Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

NAI ρε ΜΑΓΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΡΑ ΜΠΑΣ και...

Στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί; Μαζί τα κλέψαμε για να πληρώσουμε μαζί; Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν τα κλέψατε μαζί. Μόνοι τους τα έκλεψαν, μόνοι τους τα έφαγαν, και με τους φίλους, τους κολλητούς και τους κουμπάρους τα μοιράστηκαν. Εσύ δεν φταις. Ως προς αυτό τουλάχιστον. Αν έχεις μια ευθύνη, και θα στην πω, είναι ότι τους έκανες (τους άλλους) κυβέρνηση. Κι όχι μία φορά, δύο. Για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά το γνωστό ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (και γυναικός) σοφού»... Eκεί στους μείον 8 βαθμούς στην Μόσχα ένα τέτοιο διάλογο θα σκέφτηκε ο Γιώργος και το αποφάσισε! ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ την ευθύνη μας αλλά περισσότερη την έχει αυτός που επι μια 5ετία μας δούλεψε κανονικά!! Έκανε το σάλτο του στην εξουσία πουλώντας μούρη στα καφενεία της χώρας! Έταξε λαγούς με πετραχίλια ! Μίλησε για ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ! Πανηγύρισε Ολυμπιακούς και Γιουροβίζιον! Έκανε την απογραφή του κάνοντας ΡΟΜΠΑ την Ελλάδα στους Ευρωπαίους! Είπε ψέματα το 2007 και ξανάκανε εκλογές για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και το 2009 την έκανε ΚΛΕΦΤΙΚΑ! Αφού ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ την Ελλάδα και την έκανε αποδιοπομπαίο ΤΡΑΓΟ! ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ αυτού του ΠΟΥΣΤΗ του Έλληνα που πληρώνει σαν ΜΑΛΑΚΑΣ το ΔΗΜΟΣΙΟ και ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ σε ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ! ΝΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΑ! ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ!! 
diaporon-bl

Η ανυπαρξία της ΝΔ…!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλή τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει καταφέρει να ανοίξει τα σημαντικότερα θέματα της χώρας, οικονομία, μεταναστευτικό, οργάνωση τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλογικό νόμο!! Βρίσκονται τόσα θέματα λοιπόν, στην ατζέντα και η ΝΔ, εβρισκόμενη σε μία παραζάλη δεν έχει καταφέρει, όχι μόνο να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο αλλά και να εκμεταλλευτεί τα λάθη της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αξιωματική αντιπολίτευση 16 μονάδες πίσω. Ο Σαμαράς δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκφράσει τον κόσμο της ΝΔ. Δεν έχει καταφέρει να εκφράσει όλα αυτά που έδειχνε ότι εκπροσωπεί. Η απουσία της ΝΔ γίνεται φανερή και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι να βγαίνουν και να μιλούν με τρόπο ξεκάθαρο και σαφή για τις θέσεις του κόμματος. Πρέπει βεβαίως, πρώτα το κόμμα να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα θέματα της επικαιρότητας.
Οι συνεργάτες ενός προέδρου είναι η σημαντικότερη και δυσκολότερη απόφαση. Είναι πολλά τα άτομα τα οποία στριμώχνονται για τις θέσεις πλάι στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει να έχει διαλέξει ακόμα τα κατάλληλα άτομα, τα οποία θα βγουν μαχητικά να υπερασπιστούν τις θέσεις του κόμματος. Και το σημαντικότερο; Δεν έχει υπάρξει ακόμα, η αναμενόμενη ανανέωση στο κόμμα. Η ΝΔ κατάφερε σε μία 5ετία διακυβέρνησης να «κάψει» τα περισσότερα νέα και ελπιδοφόρα στελέχη της. Είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας να έχει λειψανδρία στελεχών; Όχι! Η αξιοποίηση των νέων στελεχών θα δώσει στο κόμμα μία δυναμική και ένα καινούργιο πρόσωπο.
Η ολιγωρία και ενδεχομένως η αδυναμία της ΝΔ και του Προέδρου της να σταθεί στα πόδια της και να παραμείνει το κυρίαρχο κόμμα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς κάνει αρκετούς να μιλούν για ενδεχόμενες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Το μέλλον θα δείξει εάν η παρούσα οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αδυναμία της ΝΔ, επί Σαμαρά, οδηγήσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας σε νέες αλλαγές.
http://udemand.blogspot.com

Ουτε εμεις!!!


