Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

83 (!!!) κινητά τηλέφωνα πλήρωνε το δημόσιο στον Ευριπίδη Στυλιανίδη όσο ήταν υπουργός

http://komothnh.files.wordpress.com/2009/01/197st.jpgΜπορεί η Ελλάδα να έχει περάσει τις πύλες του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και να είναι στα όρια της πτώχευσης, αλλά πρέπει να διερωτηθούμε ποιοι μας οδήγησαν σ’ αυτό το σημείο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (δες εδώ), μετά την επίσκεψη της «τρόικας» της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ στο υπουργείο Υποδομών, ο νυν υπουργός Δημήτρης Ρέππας αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν στην κατοχή τους 4 υπουργικά κινητά!!! Και τι έγινε θα μου πείτε; Σύμφωνα με τον υπουργό, ο προκάτοχος του στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε στην διάθεση του 83 (!!!), παρακαλώ, κινητά τηλέφωνα, τα οποία απολάμβανε ο ίδιος και οι συνεργάτες του και φυσικά τα πλήρωνε ο ελληνικός λαός. Δεύτερος στην σχετική λίστα ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς με 24!!! Δύο υπουργοί δηλαδή της κυβέρνησης Καραμανλή με 107 τηλέφωνα…
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, όταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρέδωσε το τότε υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο συνεργάτης του Δημήτρης Πλατής, δεν παρέδωσε στους προκατόχους 12 συσκευές κινητών τηλεφώνων!

ΤΟ Δ΄ ΡΑΪΧ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι το προπέτασμα καπνού στην όλη υπόθεση της σύγκρουσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το αδιέξοδο του μοντέλου «ανάπτυξη με δανεικά», των τελευταίων δεκαετιών, μπορεί στη χώρα μας να έσκασε πρώτο, παραμονεύει, όμως, έτοιμο να βγει μπροστά και σε μια σειρά άλλες χώρες της Ε.Ε., όχι μόνο στις λεγόμενες μικρές και φτωχές, αλλά και στις μεγάλες και «πλούσιες» !

Οι επίγονοι του Χίτλερ, στη σύγχρονη Γερμανία, με επιλεγμένη πολιτική στρατηγική και εκμεταλλευόμενοι την τάση προς την αυστηρή, στρατιωτικού τύπου, πειθαρχία του γερμανικού λαού, (ρομποτοποίηση…), ξεκινώντας από μια μεγάλη συμπίεση του εσωτερικού κόστους εργασίας, (η Μέρκελ συνδύασε την λειτουργία της σε κυβερνητικό επίπεδο με μεγάλη υποβάθμιση των εργασιακών δεδομένων, στη δουλειά και τη σύνταξη), δημιούργησαν άνισους όρους ανταγωνισμού στο εξαγωγικό εμπόριο και ουσιαστικά κατέλαβαν, όλες τις αγορές.

Το Δ΄ Ράϊχ έχει καταλάβει, σχεδόν όλη την Ευρώπη, (την Ελλάδα την έχει υποδουλώσει προ πολλού, παίρνοντας υπό έλεγχο, τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας της), και βαδίζει ακάθεκτο. Η «Βέρμαχτ» σήμερα ονομάζεται Siemens, κ.α., τα όπλα δε, έχουν εκσυγχρονιστεί και είναι εκβιασμοί, μίζες, δωράκια, που χρησιμοποιώντας τους εσωτερικούς πεμπτοφαλαγγίτες και τους «Τσακαλώτους», φέρνουν το ίδιο, πλην πιο φινιρισμένο αποτέλεσμα !


Σε συνθήκες χωριστών νομισμάτων, η σημερινή Γερμανία, θάπρεπε να προβεί σε σοβαρή υπερτίμηση του νομίσματός της, για να εδραιώσει, παραπέρα, την ηγεμονία της. Το κοινό Ευρώ, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και οι ακραίοι θύλακες του γερμανικού εθνικισμού, εκπροσωπούμενοι από τη Μέρκελ, προσπαθούν να το πετύχουν, με βρώμικα μέσα και βρώμικα παιχνίδια, στηριζόμενοι και κανακεύοντας τα πιο άγρια και σωβινιστικά αισθήματα του γερμανικού λαού : «…δεν θα πληρώσουμε, εμείς, τις χλιδάτες συντάξεις των ελλήνων…», βροντοφωνάζει η, ναζιστικής υφής, Bild και παρασέρνει την πλειοψηφία των «άριων», να λέει ΟΧΙ στη βοήθεια προς την Ελλάδα ! (Όλα τάχουν οι ελληνικές συντάξεις η …χλιδή τους έλειπε !...).

