Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Γελάτε; Δεν ντρέπεστε! ...

Κάναν τούρμπο το Γιώργο οι βουλευτές της Ν.Δ. ...
Μιλώντας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά, ο πρωθυπουργός είπε πως επί Ν.Δ. υπήρχαν λεφτά (κάπου 100 δις) . Το θέμα είναι που πήγαν.
Οι βουλευτές της Ν.Δ. άρχισαν να χαχανίζουν και ο Παπανδρέου τα πήρε. "Δεν ντρέπεστε! Γελάτε; Ναι, υπήρχαν λεφτά. Πού πήγαν; " .
Ο Παπανδρέου επίσης είπε πως ντράπηκε σαν Έλληνας, όταν στο Νταβός οι ξένοι του έλεγαν πως στην Ελλάδα έχουμε τη διαφθορά στο DNA μας. Κάποιοι, όμως, δεν ντρέπονται και χαχανίζουν...
 

Πωλούνται πτυχιακές. Τιμή συζητήσιμη!

http://imgcdn.adoosimg.com/a9ea8b075060baf7f2c12f6d54a6061c-1-7.jpg«Υπεύθυνη Διεκπεραίωση Εργασιών ΑΕΙ & ΤΕΙ. Πτυχιακές εργασίες: Μέγιστος χρόνος υλοποίησης: 3 μήνες. Μορφή παραδοτέου εγγράφου: ψηφιακή. Τύπος εργασίας: με ερωτηματολόγια. Κόστος (έως 70 σελίδες) βιβλιογραφική 1.100 ευρώ. Με ερωτηματολόγιο: 1.300 ευρώ. Εργαστηριακή: 1.500 ευρώ. (...)». Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να προσελκύσει φοιτητές μια από τις δεκάδες εταιρείες που λειτουργούν στο Διαδίκτυο και αναλαμβάνουν να συγγράψουν πανεπιστημιακές εργασίες. Πρόκειται για τη «βιομηχανία» εκπόνησης πτυχιακών εργασιών, ακόμη και διδακτορικών διατριβών, που ανθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί πολλοί φοιτητές να ξενυχτούν, να ψάχνουν, να διαβάζουν και να καταβάλλουν μεγάλο κόπο για να ολοκληρώσουν μια εργασία τους, κάποιοι άλλοι όμως επιλέγουν άλλο τρόπο για να πάρουν το πτυχίο τους. Σημαντική προϋπόθεση, να έχουν χρήματα. Με ποσό περίπου όσο ένας ικανοποιητικός μηνιαίος μισθός, από 1.000 έως 1.500 ευρώ, μπορούν να αγοράσουν μια εργασία. Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να ενημερώσουν μια από τις πολλές εταιρείες για το είδος της εργασίας που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στο πανεπιστήμιο. Η εταιρεία τούς ενημερώνει πόσο θα κοστίσει η εκπόνηση της εργασίας και στη συνέχεια οι φοιτητές, χωρίς να έχουν δουλέψει καθόλου για την πτυχιακή τους εργασία, την παραδίδουν και... παίρνουν το πτυχίο τους. Το εμπόριο πτυχιακών εργασιών καλά κρατεί και το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Αποτελεί εδώ και χρόνια κοινό μυστικό για φοιτητές και καθηγητές, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ. Το τελευταίο διάστημα όμως με τη βοήθεια του Διαδικτύου όλο και περισσότερες εταιρείες κάνουν την εμφάνισή τους αφού έχουν αντιληφθεί ότι η εκπόνηση εργασιών για όλες τις πανεπιστημιακές βαθμίδες αποδίδει γρήγορο και μεγάλο κέρδος. Και χάρη στο Ίντερνετ δεν χρειάζεται καν να εκτυπωθεί μια εργασία, αλλά απλώς να αποσταλεί ηλεκτρονικά στον επί πτυχίω φοιτητή. Επίσης σε αρκετές ιστοσελίδες δεν υπάρχουν σταθερά τηλέφωνα επικοινωνίας, παρά μόνο κινητά και e-mail, κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει ότι πίσω από την ιστοσελίδα μπορεί να μην υπάρχει καν μια εταιρεία, αλλά ένας ιδιώτης που έχει στόχο να βγάλει εύκολα μαύρα χρήματα.
ΤΑ ΝΕΑ

Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Νέα σύλληψη μέλους της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς Σε νέα σύλληψη νεαρού με την κατηγορία της συμμετοχής  στην οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι διωκτικές αρχές. Πρόκειται για 21χρονο, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν σε κινητα  αντικείμενα (βιβλία και σακούλες) στο διαμέρισμα - γιάφκα του Χαλανδρίου. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για τρομοκρατικές πράξεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεως του ως μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Η σύλληψη εγινε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στον Αγιο Δημήτριο Αττικής.

Μήνυμα Κατσέλη στις τράπεζες για τη ρευστότητα στην αγορά

Σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες έστειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από το βήμα της ημερίδας «Τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά.Κατά την ομιλία της, η κ. Λούκα Κατσέλη σημείωσε επανειλημμένως ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η άμβλυνση του πιστωτικού κινδύνου πέρα από τη σημασία που δίνεται στην αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, «διότι αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία θα αυξηθούν οι επισφάλειες - και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι τράπεζες - και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα».Όπως σημείωσε η υπουργός, υπάρχει συστημική διασύνδεση μεταξύ χρηματοπιστωτικού συστήματος και οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας επηρεάζει άμεσα την ανταγωνιστικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το αντίστροφο. Ετσι, πρόσθεσε, το επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα τρίπτυχο συνεκτικών δράσεων που μειώνουν τον πιστωτικό κίνδυνο στην οικονομία , αυξάνουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και στηρίζουν την πραγματική οικονομία.«Από τα 28 δισ. ευρώ που διατέθηκαν στις Τράπεζες, χρησιμοποίησαν μόλις 12-13 δισ.€. Από αυτά τα 4 ενίσχυσαν τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας τους, ενώ τα 9 στο σύνολό τους σχεδόν χρησιμοποιήθηκαν για την επαναχρηματοδότηση του δημοσίου μέσω της αγοράς τίτλων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την κερδοφορία των Τραπεζών . Αγοράζοντας τίτλους του δημοσίου με επιτόκια από 3-5,5%, οι Τράπεζες επαναχρηματοδοτήθηκαν μέσω της ΕΚΤ με 1-1,5%. Η διαφορά αποτέλεσε το κέρδος τους, μια πηγή εσόδων μη επαναλαμβανόμενη», επεσήμανε η κ. Κατσέλη.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !...

Το νομοσχέδιο για την επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να εξασφαλίσει την αποδέσμευση της δικαστικής εξουσίας, από την επιρροή της εκτελεστικής με την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, επιδιώκεται η έκφραση γνώμης από τη Βουλή για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που καταλαμβάνουν τις ηγετικές θέσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.
Για να επιλεγούν οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο γενικός επίτροπος των διοικητικών δικαστηρίων, προεπιλέγονται αρχικά με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έξι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, που έχουν τα τυπικά προσόντα. Ο κατάλογος των έξι προεπιλεγέντων διαβιβάζεται στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η οποία θα εκφράσει θετική γνώμη για τους τρεις από τους έξι υποψηφίους και αφού προηγουμένως καλέσει σε ακρόαση τους έξι.

Η διάσκεψη των προέδρων θα εκφράζει τη γνώμη της ομόφωνα ή με πλειοψηφία τουλάχιστον των 4/5 των μελών της. Στη συνέχεια, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.
Επίσης, όταν πρόκειται να επιλεγούν οι αντιπρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποστέλλει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τον κατάλογο των δικαστικών λειτουργών που έχουν τα τυπικά προσόντα προς προαγωγή.
Η Διάσκεψη θα εκφέρει θετική γνώμη για τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων από αυτούς που πρόκειται να επιλεγούν, χωρίς ωστόσο, να είναι υποχρεωτική η απόφαση των υποψηφίων.
Η διάσκεψη θα αποφασίζει πάλι ή ομόφωνα ή με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της.
Η δεύτερη σημαντική τομή, όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, που ενισχύει το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι η επαναφορά του αυτοδιοίκητου στους μεγάλους δικαστικούς σχηματισμούς της χώρας, δηλαδή στα δεκατέσσερα μεγάλα δικαστήρια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.
Βασικό κριτήριο εκλογιμότητας είναι η αρχαιότητα και η θητεία των εκλεγομένων θα είναι διετής και θα γίνεται μόνο μια φορά.
Επιτρέπεται εκλογή και πάλι για μια φορά των ίδιων προσώπων μόνο σε δικαστήριο ανώτερου βαθμού. Ακόμα προβλέπονται κωλύματα εκλογής ή ασυμβίβαστα.
 