Και δουλειά για την οικονομία μπορεί να γίνει και εξεταστική

Διάβασα με έκπληξη ότι σε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφωνεί κάθετα με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία γιατί όπως τονίζει
«αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι δουλειά και όχι Εξεταστική. Γνώμη μου είναι ότι αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για να βγει η χώρα από την κρίση, και όχι να αναζητήσουμε ποιος είναι υπεύθυνος για το παρελθόν. Αυτό ο λαός το γνωρίζει και το αποτύπωσε με την ψήφο του τον Οκτώβρη».

Και ερωτώ οι υπεύθυνοι δεν έχουν ονόματα; δεν πρέπει κάποιος να πληρώσει; πρέπει να μείνουμε στην αποτύπωση της ψήφου για να μας λένε ότι και εσείς ίδιοι είστε. Και ο λαός πρέπει να πληρώνει συνέχεια και μετά ως καλός χριστιανός να συγχωρεί αυτόν που τον εξαπάτησε, το έκλεψε, του γκρέμισε το σπίτι;

Δεν νομίζω ότι ζητά κανείς εκδίκηση, αλλά δεν μπορεί συνέχεια κάποια λαμόγια να μας οδηγούν στο γκρεμό και στη συνέχεια να δημιουργούνται οι προυθέσεις είτε να ξεχαστούν με το γνωστό τρόπο ή κυρίως να παραγραφούν τα αδικήματα τους. Αυτή η συνηθισμένη τακτική πρέπει κάποτε να τελειώνει, να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο.  

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΣΟΚ: ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 42%


Γκρίνια προκαλεί ανάμεσα σε σημαντική μερίδα δημάρχων του ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του ορίου του 42% και η επαναφορά του 50% +1 στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.  Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν εκλεγεί από τον α΄ γύρο με ποσοστό άνω του 42 αλλά κάτω του 50% και θεωρούν ότι με την αλλαγή είναι πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να απωλέσει αρκετούς δήμους αλλά και περιφέρειες.
Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η συνεργασία ιδιαίτερα με ΚΚΕ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Οικολόγους, τώρα μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση, στις περισσότερες περιπτώσεις θα καταστεί εκ των πραγμάτων αδύνατη. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι η επαναφορά του 50% + 1 ευνοεί, όχι τις ευρύτερες συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις αλλά τη δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου.

Επιστολές δημάρχων και συνάντηση στην Ιπποκράτους

Οι προβληματισμοί αυτοί έχουν εκφραστεί με επιστολές δημάρχων του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ διατυπώθηκαν και προφορικά τόσο στην προ 40ημερού συνάντηση στο Κάραβελ (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ κάνοντας κλικ στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5514) όσο και σε προ τριών εβδομάδων συνάντηση των δημάρχων της Αθήνας στην Ιπποκράτους, παρουσία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης αλλά και με επιστολές τους δήμαρχοι, προκειμένου ούτε το ΠΑΣΟΚ να αθετήσει την προεκλογική του δέσμευση ούτε «να οδηγηθούμε στην καρμανιόλα του 42%», κατά την έκφραση ενός εξ’ αυτών, προτείνουν ένα ενδιάμεσο σύστημα, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Θανάσης Διαμαντόπουλος.
Σύμφωνα με αυτή η εκλογή του δημάρχου από τον α΄ γύρο μπορεί να γίνεται όταν το άθροισμα του ποσοστού του σχετικά πλειοψηφούντος και τη διαφοράς του από τον δεύτερο ξεπερνούν το 50%. Δηλαδή το 42% να μην αρκεί όταν ο δεύτερος βρίσκεται στο 38, 39 ή και 40% αλλά κάτω από το 32%, καθώς, όπως λέει έτερος δήμαρχος, «μ’ αυτό το εκλογικό σύστημα αποτυπώνεται καλύτερα η λαϊκή βούληση».
ΥΠ.ΕΣ: καμία παρέκκλιση από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Πάντως, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών με τους οποίους επικοινώνησε η αυτοδιοίκηση gr απέκλειαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή «σ’ αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, δηλαδή, την κατάργηση του 42% και την επαναφορά του 50% +1». Πρόσθεταν δε ότι ο καθηγητής Διαμαντόπουλος δεν συμμετέχει σε καμία από τις Επιτροπές που αφορούν τον «Καλλικράτη» παρά μόνο σε αυτή που αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
http://www.aftodioikisi.gr