Οι αναβιωτές και συνεχιστές των Ράϊχ, χτυπούν την Ελλάδα, σαν χταπόδι, οδηγώντας την στη χρεοκοπία, όχι για να σώσουν το Ευρώ, αλλά για να το πλήξουν θανάσιμα και να διαλύσουν την Ευρωζώνη ! Την κατάληψη της Ευρώπης, δεν θέλουν να την μοιράζονται με τους Γάλλους, τη θέλουν μόνοι τους και γι αυτό χρειάζονται, ξανά, το Μάρκο ! Κάθε σκέψη για πιθανή οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη, τους προκαλεί οργή και κάνουν το κάθε τι, για να την εξοβελίσουν...

Η χώρα μας δεν ζει και δεν θα ζήσει, μέρες του 60 και του 80. ΄Εχει μπει σε τροχιά επιστροφής στην εποχή της Κατοχής !...

Αυτοί είναι οι νέοι δήμοι του "Καλλικράτη" σε όλη την Ελλάδα...

Με το σχέδιο «Καλλικράτης», που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι 910 Δήμοι και οι 124 Κοινότητες που υπάρχουν σήμερα συνενώνονται σε 333 έως 343 Δήμους. Οι 57 Νομαρχίες και τα 19 Επαρχεία καταργούνται και αντικαθίστανται από 13 αιρετές Περιφέρειες και οι 13 κρατικές Περιφέρειες αντικαθίσταται με τη σειρά τους από 7 αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Δείτε όλο το νέο χάρτη με τους δήμους σε όλους τους νομούς της χώρας, πατώντας ΕΔΩ!
press-gr

Στο "κόκκινο" η αντιπαράθεση στη Βουλή για την οικονομία και το μηχανισμό στήριξης