Νταβος…..



Κ. Μπατζελή: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΖΕΣΤΟ !!

''Άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες δεν θα υπάρξουν'' επαναβεβαίωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Η κ. Μπατζελή πρόσθεσε ότι ''ωστόσο θα υπάρξει ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω παρεμβάσεων και πολιτικών που στόχο έχουν την αναθέρμανση της αγροτικής οικονομίας, την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων και όλα αυτά θα γίνουν μέσω του αναθεωρημένου ΕΣΠΑ''. Η κ. Κατσέλη από την πλευρά της ανέφερε ότι διατηρείται η δέσμευση του υπουργείου ότι οι αγροτικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο ΤΕΜΠΜΕ και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τη διαμόρφωση των τιμών από το χωράφι στο ράφι και για το θέμα αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλύσει το ζήτημα για κάθε προϊόν χωριστά. Και πολλά τους δίνουν!! Υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι που ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!
http://diaporon-bl.blogspot.com/

Παπανδρέου: «Δεχόμαστε επίθεση»

«Δεχόμαστε επίθεση», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ενώ ζήτησε παράλληλα στήριξη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο, στο Μέγαρο Μαξίμου, διμερείς συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόσκληση και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων, ενώ η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισαν ότι θα προσέλθουν, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσουν στη λήψη σκληρών και επώδυνων μέτρων.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό… Ζητάω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στήριξη».

Αλ. Παπαρήγα: «Δεν συναινούμε»


paparhgaΗ κ. Παπαρήγα, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση και στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Δεν θα στηρίξουμε μέτρα που ανεβάζουν το κύρος της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ, γιατί τότε θα έχουμε συναινέσει στις αντιλαϊκές πολιτικές της. Θα αυξηθεί το όριο της συνταξιοδότησης, θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, θα μειωθούν οι μισθοί. Ή θα πρέπει να δεχθούμε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Εμείς αυτό το κύρος της Ελλάς το απορρίπτουμε. Οι αιτιάσεις αυτών των ξένων οίκων, είναι τιμή για εμάς». 

ΕΕΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ! !

Είναι να τρελαίνεται κανένας με τα «καμώματα» της κ. Παπαρήγα!!!

Είναι να τρελαίνεται κανένας με τα «καμώματα» της κ. Παπαρήγα..!! Η πάλαι ποτέ γενναία πολέμαρχος περίμενε τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να ζωστεί τα άρματα που τα είχε κρεμασμένα όσο τη χώρα κυβερνούσαν τα φιλαράκια της με τον καταλληλότερο τον κατά Τράγκα «αυτοκράτορα Λουδοβίκο» τον εκ Ραφήνας ορμώμενο.Πήρε λοιπόν τα άρματά της και την πρώτη μάχη την έδωσε στο λιμάνι του Πειραιά για τα δίκαια των «πεινώντων» και «διψώντων» φτωχών λιμενεργατών των 150.000€ ετησίως . Στη συνέχεια έκανε πορεία στη βουλή για να βρουν δουλειά όλοι οι μετανάστες. ..Βλέπετε ότι είχε τακτοποιήσει τους Έλληνες και ήθελε κάποιες θέσεις που της περίσσευαν να τις δώσει στους μετανάστες. Μετά συμμετείχε στις διαδηλώσεις των stage ζητώντας η «ευαίσθητη» κ.Αλέκα από την «ανάλγητη» κυβέρνηση να μονιμοποιηθούν όλοι ανεξάρτητα από ημερομηνία σύμβασης ακόμα και αυτοί που προσλήφθηκαν την Παρασκευή πριν τις εκλογές.Είναι βλέπετε το δίκαιο του εργάτη…!!!Σήμερα συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους της Ολυμπιακής. 