Βαθειά απογοήτευση στη Ν.Δ.


Μέσα στο οικονομικό χάος των τελευταίων μηνών, οι μεγαλύτερες προσπάθειες φαίνεται ότι δεν γίνονται για την οικονομική ανάταξη, όσο για την πολιτική διαχείριση του ναυαγίου. Η Ν.Δ. με τις βαριές ευθύνες του παρελθόντος και παρά την αλλαγή ηγεσίας, στη σημερινή της αμηχανία δείχνει χαμένη. Ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να εκφέρει έναν λογικό λόγο, αλλά μέσα στη Ν.Δ. η πλειοψηφία πλέον υποστηρίζει ότι αυτό δεν αρκεί. Είχαμε γράψει σαν σχόλιο πριν από 4  μέρες ότι κάτι τρέχει με την Ντόρα και επιβεβαιωθήκαμε. Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε επισήμως ότι δεν αισθάνεται πλέον ενσωματωμένη στη Ν.Δ. και ανεπισήμως δια του βήματος μας πληροφόρησε ότι η τελευταία επικοινωνία της με τον Κώστα Καραμανλή, έκλεισε με την φράση της «άντε και γαμ…..…»  Ακόμα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, φέρεται προβληματισμένος,  αλλά προς το παρόν  δεν λέει στους φίλους του ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του από τον Σαμαρά, και θα την προσφέρει στην Ντόρα…..
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων βάζουν την μεγάλη σφραγίδα της κοινής γνώμης σε όλα αυτά, διευρύνοντας το χάσμα της απόγνωσης που νοιώθουν οι ερωτώμενοι από τους δημοσκόπους.   :
Πρόσφατη, τεράστια,  απογοήτευση από τη Ν.Δ.,  αμηχανία και φόβος από τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, και εν αναμονή νέας πιθανής μεγάλης απογοήτευσης.  Τα υπάρχοντα σχήματα δεν πείθουν, και οι λύσεις που συζητούν έχουν ήδη πολλαπλά αποτύχει. 
Βεβαίως τα πράγματα είναι ακόμη άγουρα, και σταθερή εικόνα υπολογίζεται να υπάρξει, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, το μήνα Μάιο.  

Το νόμιμο, το ηθικό και η Δημοκρατία

Να θυμηθούμε τον πρωην υπουργό Γ. Βουλγαράκη, σε εκείνο το αμίμητο, πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Η ίδια η ζωή ανέτρεψε αυτόν τον δοκισησοφισμό. Και αποφάνθηκε, ότι υπάρχουν νόμιμα που κάθε άλλο παρά είναι ηθικά και υπάρχουν ηθικά που διεκδικούν να γίνουν νόμιμα, όπως το δικαιούνται. Τα λέμε αυτά, για να κατακεραυνώσουμε τις απόψεις των πρώην υπουργών Οικονομικών των Κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή, ότι τα "κρυφά" - από την Eurostat - δάνεια από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs και η αναδιαπραγμάτευσή τους, αφού ήταν νόμιμα και πάντως νομότυπα, άρα ήταν και πολιτικώς ηθικά. Ε, δεν ήταν ηθικά. Ήταν εξόχως ανήθικα, όσο ανήθικο είναι το ψέμμα στον δημόσιο βίο. Και ήταν εντελώς παράνομα, στην συνείδηση του απλού Έλληνα πολίτη. Ο οποίος καλείται τώρα να βγάλει ματώνοντας τα "κάστανα από τη φωτιά". Δηλαδή να πληρώσει, με στερήσεις, τα ελλείμματα και χρέη της χώρας. Που δείχνουν πλέον τα αληθινά δυσθεώρητα ύψη τους. Τα οποία εμφάνιζαν ψευδώς μειωμένα εκείνα τα "κρυφά" δάνεια από την κάθε Goldman Sachs. Που πήραν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και οι τότε Πρωθυπουργοί, ερήμην του λαού. Τον οποίο εκμεταλλεύονταν με ψεύδη. Και τον δούλευαν κανονικά, ότι τον έβαζαν στην ...ασφαλή ΟΝΕ των μεγάλων της Ευρώπης. Αλλά με δανεικά. Φανερά και κρυφά. Τα οποία τώρα πρέπει να πληρώσει εις το πολλαπλούν!
giobazolias

