Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η Kingston κυκλοφόρησε το DataTraveler 300 με 256GB χωρητικότητα!!!!

Η Kingston Technology Europe Ltd., μέλος της Kingston Technology Inc., ανακοίνωσε ότι διαθέτει στην αγορά το πρώτο στον κόσμο USB flash drive χωρητικότητας 256GB, το DataTraveler 300. Το νέο DataTraveler 300 επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πάντα μαζί τους έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο από χιλιάδες αρχεία εικόνων, εγγράφων κτλ. Το DataTraveler 300 της Kingston είναι ιδανικό για χρήστες netbook που επιθυμούν να αναβαθμίσουν την περιορισμένη χωρητικότητα των συστημάτων τους. Το DataTraveler 300, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πάντα μαζί τους τεράστιες ποσότητες δεδομένων, όπου και αν βρίσκονται! Αρχεία που θα χωρούσαν σε 365 CD - 1 διαφορετικό άλμπουμ για κάθε μέρα του χρόνου- μπορούν πλέον να μεταφέρονται σε 1 φορητή συσκευή, γεγονός που δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία των flash προϊόντων στις μέρες μας.
http://ghz.gr

CleanJunkies ...


Ανεβαίνεις τη Λαυρίου, για να μπεις Αγία Παρασκευή, κοντά στην αττική οδό. Βρίσκεσαι σε μια διασταύρωση. Κοιτάς αριστερά, δεξιά, για να περάσεις. Κοιτάς ευθεία και βλέπεις κάθε λογής διαφημιστική πινακίδα, άναρχα βαλμένη στο συρματόπλεγμα ενός οικοπέδου που ίσως δεν έχει ιδιοκτήτη, ίσως ανήκει στο Δήμο, ίσως... Το αποκρουστικό αυτό θέμα μπορείς να το αντικρίσεις στους περισσότερους δήμους, σε όλες τις πόλεις, σε όλη τη χώρα.Επειδή νομιμοποιούμαστε σαν πολίτες. Επειδή δεν αντέχουμε άλλο την αισθητική κακοποίησηΕπειδή κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς, αντί να κατηγορούμε συνέχειακάποιον. Επειδή όλοι οφείλουμε να κάνουμε το ελάχιστο και το αυτονόητο. Πήραμε πένσα, κόφτη, καλή διάθεση και ό,τι άλλο είχαμε εύκαιρο και αποφασίσαμε να «καθαρίσουμε» για ΄μας. Η οδός Γραβιάς στην Αγία Παρασκευή είναι πια «καθαρή». Πόσοι άραγε να πρόσεξαν την αλλαγή; Αν κάποιοι αισθάνεστε όπως εμείς πάρτε πένσα, κόφτη, καλή διάθεση και καθαρίστε για 'μας, για 'σάς, για όλους...to be continued…

Ποτάμια

Του Δημήτρη ΜητρόπουλουΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ήταν αυτός που θα κρατούσε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τελικώς, ήταν αυτός που το κράτησε ενωμένο στην αντιπολίτευση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι το 2007-2008 ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στην ιστορία του Κινήματος- με την αυτονόητη εξαίρεση του 1989-90. Αντίστοιχα, είναι σαφές ότι η περίοδος αυτή απομακρύνεται. Και ότι αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του ΠΑΣΟΚ- αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου- εκτός εξουσίας.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ πολλούς τρόπους- αρχίζοντας από...το εξωτερικό. Ο καθρέφτης των διεθνών σχέσεων φανερώνει πως η κυβέρνηση Καραμανλή μετράει εβδομάδες ή μήνες. Προκύπτει από τη συμπεριφορά των Τούρκων, αλλά και από τη φρασεολογία του Ομπάμα. Λαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, ο Μπαράκ βρήκε μόνο κάτι να πει για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις την εποχή του Τόμας Τζέφερσον. Για τους Ευρωπαίους, ο Πρωθυπουργός περίπου δεν υπάρχει- κάτι που δυστυχώς το πληρώνει και η χώρα. Φάνηκε από τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης όπου παρέστησαν ξένοι πρόεδροι επιπέδου Σλοβενίας. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται σιγά-σιγά «ιν»- κι αυτό, κακά τα ψέματα, προκύπτει μόνο όταν σε περιμένουν νικητή. Σε ομιλία στο Λονδίνο, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ- νέος, ωραίος και δελφίνος του Γκόρντον Μπράουν- εγκωμίασε τις οργανωτικές καινοτομίες του Γιώργου Παπανδρέου, θυμίζοντας ότι οι Έλληνες σοσιαλιστές είναι οι μόνοι που πήγαν καλά στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Τζάμπα δέχθηκε τον Ντέιβιντ ο Πρωθυπουργός όταν πέρασε από την Αθήνα προ διμήνου.ΠΕΡΣΙ ΤΟ καλοκαίρι, ο Παπανδρέου έφυγε για διακοπές και όλοι περίμεναν ότι θα γυρίσει για να βρει τις δημοσκοπήσεις στο πάτωμα και το κόμμα του σε νέα εξέγερση. Συνέβη το ανάποδο. Φέτος το καλοκαίρι, μια ματιά στη σημειολογία της σκοτεινής, κεκλεισμένων των θυρών δεξίωσης στην Προεδρία, φανέρωνε έναν Γιώργο «κουλ» και ψυχολογικά έτοιμο. Λίγο σαν την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Μόνο που το τότε και το τώρα δεν έχουν σχέση. Δεν μπαίνεις ξανά στο ίδιο ποτάμι- όπως λέει ο Ηράκλειτος- ακόμη και με κανό!Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ φεύγει για διακοπέςόπως και όλο το πολιτικό προσωπικό- στο τέλος της εβδομάδας. Θα ξαναγυρίσει για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, που θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα της καριέρας του.

(ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ )

http://nonews-news.blogspot.com

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Eνδιαφέρον για Mancini, συμφωνία με Inter

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του Μαντσίνι με μορφή δανεισμού, οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν αρχικά με την Ίντερ αλλά ο Βραζιλιάνος δήλωσε αρνητικός να έρθει στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτη για να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, από την στιγμή που η περίπτωση του Μαρκ Γκονζάλες έχει "κολλήσει" στον Πειραιά εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για την θέση αυτή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωταθλητής" οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου της Ίντερ Μαντσίνι. Οι πρωταθλητής Ελλάδος ήρθαν αρχικά σε πλήρη συμφωνία με τον ιταλικό σύλλογο για τον δανεισμό του 29χρονου (1/8/80) μέσου με οψιόν αγοράς, αλλά ο Μαντσίνι τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο τεχνικός διευθυντής των "νεαρατζούρι" Μάρκο Μπράνκα παραδέχτηκε στο Μιλάνο πως Ολυμπιακός και Ίντερ τα είχαν βρει σε όλα για την μετακίνηση του Βραζιλιάνου. Στον Πειραιά θεωρούν πως αν ο ποδοσφαιριστής είχε πει το "ναι" η απόκτηση του θα είχε ήδη ολοκληρωθεί! Ο Βραζιλιάνος δεξιοπόδαρος εξτρέμ που μπορεί με άνεση να αγωνιστεί και σαν αριστερό χαφ, βρίσκεται στην "μαύρη λίστα" του προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο. Μπορεί η Ίντερ το καλοκαίρι του 2008 να δαπάνησε το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ για να τον "αγοράσει" από την Ρόμα, όμως ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να πείσει τον Πορτογάλο τεχνικό που δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν. O ποδοσφαιριστής έχει ενημερωθεί από την διοίκηση να ψάξει να βρει νέα ομάδα. Ο Μαντσίνι έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ιταλίας μέχρι το 2012, με τον ύψους 1.83μ. ταχύτατο Βραζιλιάνο εξτρέμ να μετρά την περυσινή σεζόν 20 συμμετοχές με την Ίντερ. Διάθεση του ποδοσφαιριστή είναι στην περίπτωση που αποχωρήσει από το Μιλάνο να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ανταγωνιστική ομάδα του "Καμπιονάτο". Οι “νερατζούρι” όμως είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό και προτιμούν να τον δώσουν δανεικό σε σύλλογο εκτός Ιταλίας. Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να επανέλθει για την απόκτηση του Μαντσίνι με σκοπό αυτή τη φορά να καταφέρουν να πείσουν τον 29χρονο μέσο να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα “ερυθρόλευκα”. Η Ίντερ από την πλευρά της με συνοπτικές διαδικασίες συμφώνησε με τους “ερυθρόλευκους” για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς στο τέλος της ερχόμενης σεζόν. Oι ετήσιες οικονομικές αποδοχές του Βραζιλιάνου φτάνουν τα 3.5 εκ. ευρώ(!) ενώ η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο φτάνει τα 16 εκατομμύρια ευρώ.
http://www.redplanet.gr

