Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τεστ κοπώσεως!!!!


http://blog85100.blogspot.com/

Ο Irvin D. Yalom ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι ουρές στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έφταναν μέχρι το Πάρκο Ελευθερίας. Κι αυτό ήδη τρεις ώρες πριν από την έναρξη της ομιλίας του διάσημου Αμερικανού ψυχοθεραπευτή Ίρβιν Γιάλομ που έδωσε χθες στις 19.00 διάλεξη- στο πλαίσιο του Μegaron Ρlus - με θέμα «Με το βλέμμα στον ήλιο: ξεπερνώντας τον τρόμο του θανάτου» (προλόγισε ο επιμελητής των βιβλίων του, επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής Γιάννης Ζέρβας). Λίγο μετά τις 17.30, δεν υπήρχαν άλλα δελτία εισόδου προς διάθεση. Οι ουρές επέμεναν όμως, κόσμος ερχόταν, απογοητευόταν και έφευγε, άλλοι προσπαθούσαν να μπουν με κάθε τρόπο.

Hugo Chávez: Να διωχθεί ο Μπους για εγκλήματα στο Ιράκ

Τη δίωξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για εγκλήματα στο Ιράκ ζήτησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, αναφερόμενος στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον ηγέτη του Σουδάν. Ο Τσάβες, στη διάρκεια ομιλίας του στη Ντόχα, δήλωσε ότι ο Μπους θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη από τους εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Ιράκ.

EUROLEAGUE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - REAL M. (63 - 71)

63 - 71

Μεγάλη ευκαιρία έχασε χθες στο «Βισταλέγκρε» της Μαδρίτης ο Ολυμπιακός, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (71-63) η οποία ξαναμπήκε στο κόλπο της πρόκρισης μειώνοντας τη σειρά των αγώνων σε 2-1 και θα προσπαθήσει αύριο το βράδυ στο ίδιο γήπεδο να φτάσει στην ισοφάριση και να έλθει πάλι στον Πειραιά για έναν «τελικό».

EUROLEAGUE: PAO - Montepaschi Siena (72 - 53)

72 - 53

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Άκρως ανησυχητικά είναι τα νέα στοιχεία του Παρατηρητηρίου του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για τις απολύσεις, διαθεσιμότητες και αναγκαστικές «ελαστικοποιήσεις» που έλαβαν χώρα το Μάρτιο και έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η ελληνική αγορά εργασίας νοσεί. Από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα χάθηκαν 16.831 θέσεις εργασίας και πραγματοποιήθηκαν 2.448 διαθεσιμότητες. Το Μάρτιο ανακοινώθηκαν 4.019 απολύσεις και 398 εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Olmedo Hidalgo: Αποζημίωση 2,6 εκατ. δολαρίων

Ποσό 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε η πόλη της Νέας Υόρκης ως αποζημίωση σε 43χρονο άνδρα, επειδή παρέμεινε φυλακισμένος επί 14 χρόνια για έγκλημα που δεν διέπραξε. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Ολμέντο Χιντάλγκο καταδικάστηκε το 1992 σε κάθειρξη 25 ετών για το φόνο ενός μπράβου σε ντισκοτέκ της Νέας Υόρκης. Το 2005 μετά από μία μακρόχρονη ποινική διαδικασία, αποφυλακίστηκε, αφού ομολόγησε το έγκλημα ένας πρώην έμπορος ναρκωτικών. Ο συνήγορος του Χιντάλγκο ανέφερε προς την εφημερίδα ότι κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να επανορθώσει την άδικη φυλάκιση. Ωστόσο, είπε ότι με τα χρήματα αυτά ο Χιντάλγκο θα έχει την ευκαιρία να ξαναρχίσει τη ζωή του. Ο Χιντάλγκο κατοικεί τώρα στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Πρωταθλητές της Ευρώπης οι Έλληνες στο κάπνισμα

Το 42% των Ελλήνων επιμένει να καπνίζει, δίνοντας στη χώρα μας τη θλιβερή πρωτιά στο «πρωτάθλημα» της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος. Ακολουθούν οι Βούλγαροι και οι Λετονοί. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το ποσοστό των καπνιστών στις χώρες της ΕΕ έχει μειωθεί κατά 30%. Ενθαρρυντικό είναι πάντως το γεγονός ότι δύο στους δέκα Ευρωπαίους που ρωτήθηκαν (22%) έχουν καταφέρει να διακόψουν το κάπνισμα, ενώ σχεδόν οι μισοί (46%) δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δείγμα 26.500 ατόμων, φέρνει στη δεύτερη θέση τη Βουλγαρία με 39% και στην τρίτη θέση τη Λετονία με 37%. Οι χώρες που μετρούν τους λιγότερους καπνιστές είναι η Σουηδία με ποσοστό 25% και η Σλοβακία με 22%.

Νέες περικοπές σε μισθούς – επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

Μισθούς και επιδόματα «κόβει» από τους δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση προκείμενου να διασωθεί το υπό κατάρρευση Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων που καταβάλει το εφάπαξ. Η διοίκηση του Ταμείου πρότεινε εφάπαξ καταβολή μισού μισθού από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους εντός 3 ετών, την επιβολή κράτησης 2% στα επιδόματα για τα οποία δεν προβλέπονται κρατήσεις και την ένταξη στο ταμείο των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου στο δημόσιο με λιγότερα από 15 έτη υπηρεσίας.