Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Τα αθωα θυματα της Αμερικανικης θηριωδιας (Agent Orange).






Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, εκατομμύρια γαλόνια Agent Orange ψεκαστηκαν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, για την καταστροφή των δασών που προσφεραν κάλυψη στους αντάρτες Βιετκονγκ. Περιειχαν ομως και επικίνδυνες διοξίνες TCCD. Η έκθεση στις διοξινες εχει προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου, γενετικές ανωμαλίες και άλλες σπανιες και χρόνιες νευρολογικες ασθένειες.Ανάλογα µε τη στρατηγική σηµασία της περιοχής, οι ψεκασµοί επαναλήφθηκαν 5-10 φορές, µεταβάλλοντας τα δάση και τους ορυζώνες σε κρανίου τόπο. Για να κατανοήσει κανείς την καταστροφή που προκλήθηκε, αρκεί να σηµειωθεί ότι στις παραπάνω ποσότητες του orange agent περιέχονταν 400 kg διοξίνης, µιας ουσίας που είναι τροµακτικά επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία ακόµα και σε απειροελάχιστες ποσότητες. Συγκριτικά, στο ατύχηµα στην ιταλική πόλη Σεβέζο (1976) –το οποίο θεωρήθηκε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και οδήγησε στην θέσπιση αυστηρότατων προδιαγραφών για την αποφυγή των βιοµηχανικών ατυχηµάτων- η ποσότητα της διοξίνης που εκλύθηκε δεν ξεπερνούσε τα 2 kιλα. Όµως, το τροµερό είναι ότι όλα αυτά τα προβλήµατα υγειας κληροδοτούνται και στους απογόνους των θυµάτων της διοξίνης.Στην πολη Ho Chi Minh υπαρχει το "Peace Village" ενα κεντρο περιθαλψης (κολαστηριο) μικρων παιδιων. Παρομοια και αγνωστα νευρολογικα προβληματα αρχιζουν να εμφανιζονται και στις χωρες της πρωην Γιουγκοσλαβικης Δημοκρατιας, αποτελεσμα των νατοικων βομβαρδισμων.Το υλικο το συγκεντρωσαμε με δυσκολια,διοτι ειναι κατι που οι ΗΠΑ δεν θελουν να γνωριζει ο κοσμος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO...



Καταστροφικός σεισμός στην Ιταλία (L'Aquila, Abruzzo, Italia)

Δεκαέξι άνθρωποι είναι νεκροί και πολλοί αγνοούνται στην περιοχή της Λ’ Άκουϊλα στη κεντρική Ιταλία-ενώ νοσοκομειακές πηγές κάνουν λόγο για τέσσερα νεκρά παιδιά-από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην περιοχή της οροσειράς των Αμπρούτσι, προκύπτει από τον προσωρινό, ακόμη, απολογισμό των αρχών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ένα τμήμα από την φοιτητική εστία στην οδό ΧΧ Σετέμπρε στη Λ’ Άκουϊλα, πολλά κτήρια, αλλά και το καμπαναριό στο Ρόβερε έχουν καταρρεύσει. Εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα της εστίας βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές, και αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν πως τουλάχιστον ένας νεκρός έχει απομακρυνθεί από τα ερείπια. Η πλέον πληγείσα περιοχή, κατά την αστυνομία, είναι αυτή της Παγκανίκα, όπου έχουν καταρρεύσει κτήρια και πολλά έχουν υποστεί ζημιές.

Αλλού το σώμα, αλλού το μυαλό...

http://www.drseeng.blogspot.com

ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SARA CAMPBELL «MIGHTY MOUSE»

ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ 37ΧΡΟΝΗ «MIGHTY MOUSE»
Οι φίλοι της τη λένε «άνθρωπο ψάρι» για τις δυνατότητες της στο νερό αλλά και mighty mouse γιατι είναι κοντούλα, 1.50. Η Sara Campbell λατρέυει το νερό και κάνει απίστευτα πράγματα εκει μέσα. Πριν λίγες μέρες έκανε ένα νέο ρεκόρ αφού κατέβηκε κρατώντας την αναπνοή της σε βάθος 96 μέτρων. Της πήρε 3 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ενώ στην αρχή είχε αμφιβολίες για το αν πρέπει να το κάνει, τελικά το απόλαυσε . Εκανε νέο ρεκόρ, δεν έχει κατέβει άλλη γυναίκα τόσο βαθιά χωρίς οξυγόνο. Είναι καθηγήτρια Yoga και αυτό ίσως τη βοηθάει αν και οι γιατροί είπαν ότι οι πνεύμονες της είναι 25% μεγαλύτεροι από των υπολοιπων ανθρώπων.

Ch. League Volley - Ηρακλής-Trentino Volley: 1 - 3



1 - 3


Πλήρης αποτυχία!

Αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία,ζήτησε να μπει η Τουρκία - την οποία επισκέπτεται σήμερα - στην Ευρωπαϊκή Ένωση,είπε και το δικό μας κουρασμένο πρωθυπουργό ''φίλο'' του κι ''εξαιρετικό ηγέτη'' και μας άφησε όλους άφωνους...Πλήρης αποτυχία της Ελληνικής διπλωματίας...κέρδη μόνο για το προσωπικό προφίλ του πρωθυπουργού (;) και πλήρης υποβάθμιση των συμφερόντων της χώρας μας!!! Ο Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι για την υλοποίηση των στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή μας μοναδικό και κυρίαρχο ρόλο παίζει η Τουρκία,ενώ εμείς παραμένουμε μακρυά και καταϊδρωμένοι να αρκούμαστε στις φιλοφρονήσεις και στα φωτογραφικά ενσταντανέ...
Κρίμα...
http://black-mail.blogspot.com

Γ.Παπανδρέου: πενταετές πρόγραμμα για την Παιδεία

Την αναμόρφωση της δημόσιας, δωρεάν Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος σε πενταετές πρόγραμμα με αύξηση της χρηματοδότησης κατά 5% και τη διάθεση 1 δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα του Κινήματος με θέμα «Μιλάμε για την Παιδεία». Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η επένδυση στη νέα γενιά είναι για τη χώρα ζήτημα επιβίωσης και εξόδου από την κρίση. Κρίση, στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είπε, «κουρασμένη από τα αδιέξοδά της πελαγοδρομεί χωρίς σχέδιο εξόδου», εφαρμόζοντας την «πρωτοφανή πρακτική της επιβολής φοροεισπρακτικών μέτρων». Αυτό που θέλει ο τόπος, τόνισε, είναι «αλλαγή της κυβέρνησης και αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα». Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για αύξηση της χρηματοδότησης κατά 5% την πρώτη πενταετία και τη διάθεση ενός δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο. Επίσης, δεσμεύτηκε για τη διάθεση του 2% από το ΑΕΠ στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, για το διπλασιασμό των βρεφονηπιακών σταθμών κατά την πρώτη τετραετία, όπως και για το ολοήμερο σχολείο παντού. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για σύγχρονες υποδομές και νέες τεχνολογίες παντού, από το σχολειό έως το Πανεπιστήμιο, φορητό υπολογιστή, δωρεάν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο για κάθε μαθητή, πιστοποιητικό επάρκειας στη χρήση του διαδικτύου και γλωσσομάθειας και επίσης δημοσίευση όλων των πανεπιστημιακών συγγράμματων στο διαδίκτυο.

Women´s European Champions Cup 2008-2009 - Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βουλιαγμένη Sportscar


Η Βουλιαγμένη Sportscar κατέκτησε το Champions Cup 2009, νίκησε στον τελικό του Final-4 που έγινε στο Κίρισι την Οριζόντε Κατάνια με 12-9 και αναδείχθηκε Βασίλισσα της Ευρώπης. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου που πέτυχε τη σημαντικότερη επιτυχία της Βουλιαγμένης στην ιστορία της, θα προσθέσει το Κύπελλο στη τροπαιοθήκη της ομάδας δίπλα στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης 1997 στους Άνδρες και το Len Trophy 2003 στις Γυναίκες. Όλες έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν, πραγματικά δεν μπορείς να πεις ότι κάποια ξεχώρισε περισσότερο, σε όλες αξίζουν συγχαρητήρια. Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης άξιζαν να ανέβουν στη κορυφή του βάθρου, αφού σε όλη τους τη πορεία μέχρι τη κορυφή καμία ομάδα δεν κατάφερε να τους αντισταθεί, μόνο στο ημιτελικό η Χόνβεντ τις δυσκόλεψει όμως στο τέλος και αυτές υποτάχθηκαν.Τα πράγματα στον τελικό ήταν ευκολότερα, παίρνοντας τη νίκη και τη ρεβάνς από τις Ιταλίδες για την απώλεια του τίτλου στο περσινό τελικό στην παράταση.

28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στην σημερινή 28η αγωνιστική της σούπερ λίγκα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν να διεκδικούν τη δεύτερη θέση, επικρατώντας με το ίδιο σκορ (2-0) επί της Ξάνθης και του Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΚ έχασε βαθμούς στην Κομοτηνή με το 1-1 κόντρα στον Πανθρακικό. Οσο για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό συνέχισε με νέα νίκη, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά (2-1).

Ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ζητά ο Ομπάμα

Όχι από Σαρκοζί - Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, έπειτα από τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμ υπέρ της ένταξης της μουσουλμανικής χώρας στους κόλπους των 27. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στους ευρωπαίους ηγέτες στην Πράγα, είπε πως η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα αποτελέσει ένα «σημαντικό μήνυμα» στη μουσουλμανική αυτή χώρα κι ένα μέσο για «να προσδέσουν στενά» τη χώρα αυτή στην ευρωπαϊκή σφαίρα.

Μπαράζ πιέσεων για παραίτηση Παυλίδη

Σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται ο βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, προκειμένου να παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυκτα της Δευτέρας.Παρά το μπαράζ των πιέσεων, ο κ. Παυλίδης αρνείται μέχρι στιγμής να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος, γεγονός που σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίζεται στην ψήφο ενός υπό κατηγορία βουλευτή, εφόσον η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει, την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.