Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η πρόχειρα ανασχηματισμένη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ανίκανη για μια ακόμη φορά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του λαού σέρνεται πίσω από τα καθημερινά της προβλήματα. Προβλήματα που ήρθαν μετά από λανθασμένες πολιτικές επιλογές του ίδιου του κ. Καραμανλή και των υφιστάμενων Υπουργών του. Μαζί τους όμως σέρνεται και ολόκληρη η χώρα και συνάμα ο καθένας από εμάς ξεχωριστά.
Κωφεύοντας σε κάθε πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου από το 2004 για διαφάνεια, προσπάθησαν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα πως για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Χώρα, έφταιγε και φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξέχασαν πως κυβερνούν πέντε και πλέον χρόνια. Παραμερισμένοι από τους υπολοίπους Ευρωπαίους Εταίρους, ακολουθούμε τον μοναχικό δρόμο που γίνεται όλο και πιο σκοτεινός όσο βαδίσουμε. Μετατραπήκαμε σε άβουλοι παρατηρητές των Ευρωπαϊκών και Διεθνών εξελίξεων, ανίκανοι να παρέμβουμε ακόμη και σε δικά μας Εθνικά θέματα όπως είναι η πάταξη της διαφθοράς και η ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος.Για τον κ. Καραμανλή υπάρχουν πλέον δύο διαδρομές. Διαδρομές που τον οδηγούν σε αδιέξοδα. Σε δυο αδιέξοδα που θα πρέπει να ακολουθήσει μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση του μόνοι. Μια κυβέρνηση που ήρθε με υψωμένη την σημαία κατά της διαφθοράς και κατέληξε να έχει τα πιο διεφθαρμένα κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Καραμανλής ή επιλέγει να φτάσει μέχρι τον Μάρτιο του 2010 κουκουλώνοντας παράλληλα όσα σκάνδαλα προλάβει με απρόβλεπτες συνέπειες για το γερασμένο και ηθικά στιγματισμένο πολιτικό μας σύστημα ή παίρνει την γενναία πρωτοβουλία να δώσει ο λαός μια νωπή λαϊκή εντολή διακυβέρνησης. Αποφεύγει έτσι την κατρακύλα μιας παράταξης που του εμπιστεύτηκαν να ηγηθεί και παράλληλα προστατεύει το πολιτικό μας σύστημα από το λιντσάρισμα της αποχής.
Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρος κατά το παρελθόν: «Δεν παίζουμε με τους θεσμούς».
Ως προοδευτική παράταξη όμως, είμαστε υποχρεωμένη να δώσουμε την λύση στα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή την κατρακύλα. Επαναλαμβάνω. Λάθη κατά το παρελθόν μπορεί και να έγιναν. Ή ιστορία όμως θα το κρίνει. Γι’ αυτό προτείνουμε νωπή Λαϊκή Εντολή και στήριξη του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Μπορεί η έρευνες να δείχνουν ότι η κοινωνία δεν επιθυμεί εκλογές, το σίγουρο όμως είναι ότι όταν θα κληθεί να δώσει λύση δεν θα απέχει. Θα είναι παρούσα για να διαμορφώσει μια νέα κοινωνικοπολιτική συμμαχία ενάντια στην διαφθορά και υπέρ της ανανέωση του γερασμένου πολιτικού μας συστήματος, όποτε και όταν προκηρυχτούν εκλογές.
Τάσος Νικολούζος
Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων

WIMBLEDON 2009 - FEDERER: SIMPLY THE BEST ! ! !

Ο «θρύλος» Ρότζερ Φέντερερ, με το τρόπαιο του Ουίμπλεντον στα χέρια του, συμπλήρωσε χθες 15 τίτλους σε τουρνουά «Γκραν Σλαμ» και κατέρριψε το ρεκόρ ενός άλλου σπουδαίου τενίστα, του Πιτ Σάμπρας (14). Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που είχε διάρκεια τέσσερις ώρες και 16 λεπτά, ο 27χρονος Ελβετός νίκησε τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ με 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14 και κατέκτησε για έκτη φορά τον τίτλο στο Ουίμπλεντον. Ήταν μια γιορτή αφιερωμένη στον Φέντερερ, για την οποία ήταν στο Λονδίνο τρεις ακόμα θρύλοι της διοργάνωσης: ο Πιτ Σάμπρας, ο Μπγιόρν Μποργκ και ο Ροντ Λέιβερ, οι οποίοι μάλιστα συνάντησαν για λίγο τον Φέντερερ, σε αίθουσα των εγκαταστάσεων του κεντρικού γηπέδου, μετά τον τελικό.