Μια πολύ καλή συνέντευξη


Και ο Γιώργος Παπανδρέου τα πήγε πάρα πολύ καλά.
Όσο κι αν είμαστε θυμωμένοι,απεγνωσμένοι,πρέπει να παραδεχτώ πως ο Γιώργος Παπανδρέου παλεύει.Εργάζεται,τρέχει.

Τι θα καταφέρει θα το δούμε.Και ελπίζουμε στο καλύτερο.Όλοι μας.
Αλλά προς το παρόν βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν κάθεται στιγμή.Σε αντίθεση με τον τεμπελχανά της Ραφήνας που σιωπά επίμονα μη λέγοντας κουβέντα για το χάλι στο οποίο μας έφτασε.

Γιατί ναι,έχουν ευθύνη και οι κυβερνήσεις του Πασόκ.Πολλά θα είχαμε να τους προσάψουμε.Δεν ήταν ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος.Κάθε άλλο.

Αλλά αυτό που έγινε επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν έχει προηγούμενο.Και ελπίζω να μην έχει και στο μέλλον.
Ολόκληρη η συνέντευξη που βρήκα στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=1164
skepseis-periskepseis

Η ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ !...

http://logoplokies.blogspot.com

Ξαναφτιάχνει την ομάδα του ο Καραμανλής!

http://www.neolaia.gr/images/karamanlis_1.jpgΧολωμένος από την στάση του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση των «εξεταστικών», μα πολύ περισσότερο για το «άδειασμα» της επιστολής του Χριστοφοράκου, φέρεται να είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φτιάχνει ξανά την ομάδα του! Τόσο στο νέο του γραφείο στην Παναγή Κυριακού 21 (Πλατεία Μαβίλη), όσο και σ’ αυτό της Βουλής οι συνεργάτες του άρχισαν τις επαφές. Παράλληλα κρατούνε μια απόσταση από τις αποφάσεις του νέου προέδρου της ΝΔ.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που έρχονται μέσα από την Βουλή, το πολιτικό του γραφείο στελεχώνουν οι … Βαγγέλης Αντώναρος, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Νίκος Δένδιας. Στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στο ελληνικό κοινοβούλιο, τον «κόσμο» δέχεται ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος! Ο λόγος αυτής της συσπείρωσης είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής παρατηρεί καθημερινά να αυξάνεται, με γεωμετρική πρόοδο, ο αριθμός των στελεχών της ΝΔ που τον επικρίνουν.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Συνεχίζεται αύριο η δίκη για την τραγωδία στο Corkyra το 2006

Συνεχίζεται σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Κέρκυρας, η δίκη των 12 κατηγορουμένων για το θάνατο των δύο παιδιών από την Αγγλία, στο ξενοδοχείο Corkyra Beach τον Οκτώβριο του 2006.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 4.2.2010 παρουσία των γονέων των παιδιών αλλά και των συντρόφων τους, καθώς μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Βρετανικών ΜΜΕ για τη δίκη. Το δικαστήριο έκανε τότε δεκτό το αίτημα απαλλαγής του αξιωματικού της Πυροσβεστικής εξαιτίας παρέλευσης της πενταετίας μεταξύ της υπογραφής της σχετικής άδειας πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων και του βουλεύματος κατηγορίας. Η δίκη είχε ξεκινησει με την εξέταση του πατέρα των παιδιών και της συντρόφου του ως μαρτύρων κατηγορίας. Οι δυο τους βρίσκονταν μαζί με τα δύο παιδιά στο μοιραίο δωμάτιο το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου 2006 και είχαν πέσει σε κώμα εξαιτίας της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα από το σύστημα κλιματισμού. Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τις 17 Φεβρουαρίου όπου μετά την εξέταση οκτώ μαρτύρων, θα διακοπεί εκ νέου για την 1η Μαρτίου, οπότε και θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση έως την ολοκλήρωσή της. 
http://corfutime.blogspot.com

ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟS ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟS

http://www.adiakritos.gr/wp-content/uploads/trakter_bloka.jpgΟι Στυλιανίδης, Κοντός, Μπασιάκος, Χαντζηγάκης της ΝΔ που τα προηγούμενα χρόνια επέτρεπαν ως Κυβέρνηση στα Καρτελ των γαλακτοκομικών να αισχροκερδούν, που επέτρεπαν στους μεγαλοεισαγωγείς να βαφτίζουν αγροτικά προϊόντα εισαγωγής ως ντόπια σε βάρος των εγχώριων ,που διαχειρίστηκαν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια κατά το δοκούν με μηδενικά αποτελέσματα εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης, ανταγωνιστικότητας, συνεταιριστικής αναδιοργάνωσης, χωρίς Μητρώο αγροτών, χωρίς Κτηματολόγιο κ.λ.π….αυτοί που μόνο φωτιές , καμμένα, άδεια Ταμεία και καταχρεωμένους Οργανισμούς έχουν στο ενεργητικό τους…αυτοί λοιπόν έχουν το απύθμενο θράσος! Να βγαίνουν μαζί με την Παπαρήγα , το απροσάρμοστο πολιτικά φερέφωνό της την Μανωλάκου (αχ βρε θείτσα!) και τους Άρχοντες του Κάμπου ντε! Τους τσιφλικοκαπεταναίους της ασφάλτου Μπουτα-Κοκινούλη ..…διαλύοντας κάθε εμπορική –μεταφορική-οικονομική διαδικασία του τόπου… να εκβιάζουν μια Κυβέρνηση τριών μηνών που ανέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα ….και προσπαθεί να την επαναφέρει σε τροχιά ανάκαμψης και ανοικοδόμησης από την κρίση και τα χρέη.

Γ. Παπανδρέου στο CNN: "Πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι που μας έφεραν εδώ"

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη διακεκριμένη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ επεσήμανε με έμφαση ότι αυτή που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την πρωτοφανή θέση "πρέπει να πληρώσουν". Εντύπωση προκαλεί ότι η δημοσιογράφος του CNN κατανόμασε τον επικεφαλή της ΕΣΥΕ κ. Κοντοπυράκη αναφερόμενη στα περίφημα "Greek statistics".

«ΕΚΠΛΗΞΗ 2!» Εκδήλωση καλλιτεχνών για τους άστεγους της Αθήνας

http://spacepuke.files.wordpress.com/2010/01/n440772475007_7096.jpgΜία ακόμη φιλανθρωπική εκδήλωση, με τίτλο «ΕΚΠΛΗΞΗ 2!», για τους άστεγους της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από 19 έως και 21 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και ο διαδικτυακός τόπος προβολής και προώθησης της ελληνικής τέχνης artAZ διοργανώνουν, για δεύτερη χρονιά, μια μεγάλη εικαστική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς με τη συνεισφορά
300 σύγχρονων καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες διαθέτουν για την εκδήλωση από ένα έργο τέχνης. Όλα τα έργα, που θα έχουν ενιαία διάσταση (18χ24 εκ.) και θα διατεθούν σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ), θα είναι υπογεγραμμένα στο πίσω μέρος τους ενώ η ταυτότητα του καλλιτέχνη θα αποκαλυφθεί μόνο μετά την αγορά του έργου.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος Αστέγων.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» της Τεχνόπολης (Πειραιώς 100), στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 16:00 – 22:00.
Η πώληση των έργων θα γίνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 12μ. μέχρι εξάντλησης των έργων.
news24gr

