Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Θα μπορούσε να (του) λέει...


"Ακούστε για να τελειώνουμε, γιατί έχω σοβαρότερα πράγματα ν' ασχοληθώ.. Ούτε τον Χατζή στήριξα στην πράξη. Ούτε μ' ενδιέφερε ποιός θα βγει. Ούτε νοθεία με νοιάζει αν έγινε. Ξέρω και ξέρετε καλά ότι από σήμερα για μένα θα δουλεύουν όλοι και είμαι ο μόνος κερδισμένος.. Ποιός έχει σειρά για φωτογράφηση,;;"

Για την εν δυνάμει αληθινή διατύπωση
του Προέδρου της ΝΔ: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

«Τουριστική εκπαίδευση: η ένεση για τον τουρισμό»

Το ποιο σημαντικό κεφάλαιο της Ελληνικής οικονομίας και η πιο βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας είναι αδιαμφισβήτητα ο Τουρισμός. Στην Ελλάδα η συνεισφορά του τουρισμού φθάνει στο 18,5% του ΑΕΠ, ενώ το 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας απασχολείται άμεσα ή έμμεσα, στον τουρισμό. Στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο του Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας, και ας μην θέλουν να το κατανοήσουν κάποιοι. Η Ελλάδα ως μία κατεξοχήν τουριστική χώρα έχει ανάγκη από μία τουριστική πολιτική που θα αποδίδει στον κλάδο την αξία που πραγματικά αντιπροσωπεύει για την εθνική οικονομία. Άπειρες οι εξαγγελίες κατά το παρελθόν για ριζικές τομές, μέτρα στήριξης και προοπτικές ανάπτυξης, αλλά στην πράξη μηδέν. Η μιζέρια, η πλήρης απάθεια και η αδιαφορία, οδήγησαν σε συσσώρευση των προβλημάτων τα οποία οι εκάστοτε κυβερνήσεις απλά στοίβαζαν κάτω από το χαλί.
Έτσι φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα και στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε. Πολλά έχουν ειπωθεί για την πτωτική πορεία του Τουρισμού στην χώρα μας αλλά και την επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα βρίσκετε σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας της. Στους άμεσα εμπλεκόμενους όμως με τον τουρισμό είναι γνωστό ότι ο τουριστικός κλάδος είχε εισέλθει σε κρίση πολύ πριν ξεσπάσει η παγκόσμια κρίση. Μιλάμε επομένως για μια κρίση η οποία στην ουσία δημιουργήθηκε μετά από σωρεία λαθών αλλά και αναποτελεσματικών πολιτικών, που απλά επιδεινώθηκε από τις διεθνείς εξελίξεις.
Ένας καθοριστικός παράγοντας ο οποίος συνέβαλε στην επιδείνωση αυτή είναι κατά την γνώμη μου η πλήρης ανυπαρξία τουριστικής παιδείας. Τόνοι χαρτιού και μελανιού έχουν καταναλωθεί κατά καιρούς για το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα του Ήλιου, του καταπράσινου δασικού και ορεινού τοπίου και του απέραντου γαλάζιου, δεν υπάρχει μία προπτυχιακή σχολή τουρισμού. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι η ύπαρξη τριών μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην διοίκηση τουρισμού ενώ λείπουν παντελώς οι προπτυχιακές τουριστικές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου! Κανένα Ελληνικό πανεπιστήμιο δεν προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα Τουρισμού - Κανένα Ελληνικό πανεπιστήμιο δεν ασχολείται με την πρώτη οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας !
Ο Τουρισμός σίγουρα αποτελεί παγκοσμίως την πιο επιθετική βιομηχανία με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι όμως και ένας από τους ελάχιστους τομείς της οικονομίας του οποίου η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από το ανθρώπινο δυναμικό. Συνεπώς τα θέματα που σχετίζονται με αυτόν και ιδιαίτερα τα θέματα της εκπαίδευσης και κατάρτισης πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις δράσεις της επίσημης πολιτείας.

Πως θα αναβαθμιστεί ποιοτικά το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας εάν οι απασχολούμενοι δεν είναι άτομα καταρτισμένα και εξειδικευμένα στα θέματα τουρισμού;

Είναι ή δεν είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην τουριστική βιομηχανία να καλλιεργήσουν τουριστική συνείδηση;