Συμφώνησε με F.C. Porto ο Fernando Belluschi

Με τα χρώματα της Πόρτο θα αγωνίζεται στο μέλλον ο Φερνάντο Μπελούτσι. Μετά τον Ολυμπιακό και ο παίκτης αποδέχτηκε την πρόταση των «δράκων», για να ενταχθεί στη δύναμή τους. Όπως έγινε γνωστό, ο Αργεντινός μέσος είπε πριν από λίγο το «ναι» και θα παίζει από τη νέα περίοδο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οι ετήσιες αποδοχές του Μπελούτσι, θα ανέρχονται στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από την παραχώρηση του παίκτη, για την οποία απομένει μόνο η υπογραφή των συμβολαίων και η επίσημη ανακοίνωση. Η Πόρτο αποκτά έτσι το 50% των δικαιωμάτων του Μπελούτσι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό παραμένει στα χέρια του μάνατζερ, Πίνι Ζαχάβι.
http://www.sigmalive.com

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ...

Κατά 90 εκατομμύρια θα αυξηθεί ο αριθμός των νέων φτωχών παγκοσμίως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα χτυπάει καμπανάκι στην ομάδα του G8, φοβούμενη ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν θα σταματήσει μέσα στο τρέχον έτος.Η ομάδα του G8 δεν πρέπει να θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη είναι κοντά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ στον οικοδεσπότη του G8 Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. H επιστολή που προωθήθηκε σε όλους τους ηγέτες της G8, αναφέρει ότι οι επεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών φαίνεται ότι «ανέκοψαν την πτώση της παγκόσμιας οικονομίας», σταθεροποιώντας τις αγορές και δίνοντας ώθηση στη ζήτηση. «Ωστόσο το 2009 παραμένει επικίνδυνη χρονιά. Τα πρόσφατα κέρδη μπορεί να ανατραπούν εύκολα και ο ρυθμός της ανάκαμψης το 2010 παραμένει κάθε άλλο παρά σίγουρος», γράφει ο Ζέλικ. «Αναγνωρίζω ότι κάποιες αναπτυγμένες χώρες εξετάζουν τώρα την πολιτική τους θεωρώντας ότι η ανάκαμψη είναι προ των πυλών. Για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για τέτοια μέτρα».http://www.tanea.gr

Η1Ν1: 151 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Ακόμα τέσσερις άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των ατόμων που έχουν νοσήσει από νέα γρίπη στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, και οι τέσσερις ήρθαν από το εξωτερικό (από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισπανία). Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως έχει αρχίσει η εξάπλωση της νέας γρίπης στην κοινότητα. Οι τέσσερις νέοι ασθενείς είναι ένας άνδρας ηλικίας 46 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ, μία 19χρονη Βρετανίδα, ένας 34χρονος Έλληνας που ήρθε από τη Βρετανία και ένας 27χρονος Ισπανός.Με τους νέους ασθενείς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εντός συνόρων ανέρχεται πλέον σε 151, με τους 54 από τους ασθενείς να έχουν αποθεραπευτεί.

Ταυτοποίησαν το DNA δύο απαγωγέων

Την ταυτοποίηση γενετικού υλικού (DNA) δύο κατηγορούμενων στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ανακοίνωσε η Αστυνομία.Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή. Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι Πετράκης και Μουστάκας είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή.
http://www.tanea.gr

Scorpions Festival 2009 - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ !!!


Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 - Στάδιο Καραϊσκάκη
2ο SCORPIONS FESTIVALSCORPIONS - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Guest Stars: Uli Jon Roth, Michael Schenker, Herman Rarebell
Για μια ακόμη χρονιά οι Scorpions ψηφίστηκαν ως το πιο αγαπητό συγκρότημα στο ελληνικό κοινό. Το Scorpions Best παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στην χώρα μας και το κοινό που παρακολούθησε τις συναυλίες τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 150.000! Από την άλλη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο μεγαλύτερος Έλληνας ρόκερ γιορτάζει φέτος τα 35 του χρόνια στην δισκογραφία. Και οι διάσημοι σκορπιοί, θέλοντας να ανταποδώσουν την τεράστια αγάπη που τους δείχνει το ελληνικό κοινό, προσκαλούν έναν αγαπημένο Έλληνα - τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου - για να τον τιμήσουν στα πλαίσια του φεστιβάλ τους.
Σήμερα, Δευτέρα, 6 Ιουλίου, οι θρυλικοί Scorpions -σε πλήρη σύνθεση- και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα υποδεχθούν τους φίλους τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Η συναυλία αρχίζει στις 20:30, αλλά οι πύλες του σταδίου ανοίγουν στις 6 το απόγευμα.
Είσ.: €70 (θύρες VIP), €45 (κερκίδες), €35 (αρένα).
Πληροφορίες: 210 7298944.