Μόνο οι Ράδιο αρβύλα είχαν τα κότσια

Μόνο οι Ράδιο αρβύλα είχαν τα κότσια να μιλήσουν για τον φασιστικό νόμο που επικρατεί και για το ντου στο σπίτι του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια. Η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του δημοσιογράφου μετά από μήνυση για πλημμέλημα(!!!) που έκανε ο σύμβουλος του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με μάρτυρα τον παρουσιαστή. Νόμος βρώμικος με χουντικά κατάλοιπα και απο πίσω να σπρώχνει ο επιβραβευτής του χουντικο-νομου κατα τα άλλα "αριστερός" της Εκάλης Τριανταφυλλόπουλος. Αλλά αυτή είναι η μαγκιά των αρβύλα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, βλέπουν τα γεγονότα χωρίς παρωπίδες και το κυριότερο; Αντέχουν την κριτική, είναι ανοιχτοί στο διαφορετικό και για αυτό ο κόσμος τους αγαπάει και χτυπάνε 40άρια. Και για όσους δεν το πιάσανε είναι large και original Τέλος.

Mε ενα απλο sms στηριζετε το εργο της Φλογα!!!απο 17-24 Φεβρουαριου!


Αν νομίζετε ότι θέλετε να στηρίξετε το έργο της Φλόγα

Από 17 μέχρι 24 Φεβρουαρίου μπορείτε ευκολα να στέλνετε μήνυμα από το κινητό σας στον αριθμό 19059 με χρέωση 1.19 €

Με καθε σας μηνυμα ο συλλογος μας ενισχυεται με 1 ευρω!
φλογα συλλογος γονιων παιδιων με νεοπλασματικη ασθενεια floga.οrg.gr
http://manosbee.blogspot.com/

Η μετατροπή ενός τρακαρισμένου αυτοκινήτου σε έργο τέχνης

Χρησιμοποιώντας 13.000 λέιζερ και καπνό, ο Κινέζος καλλιτέχνης Li Hui δημιούργησε ένα οπτικά εντυπωσιακό έργο τέχνης με θέμα ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Με επιρροή κυρίως από τον Βουδισμό, αλλά και από την κινεζική φιλοσοφία, ο Hui όπως αναφέρει, θέλει να συμβολίσει με το έργο του την μετατροπή του αρνητικού σε θετικό, το οποίο εκπροσωπείται από την εκπληκτική μεταμόρφωση του τρακαρισμένου αυτοκινήτου.
Αν βρεθείτε στη Γερμανία (ή μένετε εκεί), μπορείτε να δείτε την δημιουργία του από κοντά, στην γκαλερί Mannheimer Kunstverein έως τις 21 Μαρτίου του 2010.
psaxtiria.com

Σεράινα στο Γιώργο...

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ...(Guns N' Roses - Patience)

Αιματηρό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στον Βύρωνα

Φωτογραφία από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής στο ΒύρωναΈνας πολίτης, ηλικίας 25-30 ετών, έπεσε νεκρός από ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και ληστών στο πλαίσιο καταδίωξης το απόγευμα στο Βύρωνα. Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δράστες είναι οι δύο κακοποιοί που είχαν αφοπλίσει τους αστυνομικούς χθες στο Μαρούσι. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δύο αστυνομικοί παρακολουθούσαν δύο αλβανούς ληστές τραπεζών τους οποίους επιχείρησαν να συλλάβουν, καθώς έβγαιναν από σπίτι τους επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πυρών ένας από τους δύο δράστες πέταξε δύο χειροβομβίδες οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι αστυνομικοί. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε σοβαρά ένας διερχόμενος 25χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πολίτης. Μία τρίτη χειροβομβίδα που έπεσε δεν εξερράγη και στο σημείο έσπευσε αρμόδιο κλιμάκιο της Αστυνομίας για την εξουδετέρωσή της. Για το λόγο αυτό η περιοχή έχει αποκλειστεί. Οι κακοποιοί συνελήφθησαν, ενώ οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία. Οι αστυνομικοί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ο πολίτης στον Ερυθρό Σταυρό, οπού και εξέπνευσε.Αναμένεται ανακοίνωση από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής κ. Δικόπουλο.
ta nea