Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ανυπαρξία της ΝΔ…!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλή τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει καταφέρει να ανοίξει τα σημαντικότερα θέματα της χώρας, οικονομία, μεταναστευτικό, οργάνωση τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλογικό νόμο!! Βρίσκονται τόσα θέματα λοιπόν, στην ατζέντα και η ΝΔ, εβρισκόμενη σε μία παραζάλη δεν έχει καταφέρει, όχι μόνο να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο αλλά και να εκμεταλλευτεί τα λάθη της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αξιωματική αντιπολίτευση 16 μονάδες πίσω. Ο Σαμαράς δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκφράσει τον κόσμο της ΝΔ. Δεν έχει καταφέρει να εκφράσει όλα αυτά που έδειχνε ότι εκπροσωπεί. Η απουσία της ΝΔ γίνεται φανερή και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι να βγαίνουν και να μιλούν με τρόπο ξεκάθαρο και σαφή για τις θέσεις του κόμματος. Πρέπει βεβαίως, πρώτα το κόμμα να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα θέματα της επικαιρότητας.
Οι συνεργάτες ενός προέδρου είναι η σημαντικότερη και δυσκολότερη απόφαση. Είναι πολλά τα άτομα τα οποία στριμώχνονται για τις θέσεις πλάι στον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει να έχει διαλέξει ακόμα τα κατάλληλα άτομα, τα οποία θα βγουν μαχητικά να υπερασπιστούν τις θέσεις του κόμματος. Και το σημαντικότερο; Δεν έχει υπάρξει ακόμα, η αναμενόμενη ανανέωση στο κόμμα. Η ΝΔ κατάφερε σε μία 5ετία διακυβέρνησης να «κάψει» τα περισσότερα νέα και ελπιδοφόρα στελέχη της. Είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας να έχει λειψανδρία στελεχών; Όχι! Η αξιοποίηση των νέων στελεχών θα δώσει στο κόμμα μία δυναμική και ένα καινούργιο πρόσωπο.
Η ολιγωρία και ενδεχομένως η αδυναμία της ΝΔ και του Προέδρου της να σταθεί στα πόδια της και να παραμείνει το κυρίαρχο κόμμα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς κάνει αρκετούς να μιλούν για ενδεχόμενες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Το μέλλον θα δείξει εάν η παρούσα οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την αδυναμία της ΝΔ, επί Σαμαρά, οδηγήσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας σε νέες αλλαγές.
http://udemand.blogspot.com