Με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσηςμε αιχμή την Οικονομία και τον μηχανισμό στήριξης, συνεχίζεται η συζήτηση (επί των άρθρων) του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και των τροπολογιών του υπουργείου Υγείας στη Βουλή.Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, ενώ χθες από την διαδικασία αποχώρησε το ΚΚΕ.
Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε από του βήματος ότι η κυβέρνηση εξέθεσε πολύ σοβαρά επιχειρήματα ώστε να μην ληφθεί το μέτρο της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού κι αναφερόμενος στα θέματα του κατώτατου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της διαιτησίας και του πλαφόν των απολύσεων, τόνισε πως επίσης υπάρχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα ικανά να πείσουν.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτά που απαιτεί πατρίδα για να διασωθεί. Θα κάνουμε όλες τις αλλαγές που ο τόπος έχει ανάγκη. Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία. Η χώρα δίνει αγώνα και όλα θα πάνε καλά», είπε.
Απηύθυνε έκκληση σε «δύο πολιτικούς χώρους» να μην βάζουν τρικλοποδιές κάθε μέρα, να αφήσουν την κυβέρνηση να δουλέψει.«Έκκληση τελικής συνεννόησης παρ’ όλη την διαφωνία - όπως είπε - «γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας». Αφού είπε ότι «είμαστε υπό διωγμό, στο υπουργείο Εργασίας», πρόσθεσε ότι «δεν δεχόμαστε μομφές με το δάχτυλο υψωμένο, ειδικά αν δεν μπορεί να πει τι θα έκανε αυτός στη θέση μας».
Επί της ουσίας του νομοσχεδίου τόνισε προς τα κόμματα της Αριστεράς ότι η κυβέρνηση δεν έχει δίλημμα: υπάρχει η πλήρης απασχόληση, οι ελαστικές μορφές και η ανεργία και ρώτησε: «Τι λέτε δηλαδή; Να μην δουλέψουν εκείνοι που μπορούν να δουλεύουν το σαββατοκύριακο ή το βράδυ;».
Τη διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια επικαλούμενος δέσμευση του κ. Τρισέ προς τη ευρωβουλευτή Ν. Τζαβέλα.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ενώ η χώρα μας έφτασε στο χειρότερο σκαλοπάτι της διεθνούς ανυποληψίας, ήδη «άρχισε πλιάτσικο», ο πολιτικός κόσμος στέκει αμήχανος κι ο πρωθυπουργός μουδιασμένος.
«Ημείς άδωμεν», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει έργο, να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, αναφέροντας ότι με το «μούδιασμα» δίνουμε το δικαίωμα να λεηλατούν τη χώρα. Ζήτησε από την κυβέρνηση να διορθώσει άμεσα τα λάθη της (π.χ. συγχώνευση κρίσιμων αναπτυξιακών υπουργείων) και από τον κ. Παπανδρέου να ενισχύσει την «αναιμική σύνθεση» της κυβέρνησης με προσωπικότητες που θα ακούγονται περισσότερο από τις αγορές.
«Κατεβάζετε την δεύτερη ομάδα σε έναν κυριαρχικό αγώνα. Κινδυνεύει η πατρίδα», κατέληξε, απυθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.Καταλόγισε δε στην Αριστερά ότι σε αυτό το σκηνικό «προσθέτει στοιχεία διαλύσεως».
Την διαπίστωση ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποφάσισε να αφήσει ένα ποσοστό της στήριξης στον πρωθυπουργό, βλέποντας ότι ακολουθεί στρατηγική στραβού γυαλού που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.
Καταλόγισε στην κυβέρνηση αναξιοπιστία, καθώς - όπως σημείωσε - στις 25 Μαρτίου έλεγε ότι το ΔΝΤ είναι μειοψηφία στον μηχανισμό στήριξης και σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι ο μόνος οργανισμός με τον οποίο διαπραγματεύεται.
«Συμφωνήσαμε σε κάτι που δεν ξέραμε»,ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει τίποτα ο λαός, αφού ο πρωθυπουργός με τον μονόλογο από το Καστελόριζο στην πραγματικότητα τον άφησε σε άγνοια.
«Πώς περιμένατε να έχετε θετικά αποτελέσματα; Πως να έχουμε νηνεμία, όταν δεν ξέρουμε που θα πάει το καράβι, όταν δεν εμπνέει αυτοπεποίθηση η κυβέρνηση, όταν λέει πως παίρνουμε μέτρα γιατί μας τα υποδεικνύουν; Που θα φτάσουμε και πως θα φτάσουμε;» διερωτήθηκε.
Ο Κ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ξεκούρδιστη μπάντα», επικαλούμενος έλλειψη συντονισμού μεταξύ συναρμοδίων υπουργών και υπουργών με τους υφυπουργούς και κάλεσε την κυβέρνηση: «Αποφασίστε αν μπορείτε να κυβερνήσετε. Αντιλαμβάνεστε την ευθύνη σας σε αυτή την κρίσιμη φάση; Αν ναι. Αποδείξτε το».
«Γίνονται τιμητές και εγκαλούν την Αριστερά που κράτησε τα μπόσικα στο πολιτικό σύστημα, εκείνοι που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η Αριστερά δεν γέμισε τον δημόσιο τομέα με κομματικά ρουσφέτια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόϊδεψε τον κόσμο προεκλογικά, δημιούργησε πλαστές προσδοκίες και είπε πολλά ψέματα, ενώ σήμερα το ίδιο κάνει συνεχίζοντας τις ιδεολογικές εκπτώσεις.
Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Α. Λοβέρδο του είπε πως όταν τον ακούει να μιλάει δίνει την αίσθηση ότι «βγάζουμε λαβράκια», αφού: Είπε ότι από τον Δεκέμβριο αντάλλασαν ραβασάκια με το ΔΝΤ, όταν ούτε σαν μπλόφα δεν ήταν στην αντζέντα το Ταμείο και πως είχε προβλέψει από το 2008 ότι πάμε σε χρεοκοπία, ενώ το ΠΑΣΟΚ βάσισε σε άλλους ισχυρισμούς την προεκλογική εκστρατεία του. «Ή έχετε το κληρονομικό χάρισμα και δεν σας ακούνε στο κόμμα σας, ή συλλογικά το κόμμα σας κορόιδευε και μας δουλεύετε ψιλό γαζί», είπε και πρόσθεσε: «τις γκάφες τις συγχωρεί ο λαός, την πολιτική απάτη δεν συγχωρεί».
Ακόμη επισήμανε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει κάθε μέρα κι άλλα: Την μία ότι χαρτογράφησε τα νερά, την άλλη ότι τα νερά είναι ανεξερεύνητα. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήρε την λαϊκή εντολή και την εκχώρησε χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα.
«Φτάσατε στο σημείο να νομοθετούν οι βάρβαροι. Στο δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα που θέσατε, προτιμήσατε τη βαρβαρότητα του ΔΝΤ και τώρα το εμφανίζεται σαν επιτυχία», ανέφερε.
«Μην υπηρετείτε ένα σύστημα που καταρρέει. Αλλάξτε ρότα. Τι περιμένετε; Να σας πάρουν τις υπουργικές καρέκλες;», είπε προς τον κ. Λοβέρδο και κατέληξε: «Αν δεν μπορείτε να βάλετε την κόκκινη γραμμή αφήστε το λαό να το κάνει». 

