Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ετοιμα 4 δισ. ευρώ απο Γαλλία

Ετοιμα 4 δισ. ευρώ απο Γαλλία

Η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.


Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται στο προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε την Τετάρτη στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας το δημόσιο το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το εν λόγω ποσό.
Η ενέργεια θα δώσει τη δυνατότητα στη Γαλλία να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό που «θα επιτρέψει, εάν χρειαστεί, να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του ευρώ» υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
«Προσπαθούμε να κινηθούμε γρήγορα, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στο ενδεχόμενο που η Ελλάδα αποφασίσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού», πρόσθεσε η κα Λαγκάρντ, η οποία θα καταθέσει το κείμενο στην εθνοσυνέλευση στις 3 και 4 Μαΐου και στις 6 και 7 Μαΐου στη Γερουσία.
Η συνολική συμμετοχή της Γαλλίας στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης ύψους 30 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις 11 Απριλίου από τους υπουργούς της ευρωζώνης ανέρχεται σε 6,3 δισ. ευρώ, ποσοστό που καθορίζεται βάσει της συμμετοχής της Τράπεζας της Γαλλίας (21%) στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ethnos