Αν θέλετε τε οπωσδήποτε να περιορίσετε κάποιο άσυλο,....ξεκινήστε από το βουλευτικό!!!




http://vathiprasino.blogspot.com

Εμφύλιος σπαραγμός για την δημαρχιακή καρέκλα!

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ
Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Ρόδου, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας. Ομολογώ ότι τα παρακολουθώ με μια διάθεση διακωμώδησης και ταυτόχρονα θλίψης. Θλίψης για την κατάντια ορισμένων εκ των εκπροσώπων της. Και δεν μπορώ παρά να απορήσω συνειδητοποιώντας πού μπορεί να φτάσει κάποιος μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα. Την καρέκλα και όλα τα συμπαρομαρτούντα.
      «Καταγγελίες» που αγγίζουν τα όρια της ιλαροτραγωδίας, φτηνιάρικο μελό από αυτοαναγορευόμενους σε «λαϊκούς ήρωες» και «παιδιά του λαού»! Που βάλουν κατά πάντων και αδιακρίτως, σε μια παράσταση «ειλικρίνειας» και «αποκαλύψεων», όπου όλοι είναι λαμόγια και διεφθαρμένοι, πλην βεβαίως των ιδίων!
    Καταγγελίες που προκαλούν την παρέμβαση του εισαγγελέα, επειδή κάποιοι, μετά από πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, αποφάσισαν να «καρφώσουν» συναδέλφους αιρετούς. Αλήθεια γιατί δεν τα κατήγγελλαν νωρίτερα; Ποια τέτοια ενέργεια νομιμοποιείται και δικαιολογείται ηθικά, όταν αποτελεί απόρροια μια διάθεσης εκδίκησης ή άσκησης πίεσης και εκβιασμού; Κι αν τους γινόταν όλων αυτών το χατίρι, κι αν δεν ήταν ο «Καλλικράτης» για να τους διχάσει και να αρχίσει ο εμφύλιος, θα συνέχιζαν ακάθεκτοι και ανενόχλητοι να κάνουν «λαμογιές», αυτές που σήμερα «αποκαλύπτονται»;
   Διότι περί αυτού πρόκειται. Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της δημαρχιακής καρέκλας από τη μείωση του αριθμού των δήμων που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης», ξέσπασε εμφύλιος σπαραγμός στην αυτοδιοίκηση.
   Ωστόσο, επειδή ουδέν κακό αμοιγές καλού, αν προέκυψε κάτι από όλα αυτά τα πρωτοφανή που συνέβησαν αυτή την εβδομάδα είναι η συνειδητοποίηση από μέρους όλων ημών, ότι έχει δίκιο ο Ραγκούσης. Όχι μόνο 350 δήμοι. Και 100 αν χρειαστεί.
   Διότι όπως πλέον αντιλαμβανόμαστε, αν είναι να κάνουμε με δαύτους, όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα…..  
ostria-gr

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Μοιρασιά στην «Κοκκινιά»

 
altΙσόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον ΑΟ Κέρκυρα, στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Β΄ εθνικής, σε ένα αγώνα που οι «Φαίακες» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του, ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησαν. Μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής, ο ΑΟ Κέρκυρα βρίσκεται 6 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό Βόλου, και 11 από την τρίτη θέση, στην οποία επανήλθε ο Εθνικός Αστέρας.