Αποστολή... πρόκρισης για "τριφύλλι"

Με πίστη για την νίκη-πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Πράγα. Μετά την "κατασκοπεία" του Φαν Ντερ Λεμ, ο Χενκ Τεν Κάτε γνωρίζει πως θα πρέπει να παρουσιάσει την ομάδα του στο παιχνίδι αυτό. Ο Ολλανδός τεχνικός που καλείται να καλύψει το κενό του Μπράις Μουν ξέρει πως και οι αντίπαλοί του έχουν σημαντική απουσία, αυτή του Μπέργκερ στην μεσαία γραμμή. Βέβαια, το ζητούμενο και φέτος είναι αν η ομάδα του "τριφυλλιού" παρουσιαστεί με ενισχυμένη μεσαία γραμμή προκειμένου να πετύχει ότι και πέρσι, δηλαδή να βρει διαδρόμους και να απειλήσει. Ετσι δεν αποκλείεται να μετατρέπει το σύστημα από 4-2-3-1 που αγωνίζονταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στα ματς της προετοιμασίας σε 4-3-2-1 για να μοιάζει η ομάδα σε παράταξη με την περσινή εκτός και αν ο Ολλανδός τεχνικός προτιμήσει το νέο 4-4-2 που έδειξε και στην προετοιμασία με τους Σισέ και Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
http://www.sport24.gr

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Σαρκοζί...

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο του Βαλ-ντε-Γκρας στο Παρίσι, όπου εισήχθη χθες μετά από αδιαθεσία, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, δεν είχε καρδιολογικά αίτια ούτε προκάλεσε καρδιολογικά προβλήματα.

Το 40% των πολιτών φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους...

Το 40% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνουν ανήσυχοι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους (32% στην ΕΕ) ενώ στη χώρα μας το 69% πιστεύει ότι σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει (61% στην ΕΕ).Παράλληλα, οι Έλληνες και Λουξεμβούργιοι είναι οι πολίτες της ΕΕ που δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν αισθανθεί λιγότερο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης: Mόνο το 4% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο δηλώνουν ότι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης.Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό στην ΕΕ ενώ συνολικά για την ΕΕ είναι 9%. Αυτό...ίναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από την κοινοτική δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 29 Μαϊου-15 Ιουνίου σε δείγμα 26.756 πολιτών στην ΕΕ, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και την Κροατία.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, το 28% των πολιτών στην Ελλάδα και την ΕΕ θεωρεί ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας έχουν φτάσει ήδη στο χειρότερο σημείο και ότι σταδιακά έρχονται καλύτερες ημέρες.Στην Ελλάδα, το 28% των πολιτών δηλώνει ότι γνωρίζει κάποιον συγγενή ή φίλο που έχασε τη δουλειά του (36% στην ΕΕ) ενώ το 12% των ερωτηθέντων στη χώρα μας δηλώνει ακόμη ότι γνωρίζει κάποιο συνάδελφό του που έχασε τη δουλειά του (24% στην ΕΕ).Σε ότι αφορά τη σημερινή τους κατάσταση το 27% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι έχει απασχόληση (42% στην ΕΕ), το 20% ότι έχει αυτοαπασχόληση (8% στην ΕΕ) και το 53% ότι δεν έχει απασχόληση (50% στην ΕΕ).Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 43% των πολιτών στην Ελλάδα και το 38% στην ΕΕ δηλώνουν ανήσυχοι ότι ο/η σύζυγος μπορεί να χάσει τη δουλειά του λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ τον κίνδυνο τα παιδιά τους να βρεθούν χωρίς δουλειά εκφράζει το 54% των πολιτών στην Ελλάδα και το 47% στην ΕΕ.Εξάλλου, την πεποίθηση ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα έχει εργασία εκφράζει το 47% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα και το 66% των πολιτών στην ΕΕ. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, σε περίπτωση απόλυσης το 66% των πολιτών στην Ελλάδα θεωρεί ότι θα λάβει αποζημίωση που θα είναι κάτω από το 50% του σημερινού εισοδήματος (28% στην ΕΕ), το 13% θεωρεί ότι θα λάβει αποζημίωση μεταξύ 51-70% του εισοδήματος (28% στην ΕΕ) και μόνο το 2% θεωρεί ότι θα λάβει αποζημίωση μεταξύ 71-100% του εισοδήματος (20% στην ΕΕ).