Σηφουνάκης κατά Βγενόπουλου


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmESIqIiVL1NgKJZK8z-7GciYJcB0cO0i70U0RyUGN1JfMiS0kvZn37I5KhqPIyl5WGyQh7gSuCoeBsbON3hENtCx8UMrLYB25Lm8vQNAi2gk1KHVDG_2D0CtFFR3QfLkrYxKQgmDiF4Nw/s1600/%CE%A3%CE%97%CE%A6%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpgΠροσφυγή στη Δικαιοσύνη εις βάρος του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Σηφουνάκης. Αφορμή, τα όσα ο επιχειρηματίας υποστηρίζει για τη δωρεά που έκανε πριν από αρκετά χρόνια για την αποκατάσταση του Ελαιώνα της Σάμου.
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, κ. Σπ. Γαληνού, για το λιμάνι στο Σιγρί της Λέσβου, ο κ. Σηφουνάκης μίλησε για «τις παρεμβάσεις και τις αιτιάσεις του κ. Βγενόπουλου για την υπόθεση του δάσους της Σάμου σε τηλεοπτικές εκπομπές» και είπε ότι έχει ήδη δώσει εντολή να ασκηθούν σε βάρος του κ. Βγενόπουλου τα ένδικα μέσα που παρέχει ο νόμος για την προστασία του προσώπου και της τιμής του.
Για το θέμα του Ελαιώνα ο κ. Σηφουνάκης επανέλαβε ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο τότε υπουργείο Αιγαίου.
«Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρεία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποκλειστικό αποδέκτη το δήμο Πυθαγορείου Σάμου, ο οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως.
» Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια» ανέφερε.
tovima 

Γ.Παπανδρέου: «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να προστατέψω τη χώρα μου»

http://g.imagehost.org/0208/papandreou.jpgΣΕ «ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ» για την αντιμετώπιση της κρίσης κάλεσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Υπουργικό Συμβούλιο και είπε σχετικά με την κατάσταση:

«Ως Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έχω σταθεί ειλικρινής απέναντι στους πολίτες, σε όλους.

Ξέρω και ξέρουμε ότι για όλους μας αυτή η περίοδος αποτελεί μια δύσκολη και επίπονη φάση στη ζωή μας, καθενός προσωπικά, αλλά και συνολικά της χώρας. Ξέρω και ξέρουμε ότι αυτά τα προσωρινά μέτρα, δύσκολα μέτρα, αλλά και οι μεγάλες και μόνιμες αλλαγές, θα μας βρουν πολύ καλύτερους μετά το τέλος αυτής της πορείας. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να προστατέψω τη χώρα μου, την οικονομία της, τον έλληνα πολίτη και θα το κάνουμε όλοι μαζί ως κυβέρνηση. Η χώρα μας σήμερα έχει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στον εαυτό της. Εχει πέσει και στους δικούς της ώμους μια μεγάλη ιστορική ευθύνη και για την Ευρώπη. Αυτή την ευθύνη, σε ό,τι μας αφορά, την αναλαμβάνουμε. Την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο».

