Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Δηκτικός Μίκης προς «Πυρήνες»: Λεβέντες μου, σας καμαρώνω!..

Με ανοιχτή επιστολή απάντησε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης (φωτογραφία) στις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον του η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Ανταρτική Ομάδα Τερροριστών» στην προκήρυξή της για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή του ΠαΣοΚ Μίμη Ανδρουλάκη. Χρησιμοποιώντας ειρωνικό ύφος, ο μουσικοσυνθέτης ξεκινά το κείμενό του υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Δήλωση μετανοίας» σημειώνοντας:
«Λεβέντες
μου, σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και του Αρη, σε σύγχρονη εκδοχή. Και γι΄ αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένου Λαού μας. Με τη γενναία σας δημόσια αποκήρυξή μου μού ανοίξατε τα μάτια. Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα, ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης της χούντας και της αντιλαϊκής Δεξιάς και τώρα μετανιωμένος αποζητώ τη δίκαιη τιμωρία μου». Και καταλήγει: «Το σπίτι μου βρίσκεται σε μια μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανούς 1, και, καθώς είμαι ξαπλωμένος, έχω απέναντί μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ΄ όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν. Προς τούτο έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρά μου για να σας διευκολύνω, με κίνδυνο να πάθω γρίπη. Ομως ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες, όταν έχει να κάνει με terroristes- τιμωρούς όπως εσείς... ».
Θέτει χειρόγραφη την υπογραφή του κάτω από τη φράση «Je vous remercie» και προσθέτει υστερόγραφο (ΥΓ.) με τη φράση: «Καημένε Παπαδόπουλε, πού είσαι να καμαρώσεις τη σπορά σου...».