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας: Τις εθνικές εκλογές πάνε να προλάβουν και τα επικοινωνιακά τερτίπια τους πάνε να εξυπηρετήσουν...

Χιλιάδες αυτοκίνητα με προορισμό την Κέρκυρα και τους Παξούς εγκλωβίστηκαν στην Ηγουμενίτσα μετά την διήμερη απεργία των λιμενεργατών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διπλές και τριπλές σειρές οχημάτων σε μήκος τεσσάρων και πλέον χιλιομέτρων!
Χιλιάδες επισκέπτες του Νομού μας υπέφεραν κάτω από τον καύσωνα, διαμαρτυρήθηκαν, πολλοί από αυτούς διαπληκτίστηκαν και άλλαξαν προορισμό, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και ακόμη πιο δύσκολη τουριστική περίοδο για την Κέρκυρα.
Κατευθύνθηκαν στις όμορφες παραλίες της Θεσπρωτίας..
Το πρόβλημα αναμένονταν και ήταν πολύ μεγάλο με την διακίνηση των επισκεπτών από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα και τους Παξούς.
Ανέμενε λοιπόν ο Κερκυραϊκός Λαός την πλήρη ενεργοποίηση, του βουλευτή και υπουργού κ. Δένδια και του Νομάρχη κ. Πουλημένου προς την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Νομού μας με παρέμβαση σε όλες τις κατευθύνσεις με την βαρύτητα που ο θεσμικός τους ρόλος διαθέτει.
Με λίγα λόγια έπρεπε να βρίσκονται σε πυρετώδεις συσκέψεις για την μέγιστη δυνατή ελάφρυνση του αναμενόμενου προβλήματος.
Και εκείνοι βρίσκονταν σε σύσκεψη για το.. αεροδρόμιο στην Λευκίμμη!!!
Θυμίζουν την Ζαν Ντ’ Αρκ που άκουγε φωνές από το υπερπέραν.
Σιαμαίες Ζαν Ντ’ Αρκ!
Ασχολούνται με τους μεγάλους οραματισμούς τους.
Λες και με τους οραματισμούς τους δεν μπορούσαν να ασχοληθούν μόνοι τους ολόκληρο τον χειμώνα. Τις εθνικές εκλογές πάνε να προλάβουν και τα επικοινωνιακά τερτίπια τους πάνε να εξυπηρετήσουν.
Η κοινωνία βράζει κάτω από αυτή την ανέχεια και αυτοί το χαβά τους.
Ντροπή και αίσχος!
Σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας οι πολιτικοί τους ηγέτες καθημερινά φροντίζουν το τουριστικό τους προϊόν με κάθε είδους δραστηριότητα.
Κερκυραϊκέ Λαέ, εσύ που ζεις την ανέχεια και την αγωνία του σήμερα και του αύριο, αποδοκιμάστε τους πολιτικά σήμερα, απομάκρυνέ τους με την ψήφο σου αύριο.
Δεν είναι ικανοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντά σου.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Νομαρχιακός Σύλλογος Αμεα Κέρκυρας: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων Κο. Περικλή Παγκράτη

Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας σας εκφράζει την ιδιαίτερη του ικανοποίηση για την μονιμοποίηση 141 εργαζομένων στις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δ. Κερκυραίων , όπως ομόφωνα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του οργάνου της 23ης Ιουλίου.
Ομολογούμε ότι εκπλαγήκαμε, καταρχήν, όταν διαπιστώσαμε ότι στην παραπάνω ομόφωνη απόφαση δεν συμπεριλαμβάνονταν και τα άτομα με αναπηρία, που προσελήφθηκαν στην ΑΝΕΔΚ με το ειδικό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού του ΟΑΕΔ.
Ευτυχώς, μετά από σχετική ερώτηση του δημ. συμβούλου κου Τηλέμαχου Γαβαλά και του επίσης δημ. συμβούλου και μέλους της ΕΣΑμεΑ κου Σπύρου Ζουμπουλίδη, ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την τακτοποίηση των εργαζομένων ΑμεΑ.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων, με την παρουσία τεσσάρων Δημάρχων, δημ. σύμβουλο μέλος της ΕΣΑμεΑ, δημ. σύμβουλο γραμματέα Ν.Ε. πολιτικού κόμματος και τόσων αξιόλογων δημοτικών συμβούλων και φίλων του συλλόγου μας, θα μπορούσε να στερήσει από εργαζόμενους ΑμεΑ το δικαίωμα στην εργασία.
Σας ενημερώνουμε πως η ανεργία στα ΑμεΑ βρίσκεται στο θλιβερό 80% και τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα για τον χώρο μας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο Κερκυραίων κο. Σωτήρη Μικάλεφ και στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων, πως το θέμα των εργαζόμενων ΑμεΑ θα διευθετηθεί σύντομα χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα εργασίας.
Από την πλευρά του συλλόγου μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και θα ενημερώνουμε την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΤΑ ...ΚΟΥΦΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ !...




