Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα εν όψει των εκλογών


Ο πρωθυπουργός αναμένεται τονίσει εκ νέου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Η αιφνιδιαστική απόφαση σηματοδοτεί μία ευρεία κινητοποίηση της κυβέρνησης εν όψει της κάλπης του Νοεμβρίου, αλλά και την απόφαση του κ. Παπανδρέου να αναλάβει προσωπικά το ρίσκο του αποτελέσματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει εκ νέου τη Δευτέρα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εν όψει και της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αντιθέτως, όπως αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός, θα υπάρξουν μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδυνάτων αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ήδη, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Περιστέρι, εξήγγειλε έκτακτο βοήθημα προς 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο θα δοθεί το Δεκέμβριο μαζί με τη σύνταξη.

Το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος δεν έγιναν ακόμη γνωστά, αλλά, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «είναι αυτό που μπορούμε».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους.

«Όχι» σε νέα μέτρα

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» επανέλαβε την Παρασκευή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αφορούν στον εξορθολογισμό και μείωση της σπατάλης, κάτι που κάνει και στην Υγεία και στα Ταμεία.

«Ο πρωθυπουργός έχει βάλει το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση. Δεν κινείται και δεν πολιτευόμαστε με βάση την τρόικα, πολιτευόμαστε με βάση το δημόσιο συμφέρον και μόνο», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η συνεργασία με τους ξένους εταίρους είναι απαραίτητη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «εκεί που πραγματικά δίνουμε λογαριασμό και απολογούμαστε είναι στον ελληνικό λαό και οφείλουμε να βάλουμε το πλαίσιό μας».

«Αυτό έκανε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος, βάζοντας και το πλαίσιο, δίνει και την εικόνα στον πολίτη για το τι κάνουμε ως κυβέρνηση, μέχρι ποιο σημείο φτάνουμε και ποιες είναι οι προοπτικές για τη χώρα μας, δηλαδή ξεπέρασμα τη δανειακής κρίσης καταρχήν και μετά υλοποίηση μεγάλων αλλαγών», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.
in.gr

Ερωτήματα Χρ. Μπούκα στους υποψηφίους του ΚΚΕ

altΕπανερχόμαστε σε απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα:
Ρωτάμε τον κομμουνιστή υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χαραλάμπους.
Ρωτάμε τον κομμουνιστή υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Γουλή.

1ον Αποδέχεστε την πολιτική της διοικητικής μεταρρύθμισης του Νόμου Καλλικράτη που αποτελεί χρόνιο αίτημα συνολικά της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στις εκλογικές διαδικασίες που σήμερα εσείς μετέχετε σαν υποψήφιοι ή την αρνείστε;
2ον Αποδέχεστε τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία πρέπει να έρθετε σε διαπραγμάτευση, για να αντλήσετε προγράμματα και ανάλογους πόρους για το καλό των κατοίκων και της ανάπτυξης ιδιαίτερα της Περιφέρειας της πατρίδας μας;
3ον Είναι αλήθεια ότι μετέχετε στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη ώστε μέσα από την λειτουργία του Δήμου Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να “αγωνιστείτε από μέσα” για την ανατροπή της διοικητικής μεταρρύθμισης και της.. Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ξεκάθαρες απαντήσεις για να μπορεί ο Κερκυραϊκός και στο σύνολό του ο Επτανησιακός Λαός να σας κρίνει όπως όλους τους άλλους.
Μην θολώνετε τα νερά και μετά προσπαθείτε να αλιεύσετε ψήφους.
Το μέλλον και η πρόοδος απαιτεί θετική ψήφο.
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!
ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ.
ΟΧΙ “ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ”

*ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
corfupress.com