Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Mε τη στήριξη και της αντιπολίτευσης, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων το τεχνικό πρόγραμμα του 2009, ύψους 16,7 εκατομμύριων ευρώ.
Ανεξαρτητοποιήθηκε τελικά ο Χρ. Κότσης απο την παράταξη της πλειοψηφίας και δήλωσε:
"Επί δύο χρόνια τώρα ο δήμαρχος ταλαιπωρεί και υπονομεύει έργα που η προηγούμενη δημοτική αρχή από το 2006 είχε προγραμματίσει και εντάξει σε διάφορα προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις και που θα έπρεπε να έχουν ήδη δοθεί προς χρήση στην κερκυραϊκή κοινωνία. Όπως λαϊκή αγορά, παράκαμψη αεροδρομίου, ανάπλαση εργατικών πολυκατοικιών, πεζοδρόμια Κοντοκαλίου, πεζοδρόμηση Ξενοφώντος Στρατηγού στο Μαντούκι, ασφαλτοστρώσεις ενδοχώρας- περαστικών περιοχών Κοντόκαλι- Γουβιά, ανάδειξη νέου φρουρίου και τόσα άλλα.Αλλά αντί για έργα και ανάπτυξη και προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια ο κύριος Μικάλεφ μπορεί να περηφανεύεται για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, το πάρκιν, την αύξηση στον νερό της ΔΕΥΑΚ καθώς και τον αλόγιστο δανεισμό όπως επίσης και την απόλυση εργαζομένων".

Α.ΓΚΕΡΕΚΟΥ : «Ο Υφυπουργός Υγείας, ψευδόμενος, παραπλανά συνειδητά τον Κερκυραϊκό λαό»

Σε συνέχεια της από 15/1/2009 συζήτησης στη βουλή επίκαιρης ερώτησης με θέμα την καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Κέρκυρας, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και εν προκειμένω το Υπουργείο Υγείας έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, ειλικρινείας, ακόμη και πολιτικού πολιτισμού. Αρκεί να προσέξει κανείς την τοποθέτηση του Υφυπουργού Υγείας κ. Παπαγεωργίου ώστε να πειστεί για το λόγου το αληθές. Απόσπασμα ομιλίας Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου: «Κύριε συνάδελφε, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δήλωση τουλάχιστον από εμένα αλλά και από κανέναν άλλο ότι μέσα στο 2008 θα λειτουργούσε το νοσοκομείο. Οι όποιες προβλέψεις γινόντουσαν για την αποπεράτωση κυρίως των οικοδομικών εργασιών αλλά και για την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού».
Τον διαψεύδω με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, υπενθυμίζοντας του ενδεικτικά, τα εξής: H πρώτη δεσμευτική ημερομηνία «με το κλειδί στο χέρι», προέρχεται από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Κακλαμάνη, ο οποίος αναφέρονταν στο καλοκαίρι του 2006– και κατά τα φαινόμενα διαψεύστηκαν παταγωδώς. Την ίδια τύχη είχαν μέχρι σήμερα και όλες οι διαβεβαιώσεις οι οποίες έχουν δοθεί από πλευράς Υπουργείου. Σε σχετική απάντηση του Υπουργού κ. Αβραμόπουλου σε Ερώτησή μας στις 29.1.2007, μας διαβεβαίωνε μεταξύ άλλων ότι «σε κάθε περίπτωση τα Νοσοκομεία Κέρκυρας και Κατερίνης, θα παραδοθούν το αργότερο έως το Μάρτιο του 2008» - διαβεβαίωση η οποία προφανώς έχει και αυτή διαψευστεί παταγωδώς.
Μετά από πλήθος υπαναχωρήσεων και αλλαγών χρονοδιαγραμμάτων και μετά από συνεχείς δικές μας Ερωτήσεις και παρεμβάσεις, το Υπουργείο Υγείας στις 23.4.2008 απαντώντας σε σχετική μας Ερώτηση, δήλωσε ότι: «το έργο σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2008». Σε άλλη απάντηση σε ερώτηση μας, στις 23.7.2007, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι «το νέο Νοσοκομείο Κέρκυρας αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία και να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε διάστημα 18 μηνών». Επίσης, σε δήλωση του στις 27 Φεβρουαρίου 2008, ο συνάδελφος βουλευτής και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δένδιας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Το θέμα είναι ότι το κτίριο προχωρά κανονικά, υπάρχει αυτή η πολύ θετική εξέλιξη για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός έχει ήδη αποκτηθεί και στο τέλος του 2008 το Νοσοκομείο θα παραδοθεί στους Κερκυραίους και τους φιλοξενούμενους του νησιού μας.» Ομοίως, σε άλλη δήλωση του ο κ. Δένδιας, στις 20 Αυγούστου 2007 αναφέρει ότι «Το αργότερο τον Αύγουστο του 2008 το έργο του νέου νοσοκομείου θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο προς χρήση από την Κερκυραϊκή κοινωνία.»
Μετά και από τις προηγούμενες ενδεικτικές αναφορές που για άλλη μια φορά διαψεύδουν κάθε ισχυρισμό του Υφυπουργού Υγείας, θα του πρότεινα να είναι πιο προσεκτικός, καθώς είναι ανεπίτρεπτο, να εμφανίζεται στη βουλή, εκπροσωπώντας ένα θεσμό, και να ψεύδεται απλά και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, θεωρώντας πως έτσι θα αποκομίσει πρόσκαιρα μικροκομματικά επικοινωνιακά οφέλη, ή θα βρει άλλοθι για την αναξιοπιστία του Υπουργείου. Θα έπρεπε να γνωρίζει επίσης, πως με αυτό τον τρόπο εκτίθεται ακόμη περισσότερο στα μάτια του Κερκυραϊκού λαού, καθώς οι προσπάθεια του να κάνει το άσπρο-μαύρο, προσβάλει και τη μνήμη και την νοημοσύνη των πολιτών. Εξάλλου, υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα θέματα υγείας στο νομό της Κέρκυρας, είναι καταγεγραμμένες στις έγγραφες απαντήσεις που έχουν δοθεί στις δεκάδες ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει, αλλά και στον Κερκυραϊκό τύπο, και προφανώς δεν χωρούν της παραμικρής αμφισβήτησης.
Τέλος, εκτιμώ πως αν για μια φορά έστω, προτάξουν το δημόσιο συμφέρον, έναντι του κομματικού, ίσως μπορέσουν να προσφέρουν κάποιες χρήσιμες υπηρεσίες στους Κερκυραίους πολίτες, έστω και αν τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουν αποδείξει πως όχι μόνο δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, αλλά έχουν καταστεί επικίνδυνοι για τη χώρα, για την Κέρκυρα.»