F1: σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μάσα

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πιλότου της Formula 1 Φελίπε Μάσα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά χθες, στη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του GP της Βουδαπέστης.Ο Βραζιλιάνος οδηγός παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του τοπικού στρατιωτικού νοσοκομείου «ΑΕΚ». Ο Φελίπε Μάσα τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά για την pole possition όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από εξάρτημα που ξεκόλλησε από το μονοθέσιο του προπορευόμενου Ρούμπενς Μπαρικέλο. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ουγγρικών αρχών, από τη στιγμή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή, αλλά σε σταθερή κατάσταση. Εν συνεχεία, και μετά εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση. Στο νοσοκομείο έσπευσε και ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος δήλωσε στο Associated Press πως ο Βραζιλιάνος πιλότος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Τόνισε, δε, πως δεδομένης της σοβαρότητας του ατυχήματος, είναι σε καλή κατάσταση».

F1 - BUDAPEST: Ο Hamilton με McLaren νικητής στην Ουγγαρία

Ο Λουίς Χάμιλτον με McLaren είναι ο νικητής στο ουγγρικό γκραν-πρι, στην πίστα Ουγκαρόρινγκ στη Βουδαπέστη. Στη δεύτερη θέση ο Κίμι Ραικόνεν με Ferrari, ενώ τρίτος ήταν ο Μαρκ Ουέμπερ με Red Bull. Ο Αλόνσο, ο οποίος είχε την pole position από τα χτεσινά δοκιμαστικά εγκατέλειψε με πρόβλημα στα ελαστικά. Μάλιστα, στην αρχή του έφυγε η ρόδα και μπήκε στα πιτς με ... τρεις! Προβλήματα με τους μηχανικούς είχε και η Red Bull, μάλιστα ο Ουέμπερ παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα, όταν βγήκε από τα πιτς τη στιγμή που περνούσε ο Ραικόνεν!

Στο νοσοκομείο Val-de-Grace ο Sarkozy

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εισήχθη νωρίτερα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ ντε Γκρας στο Παρίσι, όπου μεταφέρθηκε από τις Βερσαλλίες με ελικόπτερο.Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Μεγάρου των Ηλυσίων, Κλοντ Γκεάν. Οι γιατροί χαρακτήτισαν «ήσσονος σημασίας» την αδιαθεσία που παρουσίασε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ έκανε τζόκινγκ στις Βερσαλλίες, όπου και πέρασε το Σαββατοκύριακό του. Ο Νικολά Σαρκοζί αισθάνθηκε αδιαθεσία, που σύμφωνα με ιατρικές πηγές συνίσταται σε σύντομη απώλεια συνείδησης.

«Χρυσά» παιδιά!

Η κορυφή της Ευρώπης στο μπάσκετ πήρε γαλανό χρώμα!Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, τα παιδιά του έμπειρου Κώστα Μίσσα νίκησαν με σκορ 90-85 τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ Νέων -Ανδρών που διεξήχθη στη Ρόδο και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.Ηταν μια σπουδαία στιγμή για τον Μάντζαρη, τον Μούρτο, τον Τσακαλέρη, τον Παππά, τον Γιαννόπουλο, τον Σακελλαρίου, τον Μπόγρη, τον Κασελάκη, τον Σαρικόπουλο, τον Γιάνκοβιτς, τον Σλούκα και κυρίως τον Παπανικολάου. Ο τελευταίος μάλιστα, αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, ενώ γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε τις εξέδρες του γηπέδου!Η Γαλλία τα περίμενα όλα από τον Τζάκσον. Ο παίκτης της Λε Μαν ήταν ένα ... μυδράλιο(συνολικά πέτυχε 32 πόντους!), έβαλε από απίθανες θέσεις τρίποντα, αλλά ήταν αδύνατο να νικήσει μόνος του τη διψασμένη για διάκριση ελληνική ομάδα.