Ας γίνει κατανοητό ότι στο σύγχρονο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό τουριστικό τοπίο δεν υπάρχει χώρος για ερασιτέχνες και περαστικούς. Πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί η δέουσα προσοχή στην τουριστική παιδεία και εκπαίδευση με μακροχρόνιο προσεκτικό σχεδιασμό και ίδρυση τουριστικών πανεπιστημιακών τμημάτων. Είναι λυπηρό, σε μια εποχή που η Ελλάδα και ο τουρισμός βάλλονται από παντού να παράγουμε στρατιές πτυχιούχων που οδηγούνται στην έρημο της ανεργίας. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να παράγουμε στρατιές ανέργων σε ειδικότητες που δεν έχουν ζήτηση, όταν τουριστικές επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως υψηλού επιπέδου στελέχη. Στελέχη όμως ανύπαρκτα λόγο ενός εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο δεν συνδέετε με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Δαπανούμε τεράστιο παραγωγικό πλούτο σε υποδομές, ανθρωποώρες διδασκαλίας και διδασκομένων για να εκπαιδεύσουμε νέους ανθρώπους που με βεβαιότητα σχεδόν θα καταλήξουν στην μακροχρόνια ανεργία.
Είναι σε όλους γνωστή η αναγκαιότητα της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης. Όλες οι ανταγωνίστριες χώρες μας λειτουργούν επί πολλών ετών πανεπιστημιακές σχολές τουρισμού. Ενώ θα έπρεπε να ήμαστε η χώρα υπόδειγμα και το κέντρο εκπαίδευσης για πολλές γειτονικές χώρες, έχουμε καταντήσει να εξάγουμε ετησίως εκατοντάδες Ελληνόπουλα σε άλλες χώρες για τουριστικές σπουδές.
Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα, για μία δημόσια παιδεία υψηλής ποιότητας που θα ετοιμάζει τις μελλοντικές γενιές για τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι και η ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου. Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να επιτύχουμε όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι. Το πρώτο βήμα κατ’εμέ είναι η δημιουργία τουριστικών και ξενοδοχειακών σχολών στα δημόσια πανεπιστήμια με άμεση προτεραιότητα αρχικά στους τρείς κυριότερους προορισμούς της Χώρας: Ιόνιο, Αιγαίο και Κρήτη. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια η σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας . Εάν δεν δοθεί έγκαιρα η δέουσα σημασία στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ελλάδα, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.
Μόνο που ακόμα πιο Βαρύς τότε, θα είναι και ο πέλεκυς…

Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Alexakis_Alexandros@yahoo.com
 

Σκηνές... "απείρου κάλους" από επώνυμες Ελληνίδες στο Άμστερνταμ & coffee shop

Αν σας φάνηκε hard core το ροζ video της Τζούλιας Αλεξανδράτου, τότε ανοίξτε τα αφτιά σας (και τα μυαλά σας) γιατί τα καλύτερα έρχονται… από το Άμστερνταμ! Γνωστή πρώην παίκτρια reality με πολύ διάσημη τραγουδίστρια έκαναν μια βόλτα πριν από λίγο καιρό στο Άμστερνταμ. Μέχρι εδώ καλά. Οι δυο γυναίκες όμως φαίνεται πως απελευθερώθηκαν πολύ από την κλίμα της Ολλανδικής πρωτεύουσας και μπέρδεψαν το coffee shop, όπου σύχναζαν, με τα κρεβάτια τους, κάνοντας άσεμνες πράξεις μεταξύ τους σε κοινή θέα. Η εικόνα των δυο γοητευτικών γυναικών να επιδίδονται σε ερωτικά παιχνίδια μεταξύ τους μόνο… αυθόρμητη αντίδραση  δεν ήταν όμως. Οι δυο Ελληνίδες, με το αζημίωτο φυσικά, είχαν κάνει συμφωνία με δυο άντρες που ήθελαν να… ανάψουν τα αίματα τόσο των ίδιων, όσο και των θαμώνων του μαγαζιού, και έτσι πλήρωσαν τις κοπέλες ώστε να "παίξουν" μεταξύ τους σε κοινή θέα σε πολύ "σκληρές" σκηνές. Τα καλύτερα όμως δεν σταμάτησαν εκεί! Οι κοπέλες, κατόπιν παραγγελίας πάντα, άφησαν η μια την άλλη και άρχισαν να ασχολούνται με τους δυο άντρες, προβαίνοντας σε πεοθηλασμό, μέσα στο μαγαζί. Η «τιμή» για όλα αυτά; Λίγο παραπάνω από 1000 Ευρώ αλλά αρκετά κάτω από 3000 Ευρώ, ποσό μάλλον «ευκαιρία» για το θέαμα που προσέφεραν στον κόσμο. Οι δυο επώνυμες ελληνίδες δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την συγκεκριμένη πόλη καθώς όπως φαίνεται τις… εμπνέει για… να δείξουν το φλογερό τους ταμπεραμέντο, με το αζημίωτο βέβαια, κάνοντας πράξεις που στα δεδομένα της Ελλάδας θα ήταν ποινικά κολάσιμες.  

gossip tv
exypno 

"9χρονος hacker αναστατώνει σχολείο στις ΗΠΑ"