Επέστρεψε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Με αγκαλιές και ευχές για ανάρρωση υποδέχθηκαν στο Ρέντη χθες οι συμπαίκτες του το προπονητικό τιμ, αλλά και ο Σωκράτης Κόκκαλης τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, o οποίος την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Ισπανία, βρίσκεται στην Αθήνα από το Σάββατο το απόγευμα.


Ο Ντάρκο συζήτησε με τον «ερυθρόλευκο» πρόεδρο το θέμα της υγείας του και για το μέλλον του. Μέσα στην εβδομάδα, ο Κοβάσεβιτς αναμένεται να δώσει αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου αφού λυθεί πρώτα το συμβόλαιό του προκειμένου να αδειάσει μία θέση ξένου.

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων να μην καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο μέτρων ενίσχυσης του τουρισμού, τέθηκε επί τάπητος την Τρίτη στη συνάντηση που είχε ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Μαρκόπουλος με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ «ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Εμείς, οι «Κερκυραίοι Πολίτες εν Δράσει» που φωνάξαμε, διαδηλώσαμε, αγωνιστήκαμε και καταγγείλαμε την απαράδεκτη κατάσταση της υγείας στο νησί μας, γίναμε και εμείς, όπως όλη η κοινωνία του νησιού μας, μάρτυρες ενός τρομερού δυστυχήματος, που έγινε στο κέντρο της πόλης μας, στην Πλατεία Σαρόκο.Και ενώ πολλοί ασχολούνται με το ποιος έφταιγε, ποιος έχει τελικά την ευθύνη το θύμα ή ο θύτης, λίγοι μιλούν για τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.Άραγε ποιοι ευθύνονται για την απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων μας, για την ελλιπή σηματοδότηση και για τόσα άλλα που καθιστούν όλο και περισσότερο, μέρα με την ημέρα, αυτούς τους δρόμους πιο επικίνδυνους;Άραγε πόσοι είναι ηθική αυτουργοί γι’ αυτό που συνέβη στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας;Έπρεπε τα φορτηγά και τουριστικά λεωφορεία να έχουν μόνη δίοδο επικοινωνίας, για Βορρά, Νότο ή λιμάνι, από το κέντρο της πόλης;

Οι «Κερκυραίοι Πολίτες εν Δράσει» θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο μία πόλη 40.000 χιλιάδων μόνιμων κατοίκων, να μην έχει έναν περιφερειακό δρόμο. Θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο είκοσι χρόνια να σχεδιάζεται και να μην έχει τελειώσει.Οι «Κερκυραίοι Πολίτες εν Δράσει» θεωρούν ότι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια, δεν είχαν σε πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή των περιφερειακών δρόμων πρώτου και δεύτερου δακτυλίου, όσα συμφέροντα εμπόδιζαν την ολοκλήρωση αυτών των έργων, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του δυστυχήματος.Είμαστε η μοναδική πόλη, με αυτόν τον πληθυσμό, με αυτήν την ιστορία και με αυτήν την τουριστική κίνηση, που δεν έχουμε περιφερειακό δρόμο και τόσο κακή και ανασφαλή κατάσταση οδικού δικτύου συνολικά στον Νομό μας.