Β΄ εθνική - 19η αγωνιστική
Δόξα Δράμας - Διαγόρας 2-2
Ιωνικός - ΑΟ Κέρκυρα 0-0
Πιερικός - Ηλιούπολη 0-0
Αγροτικός Αστέρας - ΟΦΗ 2-0
Καλαμάτα - Εθνικός Αστέρας 1-3
Πανσερραϊκός - Αιγάλεω 0-1
Θρασύβουλος - Εθνικός 2-1
Ρόδος - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
 
Βαθμολογία
1.ΑΟ Κέρκυρα 42
2. Ολυμπιακός Βόλου 36
3. Εθνικός Αστέρας 31
4. ΟΦΗ 30
5. Εθνικός 29
6. Διαγόρας 28
7. Δόξα Δράμας 28
8. Παναιτωλικός 25
9. Αγροτικός Αστέρας 24
10. Πιερικός 24
11. Ρόδος 23
12. Ηλιούπολη 23
13. Πανσερραϊκός 22
14. Ιωνικός 22
15. Θρασύβουλος 21
16. Αναγέννηση Καρδίτσας 19
17. Καλαμάτα 17
18. Αιγάλεω 10
 
Επόμενη αγωνιστική
Πιερικός - Δόξα Δράμας
Διαγόρας - Αγροτικός Αστέρας
Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Βόλου
ΟΦΗ - Καλαμάτα
Παναιτωλικός - Ιωνικός
Εθνικός Αστέρας - Πανσερραϊκός
ΑΟ Κέρκυρα - Θρασύβουλος
Αιγάλεω - Ρόδος
Εθνικός - Αναγέννηση Καρδίτσας
 
Τέλος, για το πρωτάθλημα Νέων της Β΄ εθνικής, ο ΑΟ Κέρκυρα επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού, χάρη σε τέρματα των Ρωμαντζά, Θ. Κουλούρη και Μίαρη.
http://www.corfupress.com

Κόκκινο κρασί: το αφροδισιακό μας

Τις μαγικές επιδράσεις του κόκκινου κρασιού στη γυναικεία διάθεση για ερωτικά παιχνίδια ανακάλυψαν πρόσφατα ερευνητές από τη γειτονική Ιταλία. Το συμπέρασμα λοιπόν στο οποίο κατέληξαν ήταν πως το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες εκείνες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος σε περιοχές-κλειδιά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία. Εκτός όμως από το ότι το κρασί ανεβάζει τη σεξουαλική μας επιθυμία, οι ερευνητές, προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπίστωσαν πως οι περισσότερες γυναίκες που επέλεγαν να πίνουν 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα ήταν κατά μέσο όρο μεγαλύτερης ηλικίας από τις γυναίκες που προτιμούσαν το λευκό ή δεν έπιναν καθόλου. Όπως αναφέρουν, το κρασί δεν αποκλείεται να αντισταθμίζει κατά κάποιον τρόπο την επίδραση της ηλικίας στη σεξουαλική διάθεση και να τη διατηρεί ζωντανή για περισσότερα χρόνια.
myworld.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό του και πνίγηκε

Την Κυριακή στις 2 μ.μ. ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, για περιστατικό πτώσης ΙΧΕ οχήματος στη θάλασσα, μέσα στο λιμάνι. Με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, 58χρονος άνδρας. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον εγκλωβισμένων επιβαινόντων είχαν αρνητικά αποτελέσματα ενώ το όχημα ανελκύστηκε με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος.
http://www.enimerosi.com

H Nεολαία ΠΑΣΟΚ κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Τα έσοδα θα πάνε στα παιδικά χωριά SOS...

(Κλικ στην εικόνα να δείτε που και πότε θα πάτε)

Η Αϊτή ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού ...αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821


Και όμως, η Αϊτή ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπουαγιέ.
Μόλις είχε τελειώσει τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών, κατεστραμένη οικονομικά, έστειλε στο Παρίσι στον Αδαμάντιο Κοραή 25 τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα για τον δικό μας αγώνα.
Επίσης έστειλε 100 εθελοντές μαύρους στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελληνων. Οι οποίοι δεν έφθασαν ποτέ όμως, επειδή όπως φημολογείται τους μακέλεψε ο Γάλλος του οποίου τα πολυμπακάλικα ρημάζουν σήμερα την Ελληνική οικονομία.
styx.gr