"Όταν η αστυνομία ξεκινούσε έρευνα σε ένα δημοτικό σχολείο της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών έπειτα από αναφορά της διεύθυνσης για εισβολή στο πληροφοριακό σύστημα, ουδείς φανταζόταν ότι τα ίχνη θα οδηγούσαν σε έναν 9χρονο μαθητή. Η διεύθυνση του σχολείου απευθύνθηκε στις τοπικές διωκτικές αρχές, όταν διαπίστωσε ότι...
οι καθηγητές δεν μπορούσαν να συνδεθούν σύστημα Blackboard χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους.
Η έρευνα οδήγησε στο σπίτι ενός 9χρονου μαθητή και οι υποψίες έπεσαν στη μητέρα του. Όταν, όμως, οι αστυνομικοί ανέκριναν τη μητέρα, κατάλαβαν ότι η ίδια είχε πλήρη άγνοια. Έτσι, μίλησαν με τον άτακτο πιτσιρικά και διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι αυτός ήταν ο υπαίτιος της αναστάτωσης.
Ο μικρός βρέθηκε κάποια στιγμή σε υπολογιστή που ανήκει σε έναν καθηγητή και κατάφερε να αποσπάσει τον κωδικό εισόδου στο σύστημα. Στη συνέχεια, φαίνεται ότι χρησιμοποίησε αυτό τον κωδικό από το σπίτι του και συνδέθηκε με δικαιώματα διαχειριστή. Έτσι, προχώρησε σε αλλαγή των κωδικών που χρησιμοποιούν οι καθηγητές, τροποποίησε τις εργασίες που είχαν ανατεθεί και μπήκε στα μητρώα των συμμαθητών του.
Η εταιρεία Blackboard που αναπτύσσει το σχετικό σύστημα δήλωσε ότι το πρόγραμμά της είναι απολύτως ασφαλές. Όπως τόνισαν εκπρόσωποί της, ο μαθητής συνδέθηκε με υπαρκτά διαπιστευτήρια και δεν παρέκαμψε τις δικλείδες ασφαλείας.
Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του 9χρονου ή της οικογένειάς του από την αστυνομία, ενώ παραμένει άγνωστο αν η διεύθυνση του σχολείο προχώρησε σε τιμωρία."
dinatos

Παπανδρέου: Ζήτημα αντίληψης η αξιοποίηση των δημόσιων υπαλλήλων

"Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε, προχωράμε και θα τα καταφέρουμε", διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, σε δημόσια δήλωση του κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τους οποίους δέχθηκε προκειμένου να τους συγχαρεί για την εξάρθρωση του "Επαναστατικού Αγώνα".
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι "όταν υπάρχει άλλη αντίληψη, αξιοποιείται ο δημόσιος υπάλληλος με τον καλύτερο τρόπο", για να προσθέσει ότι το γεγονός αυτό στέλνει μήνυμα προς τη δημόσια διοίκηση.
"Μπορούμε όταν είμαστε σωστοί στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού να έχουμε αποτελέσματα", είπε ο πρωθυπουργός.
Κατόπιν σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει τις βάσεις για τη βελτίωση της δημόσιας τάξης, ειδικά δε τη στιγμή που η αστυνομία προ ολίγου χρόνου είχε απαξιωθεί.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, και παρά τις όποιες δυσκολίες περνάμε, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα από το διάλογο και όχι με τη βία".

Ετοιμα 4 δισ. ευρώ απο Γαλλία

Ετοιμα 4 δισ. ευρώ απο Γαλλία

Η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.


Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται στο προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε την Τετάρτη στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας το δημόσιο το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το εν λόγω ποσό.
Η ενέργεια θα δώσει τη δυνατότητα στη Γαλλία να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που «θα επιτρέψει, εάν χρειαστεί, να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του ευρώ» υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
«Προσπαθούμε να κινηθούμε γρήγορα, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στο ενδεχόμενο που η Ελλάδα αποφασίσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού», πρόσθεσε η κα Λαγκάρντ, η οποία θα καταθέσει το κείμενο στην εθνοσυνέλευση στις 3 και 4 Μαΐου και στις 6 και 7 Μαΐου στη Γερουσία.
Η συνολική συμμετοχή της Γαλλίας στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 30 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις 11 Απριλίου από τους υπουργούς της ευρωζώνης ανέρχεται σε 6,3 δισ. ευρώ, ποσοστό που καθορίζεται βάσει της συμμετοχής της Τράπεζας της Γαλλίας (21%) στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ethnos

Την Τρίτη τα αποκαλυπτήρια του Καλλικράτη

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης Τρίτης θα παρουσιαστούν το χωροταξικό των νέων δήμων και το σύνολο των διατάξεων του πολυσέλιδου νόμου.

Ο «Καλλιnewsitκράτης», όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, ισοδυναμεί με 14 νομοσχέδια μαζί, αφού στις 400 σελίδες του περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεμβάσεων για τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Με αγωνία αναμένουν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης την τελική πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τα κριτήρια των συνενώσεων και τον χωροταξικό προσδιορισμό των νέων δήμων.
Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αναμένοντας τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαΐου και 29 Απριλίου, αντίστοιχα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι τις 20 Μαΐου.