Τέλος ο Γ. Παπανδρέου που διαβεβαίωσε ότι «θα πιάσουν τόπο» οι θυσίες του λαού, αλλά και η βοήθεια από την Ευρώπη, τόνισε πως είναι πλέον απόλυτη ανάγκη η Ευρώπη να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις για να αποτραπεί το «ντόμινο» της κρίσης.
ΤΑ ΝΕΑ

Εδώ καράβια χάνονται...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic0L10myKW3BdMRrRmHg5wuhjGn-F72JYCFEMzcrtVPROKvK1aygnl-xpAl4v3KfrS4TQaC3_8NCqvX_QomRYaZBXBtuYlDhE0t3XUgllambAUWOkbWQMi0iP86EGzV8XcKMdxaMJruaYP/s400/karavi.png

Tου Kωνσταντινου Zουλα
Σκεφθείτε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς αυτή την εποχή που θέλουμε τουρισμό, που ζητάμε να έρθουν ξένοι για να στηρίξουν την οικονομία μας. Τι εικόνα δώσαμε; Νομίζουν αυτοί οι “επαναστάτες” ότι με τις πράξεις τους θα φύγουμε από την κηδεμονία;»
Aυτό ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού για την απίστευτη ενέργεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να εκδιώξουν οριστικώς από τη χώρα το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» με το επιχείρημα ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προσλαμβάνει επιπλέον 107 Ελληνες ναυτικούς πέραν των 1.100 (Ελλήνων) που ήδη απασχολεί. «Με τις επιλογές τους (οι “επαναστάτες”) θα βοηθήσουν να γίνει ακόμη πιο σκληρή η επιτήρηση της χώρας», εξετίμησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ κατανοώντας προφανώς τις απροσμέτρητες οικονομικές συνέπειες που θα έχει η απόφαση της εταιρείας να ματαιώσει 33 κρουαζιέρες για όλο το καλοκαίρι, προχώρησε και σε μια σύσταση: «Να το κατανοήσουν επιτέλους (οι “επαναστάτες”) ότι πρέπει να βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας»… Συγγνώμη, αλλά πώς ακριβώς θα το κατανοήσουν; Δεν έχει ακούσει ο πρωθυπουργός την κ. Αλ. Παπαρήγα η οποία ευθαρσώς δηλώνει «ανυπακοή» ακόμη και στις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν μια απεργία παράνομη; Τι περιμένει ακριβώς η κυβέρνηση για να επιβάλει την άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες που η ίδια αποφάσισε; Πού ήταν το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όταν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ απωθούσαν τους ξένους τουρίστες και γιατί σιωπά ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης;
Είναι πραγματικά εξωφρενικό ότι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, ακόμη και σήμερα, περιορίζονται σε διαπιστώσεις και συστάσεις, ωσάν σχολιαστές της αποστολής τους. Μας περιγράφουν καθημερινά ακόμη και αυτονόητα προβλήματα που καλούνται να υπερκεράσουν, αντί να παρεμβαίνουν άμεσα για την επίλυσή τους. Το δε εξοργιστικό είναι ότι εξακολουθούν να το πράττουν, ενώ όλοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι τη χώρα να καταρρέει.
Ετυχε δυστυχώς να παρακολουθήσω την προχθεσινή σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Και λέω, δυστυχώς, διότι η συνεδρίαση θύμιζε κατά κυριολεξία το «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Με εξαίρεση έναν μόνον βουλευτή που έστω ακροθιγώς έθιξε την ατολμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανταρσία του ΚΚΕ, οι περισσότεροι εξήντλησαν την «κριτική» τους στο καφενειακό επιχείρημα «να μπει κάποιος στη φυλακή». Λες και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας σήμερα. Υπήρξε μάλιστα εκπρόσωπος του έθνους που «κορύφωσε» την «πολιτική» του παρέμβασή με τη φράση «αν δεν υπήρχε Παπανδρέου, θα έπρεπε τον εφεύρουμε», ενώ μία συνάδελφός του, επικαλούμενη το σοσιαλιστικό παρελθόν της, αναρωτήθηκε αν πρέπει τελικά η κυβέρνηση να υπακούει στις αγορές. Οσο για τη Ν.Δ., ασχολείται με σαφώς σοβαρότερα ζητήματα: Ενα χρόνο μετά το σχετικό σκάνδαλο, κατόρθωσε προχθές να διαγράψει τον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Βοήθειά μας.
kathimerini.gr