Οσμή θανάτου στην Αϊτή

Περισσότερους από 250.000 νεκρούς και 1.500.000 αστέγους εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη ότι άφησε πίσω του το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αϊτή. Ήδη 40 χιλιάδες πτώματα έχουν ταφεί σε ομαδικούς τάφους σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο. Οι ελπίδες για επιζώντες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος επιδημιών καθώς χιλιάδες πτώματα παραμένουν στους δρόμους. Οι εικόνες που μετέδωσε ελικόπτερο του Αμερικανικού στρατού είναι αποκαρδιωτικές. Τα 3/4 της πρωτεύουσας πρέπει να χτιστούν από την αρχή σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άλεξ Λάρσεν. Συνοικίες ολόκληρες του Πορτ-ο-Πρενς έχουν γίνει συντρίμμια. Παραγκουπόλεις έχουν κυριολεκτικά παρασυρθεί και κατρακυλήσει στις πλαγιές λόφων. Από ψηλά ο καθεδρικός ναός του Πορτ-ο-Πρενς μοιάζει σαν κάποιος να τον πάτησε ενώ το προεδρικό μέγαρο μοιάζει γαμήλια τούρτα που έχει πέσει στο πάτωμα. Πολυώροφα κτίρα κατέρρευσαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα. Κάθε πέντε λεπτά ένα όχημα σταματά έξω από την πύλη του νεκροταφείου στο Πορτ-ο-Πρενς για να παραδώσει κι άλλα πτώματα που θάβονται σε μαζικούς τάφους, για να καθαριστούν οι δρόμο από τις σορούς. "Χάσαμε κάθε αξιοπρέπεια στο θάνατο", είπε ένας γηραιός άνδρας που έπνιξε μετά βίας τα δάκρυά του μπροστά στο θέαμα. Μια νεαρή γυναίκα κατέρρευσε ουρλιάζοντας "είναι ο πατέρας μου, ο αγαπημένος μου πατέρας", μπροστά στο μαζικό τάφο γεμάτο πτώματα. Μια γυναίκα κατέβηκε και ξάπλωσε ανάμεσα στα πτώματα--είπε ότι ένοιωθε πιο άνετα εκεί. Τελικά την τράβηξαν να βγει."Έχουμε χάσει τα μυαλά μας. Ο θάνατος μας τρέλανε", έλεγε ένας άνδρας βλέποντας τη σορό ενός συγγενή του να μεταφέρεται στον τάφο. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με κάθε μέσο. Άνθρωποι ανεβαίνουν μέχρι και στην οροφή λεωφορείων για να φύγουν από το Πορτ-Ο-Πρενς. "Οι δρόμοι μυρίζουν θάνατο, δεν παίρνουμε καμία βοήθεια και τα παιδιά μας δεν μπορούν να ζουν σαν ζώα", λέει η Ταλουλούμ Σεντ Φις περιμένοντας ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο που θα την μεταφέρει μαζί με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους μακριά από το Πορτ-ο-Πρενς. "Δεν μπορούμε να περιμένουμε έτσι, περικυκλωμένοι από πτώματα, να έρθει κάποιος να μας βοηθήσει. Το σπίτι μου κατέρρευσε. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ακόμη στη ζωή, αλλά δεν έχω παρά μια ζωή και πρέπει να φύγω", λέει ο Μπομπρέν, καθηγητής κολεγίου. Εάν μάλιστα επαληθευτούν οι νεότερες προβλέψεις για τον αριθμό των νεκρών αυτό θα κατατάξει το σεισμό της Αϊτής ανάμεσα στα 10 χειρότερα πλήγματα στην καταγεγραμμένη ιστορία. Σημειώνεται ότι περίπου 6.000 κρατούμενοι των φυλακών της πληγείσας Αϊτής έχουν αποδράσει από τα κτίρια των φυλακών που κατέρρευσαν, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Στην πόλη έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφοροι πλιατσικολόγοι και χθες ξέσπασαν αρκετά περιστατικά βίας. Την ανησυχία του μάλιστα για περαιτέρω ταραχές εξέφρασε ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημόσια ασφάλεια, Αραμικ Λούις.
http://www.newstime.gr