Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Βαθειά απογοήτευση στη Ν.Δ.


Μέσα στο οικονομικό χάος των τελευταίων μηνών, οι μεγαλύτερες προσπάθειες φαίνεται ότι δεν γίνονται για την οικονομική ανάταξη, όσο για την πολιτική διαχείριση του ναυαγίου. Η Ν.Δ. με τις βαριές ευθύνες του παρελθόντος και παρά την αλλαγή ηγεσίας, στη σημερινή της αμηχανία δείχνει χαμένη. Ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να εκφέρει έναν λογικό λόγο, αλλά μέσα στη Ν.Δ. η πλειοψηφία πλέον υποστηρίζει ότι αυτό δεν αρκεί. Είχαμε γράψει σαν σχόλιο πριν από 4  μέρες ότι κάτι τρέχει με την Ντόρα και επιβεβαιωθήκαμε. Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε επισήμως ότι δεν αισθάνεται πλέον ενσωματωμένη στη Ν.Δ. και ανεπισήμως δια του βήματος μας πληροφόρησε ότι η τελευταία επικοινωνία της με τον Κώστα Καραμανλή, έκλεισε με την φράση της «άντε και γαμ…..…»  Ακόμα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, φέρεται προβληματισμένος,  αλλά προς το παρόν  δεν λέει στους φίλους του ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του από τον Σαμαρά, και θα την προσφέρει στην Ντόρα…..
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων βάζουν την μεγάλη σφραγίδα της κοινής γνώμης σε όλα αυτά, διευρύνοντας το χάσμα της απόγνωσης που νοιώθουν οι ερωτώμενοι από τους δημοσκόπους.   :
Πρόσφατη, τεράστια,  απογοήτευση από τη Ν.Δ.,  αμηχανία και φόβος από τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, και εν αναμονή νέας πιθανής μεγάλης απογοήτευσης.  Τα υπάρχοντα σχήματα δεν πείθουν, και οι λύσεις που συζητούν έχουν ήδη πολλαπλά αποτύχει. 
Βεβαίως τα πράγματα είναι ακόμη άγουρα, και σταθερή εικόνα υπολογίζεται να υπάρξει, όπως πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει, το μήνα Μάιο.