ΟΛΑ, ΕΔΩ ...ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ !...

Το πόσο μεγάλη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του κ. Καραμανλή, κατά την προεκλογική περίοδο των φετινών ευροεκλογών, για την τιμιότητα του κ. Κ. Σημίτη, είναι γνωστό και καταγραμμένο.Το ό, τι το «συγχωροχάρτι», όπως ονομάστηκε, δημιούργησε αναταραχές και στο εσωτερικό της Ν.Δ. (ιδιαίτερα στους κύκλους των φανατικών), έχει εκτιμηθεί και επισημανθεί πολλάκις…Το εύλογο ερώτημα, όμως, που τίθεται και παραμένει, μέχρι στιγμής, ορφανό, είναι το «…γιατί ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που έκανε και μάλιστα σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία ?...».
Η υπόθεση Τσουκάτου δεν έσκασε τώρα, είναι γνωστή από πέρυσι, σχεδόν, όπως επίσης είναι διατυπωμένες, από παλιά και οι απόψεις, που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Σημίτη, να είναι γνώστης, ακόμα και καθοδηγητής, δραστηριοτήτων, σαν αυτή του πάλαι ποτέ «στρατηγού»…
Επειδή τέτοιες ακραίες απόψεις, μόνο ως εκτιμήσεις μπορεί να παρουσιάζονται, (πλέον), και μόνο με χαζοχαρούμενα ερωτήματα «τύπου Τράγκα» ή εμετικά πρωτοσέλιδα της πατσαβούρας του Κουρή, μπορεί να αιωρούνται στην πολιτική ατμόσφαιρα, η παρέμβαση του κ. Καραμανλή, στην ουσία, πλασαρίστηκε, ενάντια σε τέτοιου είδους θέσεις – επιχειρήματα και έκοψε το …βήχα, στον οποιοδήποτε, τουλάχιστον από το χώρο της παράταξής του, θα ήθελε να συνεχίσει στο ίδιο τροπάριο…Παράξενη και εκ πρώτης όψεως ανεξήγητη, κίνηση ; Σαφώς και ναι, αλλά…
Στην πολιτική το φαίνεσθαι, τις περισσότερες φορές, δεν είναι και το αληθινό ή το απόλυτα αληθινό, όπως επίσης, πολλά γεγονότα δεν είναι δυνατόν να ερμηνεύονται σφαιρικά και αξιόπιστα, την ώρα που εκτυλίσσονται, μιας και ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει όλα τα «ντεσού» κι όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Ο χρόνος ασκεί την θεραπευτική του δράση και στην πολιτική, και με την πάροδό του, πολλά δύσκολα ερωτήματα, παίρνουν την απάντησή τους…
Αυτός ο, οιωνεί, κανόνας λειτουργεί και στην περίπτωσή μας και αποκαλύπτει την ανάγκη του …μεγαλόθυμου και μεγαλόψυχου Καραμανλή, να δημιουργήσει ένα, περίπου, δόγμα : δεν μπορεί ο, εκάστοτε, πρωθυπουργός, να χρεώνεται τις έκνομες δράσεις και ενέργειες των υφισταμένων ή των υποτακτικών του !...Φοβόνταν ο κ. πρωθυπουργός, την περίπτωση να σκάσει, κάποτε, κάτι και στην δική του αυλή ; Δεν το φοβόνταν, το ήξερε !...
http://logoplokies.blogspot.com/

Συνεχίζονται οι επαφές στα υψίπεδα του Δήμου Αχιλλείων.....


Στα υψίπεδα του Δήμου Αχιλλείων , κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, Ο Σπύρος συνεχίζει τις επαφές με στόχο την ανατροπή του δημοτικού κατεστημένου.
Κερκυραϊκή Αλεπού.