Και επειδή τα λόγια δεν αρκούν, καλούμε σε διαμαρτυρία όλουςτους Κερκυραίους το Σάββατο 24/1/2009 στον τόπου του δυστυχήματος, στην Πλατεία Σαρόκο, στις 12 μ.μ. για να απαιτήσουμε άμεσανα ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος της πόλης μας.

«ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ» Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Εκλογές «εδώ και τώρα» ζήτησε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση από τη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «η χθεσινοβραδινή φυγή της κυβερνητικής παράταξης και η απουσία της από τη συζήτηση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πρέπει να καταγραφεί και ως εκλογικό ποσοστό». Αλλη μια φορά χθες στη Βουλή επαναλήφθηκε το σκηνικό της 24ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση έλαμψε διά της απουσίας της, συνεπής στη θεσμική της ασυνέπεια, η αντιπολίτευση την κατακεραύνωσε, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό της συγκάλυψης και της παραγραφής του σκανδάλου», και τόνισε πως «η χώρα δεν κυβερνάται», ενώ «η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη θέση της και άφησε τον έλεγχο της Βουλής στην αντιπολίτευση».

Η μη διεξαγωγή της χθεσινής ψηφοφορίας αφήνει - σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής- ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει το σχετικό αίτημα το ΠΑΣΟΚ (απαιτούνται τουλάχιστον 30 υπογραφές βουλευτών) καθώς το αδίκημα παραγράφεται είτε εάν γίνουν πρόωρες εκλογές είτε, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ ----> ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ!!!

Ανάπτυξη κοντά στο μηδέν, δημόσιο έλλειμμα πάνω από το κοινοτικό όριο για μία συνεχή 4ετία, επιδείνωση του δημοσίου χρέους και της ανεργίας, δραματική πτώση των επενδύσεων, υψηλότερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην ευρωζώνη, πτώση της ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης και καθίζηση των εξαγωγών...

Αυτές είναι οι αναθεωρημένες προβλέψεις των Βρυξελλών για τους βασικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Η ελληνική οικονομία είναι πανέτοιμη να μπει, για δεύτερη φορά, στην εντατική της επιτήρησης των Βρυξελλών.

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

ΕΙΠΕ ΟΧΙ Ο ΚΑΚΑ ΣΤΑ 270 εκ.ΕΥΡΩ!!!

Απέρριψε χθες βράδυ την μυθική πρόταση ύψους 270 εκ.ευρώ ο Κακά!!! Όλοι πίστευαν ότι με την πρόταση αυτή του μεγιστάνα άραβα της Manchester City, το serial όδευε προς το τέλος. Ο Κακά όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Μπλόκα σε κεντρικά σημεία των εθνικών οδικών δικτύων στήνουν από το πρωί της Τρίτης οι αγρότες, που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

Κλειστή είναι ήδη η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του χωριού Γέφυρα και παρακαμπτηρίων οδών της περιοχής.

Σταδιακά αναμένεται να κλείσουν και άλλα σημεία των εθνικών οδών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στην Κρήτη.
Τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών, που συνεδρίασαν στην Αλαμάνα, εκτίμησαν ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο Π.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

"ΤΙΜΙΟΙ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ" ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ!
Στον Ασπρόπυργο εντόπισε περιπολικό που ειδοποιήθηκε απο πολίτες τον απαχθέντα Π.Παναγόπουλο.
Όπως λέει η ΕΛΑΣ είναι σε καλή κατάσταση η υγεία του και πάει σπίτι του σε λίγο.
Μετά απο 8 μέρες αγωνίας, η περιπέτεια έληξε αίσια.
Ας μην ξαζήσουμε τέτοια γεγονότα.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ο Τομέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με όλες τις Τοπικές του Οργανώσεις προέβη στη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού σε όλη την Κέρκυρα προκειμένου να σταλεί στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται ανελέητα από τους Ισραηλινούς.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους που συνέβαλαν στην ενημέρωση του Κερκυραϊκού λαού γι’ αυτή την πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ (ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο του Νομού). Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον απλό πολίτη που έδειξε συγκινητική ανταπόκριση και τον διαβεβαιώνουμε ότι το υλικό που αγοράστηκε από το υστέρημά τους θα φθάσει στον τόπο προορισμού του.Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να δικαιώσει τα αιτήματα αυτών των απλών πολιτών με την πολιτική του και τα κυβερνητικά μέτρα, γι’ αυτό ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ, αυτό υπηρετεί.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