Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Σρι Λάνκα

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν από επίθεση γυναίκας καμικάζι στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα. Οι νεκροί μέχρι στιγμής φτάνουν τους 28, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 90.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 - ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Απόβαση στον ...Πειραιά

http://www.panosiatridis.blogspot.com/

ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ.

Οι κάτοχοι της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών του μετρό (αξίας 300 ευρώ) θα μπορούν, από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, να επιβιβάζονται σε όλα τα μέσα αστικών συγκοινωνιών χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα θα είναι 11 ευρώ και 70 λεπτά, για τις μοτοσικλέτες 1 ευρώ και 80 λεπτά, για τα φορτηγά από 18 έως 39 ευρώ και 20 λεπτά και για τα λεωφορεία από 27 έως 58 ευρώ.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΝΟΜΙΖΩ...

40χρονος Βίαζε την 7χρονη ανηψιά του!!!

Θύμα βιασμού από τον 40χρονο θείο του φέρεται να έπεσε ένα κοριτσάκι μόλις 7 χρόνων από το Κιλκίς. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο δράστης αναζητείται, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελέας.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ Η' ΚΡΕΜΑΣΜΑ...

135 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τουλάχιστον 135 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλέον πολύνεκρες πυρκαγιές στην ιστορία της Αυστραλίας, οι οποίες σαρώνουν τα νοτιοανατολικά της χώρας.

"Κληρώνει" για την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας

Κρίσιμη συνάντηση για την ελληνική οικονομία ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς τα Προγράμματα Σταθερότητας των χωρών-μελών της ζώνης του Ευρώ περνούν από το μικροσκόπιο του Eurogroupκαι του Ecofin. Στα πλαίσια των διαβουλεύσεων, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να «περάσει» το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας από τον κοινοτικό έλεγχο και να διαπραγματευθεί τους όρους υπό τους οποίους η ελληνική οικονομία θα μπει σε καθεστώς επιτήρησης.

Με δεδομένο ότι τουλάχιστον επτά χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος και η κρίση απαιτεί αυξημένες κρατικές δαπάνες, το πιθανότερο είναι στο Eurogroup και το Ecofin (συνεδριάζουν σήμερα και αύριο, αντίστοιχα) να αναζητηθεί μία χρυσή τομή ανάμεσα στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την ανάγκη μέτρων αυξημένου δημοσιονομικού κόστους. Προσεχώς, οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της Ένωσης, όπως εκτιμά η Επιτροπή, θα δεχθούν μεγαλύτερες πιέσεις για να λάβουν πρόσθετα και δαπανηρά μέτρα στήριξης, πλην όμως τα περιθώρια των δημοσιονομικών παρεκκλίσεων έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Στο σημερινό συμβούλιο υπουργών του Eurogroup θα συζητηθούν κριτήρια, με τα οποία θα αξιολογηθούν τα κράτη-μέλη, προκειμένου να τους δοθούν από ένα έως τρία χρόνια περιθώριο για να μειώσουν τα υπερβολικά ελλείμματά τους, σε συνδυασμό, ενδεχομένως, με «επιτήρηση» των δαπανών. Στη διαπραγμάτευση αυτή η Ελλάδα ευελπιστεί να πάρει τρία χρόνια, όπως είναι φανερό και από το επικαιροποιημένο Πρόγραμμά Σταθερότητας, το οποίο προβλέπει επαναφορά του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2011. Στις 18 Φεβρουαρίου η Κομισιόν θα αξιολογήσει τα Προγράμματα Σταθερότητας και θα κάνει την εισήγησή της στο Εcofin της 10ης Μαρτίου για το ενδεχόμενο της επιτήρησης. Η επιτήρηση θεωρείται σχεδον σίγουρη για την ελληνική οικονομία, ωστόσο το θέμα είναι αν θα δοθεί στην κυβέρνηση ένα ικανοποιητικό χρονικό περιθώριο για την επαναφορά του ελλείμματος κάτω από το 3%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρωτά τους υπουργούς που θα μετέχουν στο Συμβούλιο Ecofin αυτής της εβδομάδας τι μπορεί να γίνει για να εξασφαλιστεί η συνεπής και αξιόπιστη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, πότε θα πρέπει να αρχίσει η εξυγίανση, εάν συμφωνούν οι υπουργοί ότι στις συστάσεις για την ορθή πορεία των δημοσιονομικών πολιτικών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαφορά των περιθωρίων χειρισμού μεταξύ κρατών-μελών, εάν θα χρειαστεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο σχεδιασμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τέλος, ζητεί να συζητηθεί το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας εντός της ΕΕ, βασιζόμενης ενδεχομένως σε κοινές αρχές, κατευθυντήριες γραμμές ή κοινά συστήματα, επί παραδείγματι με υποβοήθηση των τομέων που πλήττονται σοβαρότερα από την επιβράδυνση ή όσον αφορά στη χρηματοδότηση των εμπορικών συναλλαγών, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι στρεβλώσεις της εσωτερικής αγοράς.

Αναγεννημένος ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-0


Μετά από ένα άνευρο πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, στο δεύτερο μετά την είσοδο του Κλέιτον, άλλαξε μορφή ο Παναθηναικός και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0. Τα γκολ Βύντρα 2, Μάτζιος. Μεγάλη έκπληξη η απόδοση του Βύντρα, που για πρώτη φορά χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς ΠΑΟ......

Νέα μέτρα για τους bloggers ….


Σας παρουσιάσουμε το Control Room για τον έλεγχο των blogς !!!
(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση)

Τα Εξεγερμένα Μπαλέτα στην Πατησίων

Νεκρός ο 26χρονος διεθνής Ρουμάνος πίβοτ Marian Cozma

Τραγική κατάληξη είχε η έξοδος των αθλητών χάντμπολ της MΚB Veszprém KC στην πόλη Veszprém της Ουγγαρίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αθλητές δέχθηκαν επίθεση από μια μεγάλη ομάδα άγνωστων ενόπλων με μαχαίρια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν, νεκρός ο 26χρονος διεθνής Ρουμάνος πίβοτ Marian Cozma ο οποίος δέχτηκε μαχαιριά στην καρδιά. Σοβαρά τραυματίστηκαν, ο 23χρονος Σέρβος αθλητής Zarko Sesum που υπέστη κάταγμα πηγούνι και ο 20χρονος Κροάτης αθλητής Ivan Pesic που τραυματίστηκε στο νεφρό. Οι τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο της πόλης Veszprém.

DCA: ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ...