Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΡΕ ΣΕΙΣ ?...

Το ανακάλυψαν οι Στιγματισμένοι και το ...στιγμάτισαν στις 17.00, αναφέροντας "... Δείτε στο παρακάτω link δημοσίευμα του Ιουνίου για την επέκταση του σχεδίου πόλεως στην Ανατ. Αττική. Φωτογραφίζει ακριβώς τις καμένες περιοχές...¨.
Μπαίνοντας στο link δεν πιστεύεις στα μάτια σου ! Τόσο ωμά ; Και τόσο γρήγορα ;
"...Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης...".
Τι γίνεται, ρε σεις ; Μπείτε και φρίξετε !!!
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2887

Απαγορευμενες λεξεις!


Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις...

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά βιώνουμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στην Ανατολική Αττική παρακολουθώντας τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου να παραδίνεται στις φλόγες, περιουσίες να καταστρέφονται και άνθρώπους να κινδυνεύουν.Παρόλα αυτά η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού καθώς και η αδυναμία συντονισμού όλων των εμπλεκομενων φορέων, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέχρι τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής εγείρουν για μια ακόμη χρονιά ερωτηματικά για την ικανότητα της κυβέρνησης και των στελεχών της να αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.Ας ελπίσουμε πως δεν θα...χρειαστεί να φτάσουν οι φλόγες μέχρι το σπίτι του Πρωθυπουργού στη Ραφήνα για να ασχοληθούν σοβαρά με το έργο της κατάσβεσης.Οι στιγμές απαιτούν όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους μετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να τους ευχηθούμε καλό κουράγιο στο έργο τους.
Νομαρχιακή Επιτροπή
Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Ανατολικής Αττικής

Αυτό που πονάει πιο πολύ‏...

Ωραία λοιπόν! Καίγονται όλα μπροστά στα μάτια μας και πια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από την προσευχή!Στο Χριστό,στον Αλλάχ,στο Βούδα στον Αίολο η στο Μέγα Χάος.Τα είδαμε όλα. Τις φοβερές σκηνές της φωτιάς που δεν περίμενε κανείς να ξαναδεί μετα το 2007 και μάλιστα μέσα την πόλη! Τον ανθρώπινο πόνο, την αγωνία την απόγνωση,όλα!Σκηνές που πονάνε, που σε διαλύουν,που σε αφήνουν άφωνο.Όμως αυτό που πονάει πιο πολύ, είναι ο κόσμος μας ο ίδιος, που από αύριο θα προσπαθήσουν να μας κρύψουν με όλους τους τρόπους. Κι αν έχουμε πράγματι το κουράγιονα γυρίσουμε τη σελίδα, να τι θ' αντικρίσουμε. Ιδού το μεγαλοπρεπές μας δημιούργημα!Ένας κόσμος όπου η άξια της ζωής είναι ζήτημα ισολογισμών!Ένας κόσμος, όπου μια μεγάλη η μικρή κατασκευαστική,ένας άπληστος οικοπεδοφάγος, μια...εταιρεία ακινήτων η ένας οποιοσδήποτε κερδοσκόπος μπορεί να δίνει εντολή να καεί μια πόλη χωρίς να το πολυσκεφτεί!Ένας κόσμος όπου ένας άνεργος φουκαράς, από τις στρατιές των φτωχών που δημιουργεί το σύστημα,χωρίς αναστολές εκτελεί την εντολή για 2 σουβλάκια.Ένας κόσμος όπου τελικά το περίφημο "ένας είναι ο κανόνας,ότι δεν υπάρχουν κανόνες" επικράτησε ολοκληρωτικά, κι όταν το πουλούσαν οι πονηροί ,όλοι γελούσαν με την ευρηματικότητα!Ένας κόσμος που δημιουργήθηκε κάτω από τη μύτη μας με την έγκριση,την αποδοχή,την ψήφο αλλά και την ανοχή μας.Ένας κόσμος δηλ. για γκρέμισμα εδώ και τώρα!Όχι, δεν είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού οι πυρκαγιές!Όχι, δεν είναι απλά ζήτημα συντονισμού και ανικανότητας!Όχι, δεν είναι ζήτημα οικολογικής συνείδησης!Όχι ,δεν είναι απλά δουλειά κάποιων τυχαίων ασυνείδητων καθαρμάτων.ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ.Και το μοντέλο της "ελεύθερης αγοράς" όπου όλα επιτρέπονται αρκεί να δημιουργούν κέρδος, είναι το φίδι που τρέφουμε χρόνια στον κόρφο μας και καμαρώνουμε γι αυτό!Είναι αυτό που κάνει την κάθε βίλα να θέλει να γίνει μεγαλύτερη η πολλές βίλες μέσα στο δάσος,τον κάθε πάμπλουτο να θέλει να γίνει όλο και πιο πάμπλουτος και τον κάθε φτωχό να ονειρεύεται να γίνει βεζίρης στη θέση του βεζίρη κι ας καεί ο πλανήτης όλος.Είναι αυτό που κάνει την λογική "αφου το κάνουν όλοι δεν πειράζει, θα το κάνω κι εγώ"να μοιάζει το μόνο λογικό ευαγγέλιο στις μέρες μας.Ας κοιτάξουμε γύρω μας, τώρα που ακόμα καίνε οι φωτιές, κι ας πούμε "φταίω κι εγώ γι αυτο".Το παραμύθι που μας πούλησαν (του glamour,της πλούσιας κι ανέμελης ζωής,της αποθέωσης του τίποτα σε όλα τα επίπεδα,της αδιαφορίας και της απαξίωσης κάθε τι πραγματικά σπουδαίου και όμορφου σ' αυτή τη μικρούλα ζωή μας)γκρεμίζεται μπροστά μας παρασύροντας κι εμάς μαζί του.Είναι αυτό που μας μαλάκωσε μέχρι μαλακίας και μας έκανε να τα ανεχόμαστε τελικά όλα!Τώρα,έστω για λίγο,ας το σκεφτούμε.Μόνο τότε μπορεί μες την καπνιά και τον πανικόνα δούμε μια στάλα φως!Αλλιώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Μήπως να τους δώσουμε ...άλλη μια ευκαιρία;


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !...


Εκπαιδευτικοί με μισθό 350 ευρώ τον μήνα ! ! !

Με χθεσινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών εγκρίθηκε για το σχολικό έτος που αρχίζει σε λίγες μέρες η πρόσληψη 9.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα εγκρίθηκε η πρόσληψη 11.915 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (3.600.000 ώρες) στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αυτοί οι περίπου 12.000 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν με μισθό 350 ευρώ τον μήνα! Το ΥΠΕΠΘ εκμεταλλευόμενο τον υψηλό βαθμό ανεργίας των νέων πτυχιούχων καθηγητικών πανεπιστημιακών σχολών και έχοντας στα συρτάρια του 170.000 αιτήσεις για πρόσληψη, επιχειρεί να γεμίσει και τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία όλης της χώρας με 12.000 εκπαιδευτικούς με μισθούς- φιλοδώρημα τους οποίους, μάλιστα, παίρνουν με καθυστέρηση μηνών.

Αύριο στις 10 π.μ. η ανακοίνωση των βάσεων

Αύριο στις 10.00 π.μ. θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 10.00 π.μ. της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr/) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Η1Ν1: Νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης

Νέο σοβαρό περιστατικό της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος άνδρας, Αλβανός υπήκοος, που διαμένει στη χώρας μας και νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης. Ο νεαρός άνδρας παρουσίασε σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, ενώ πάσχει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και φέρει μόνιμο βηματοδότη.

Κόλαση ξανά με βαριές ευθύνες

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών που κατακαίνε την Αττική διέταξε το Σάββατο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ιω. Σακελλάκος. Ζητούμενο της έρευνας, την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας Πρωτοδικών, είναι να διερευνηθεί αν οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρηστικές ενέργειες. Από το βράδυ της Παρασκευής ολόκληρη η Βορειοανατολική Αττική έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ οι κάτοικοί της από τον Μαραθώνα μέχρι τον Διόνυσο, τη Δροσιά, την Πεντέλη, τη Ροδόπολη, την Παλλήνη ζουν εφιαλτικές ώρες. Εκατοντάδες εθελοντές από όλες τις περιοχές της Αττικής, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη ακόμη έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Το χειρότερο μέτωπο χθες το βράδυ ήταν αυτό του Μαραθώνα και εκεί είχαν επικεντρωθεί οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, ενώ οι αναζωπυρώσεις ήταν διαδοχικές σε διάφορες περιοχές, όπως στον Διόνυσο και την Καλλιτεχνούπολη στην Πεντέλη.

Στα 212.710 καμμένα στρέμματα

Στα 212.710 στρέμματα ανερχόταν μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο επίσημος απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών (Εuropean Forest Fire Information System – EFFIS). Τα στοιχεία αυτά αποτελούν εκτιμήσεις, μέσω δορυφόρου και δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.Επιπλέον –και σύμφωνα πάντα με το EFFIS- ο απολογισμός της φωτιάς στην Κάρυστο ανέρχεται σε 54.740 στρέμματα.Σημειώνεται ότι το EFFIS είχε ανακοινώσει τον πρώτο επίσημο απολογισμό για τη φωτιά στην Αττική, ο οποίος μέχρι χθες ανερχόταν σε 187.000 στρέμματα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://effis.jrc.ec.europa.eu/current-situation