«Διαλύεται ο Ολυμπιακός»

«Διαλύεται ο Ολυμπιακός»
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον Ολυμπιακό ήταν το ξέσπασμα του Γρηγόρη Γεωργάτου στο Facebook. Ο «Geo» ήταν …εκρηκτικός για την κατάσταση της ομάδας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επόμενη μέρα των «ερυθρόλευκων».
Μετά και την ήττα από τον Άρη, η κατήφεια και ο προβληματισμός που επικρατεί στον Ολυμπιακό δείχνουν να είναι χωρίς προηγούμενο επί ημερών Σωκράτη Κόκκαλη, αφού τα εκατομμύρια των οπαδών του Ολυμπιακού ανησυχούν για την επόμενη μέρα των «ερυθρόλευκων», μιας και η κατάσταση στους Πειραιώτες δείχνει μη αναστρέψιμη.
Τον προβληματισμό του επέλεξε να εκφράσει μέσω του Facebook ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος είναι σε πολλά σημεία του κειμένου ...καταιγιστικός.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού στην διαδικτυακή του σελίδα στο Facebook:
«Διάλυση! Έτσι τον κάνανε οι τσατσορουφιάνοι που είναι μέσα και δουλεύουν! Όσο για του χρόνου, μία από τα ίδια και χειρότερα. Ψεύτες, όλοι σας, βολεμένοι! Ανύπαρκτοι! Το ξύλο έρχεται, όμως, όχι να το τρώμε εμείς και όσοι ήταν που κάναμε δυο ήττες το χρόνο και μας γαμ…!
Όταν είμαστε στις επάλξεις της πρώτης γραμμής, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μέχρι και πρόεδροι, δεν μετράει τι έχουμε κάνει αλλά τι κάνουμε στη συνέχεια! Άρα στα καλά και στα άσχημα θα υπάρχει κριτική και σκληρή μάλιστα. Άμα φύγουμε από την πρώτη γραμμή, ναι τότε θα αποθεώνεσαι για ό,τι έκανες!
Και κάτι τελευταίο. Το 95-96, τα άλλαξε όλα μέσα στην ομάδα και τα αποτελέσματα τα είδαμε για μια 12ετία! Αν δεν τα αλλάξει όλα και δεν καθαρίσει παίκτες και πρόσωπα, βλέπω χειρότερα κι απ’ τα πέτρινα χρόνια!», έγραψε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας. 

ΕΕ & ΔΝΤ: Κίνδυνος αλλά και ευκαιρία...

Γεια σας,
μετά το αρχικό πάγωμα από την προσφυγή μας στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, με την συνδρομή του ΔΝΤ, είναι ώρα να δούμε και τις δύο μεριές του νομίσματος. Σίγουρα η "υποστήριξη" των διεθνών οργανισμών στην οικονομική πολιτική της χώρας μας δεν είναι ούτε τιμητική, ούτε ανέξοδη. Το πολιτικό μας σύστημα όμως έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο μηχανισμό που ενώ έχει πολλές εναλλακτικές οδούς, όλες οδηγούν σε αδιέξοδα!

Είναι αλήθεια ότι σε όσες χώρες πέρασε το ΔΝΤ, εφάρμοσε τις περίφημες "αντιλαϊκές" πολιτικές, που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα κράτος, με άμεσες επιπτώσεις στο βιωτικό επίπεδο των πολιτών. Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, το βιωτικό επίπεδο που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν πλασματικό. Βασίζεται στο εύκολο δανεισμό που προσέφεραν μέχρι πρόσφατα οι τράπεζες και σε κατανάλωση που ξεπερνούσε την οικονομική μας δύναμη.

Βέβαια, οι πολίτες δεν έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο την ευθύνης για αυτό. Οι πολιτικοί μας παρουσίαζαν μία νέα οπτική για την οικονομία μας. Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, χαμηλά επιτόκια και πληθωρισμός και όλα αυτά σε ένα σημαιοστολισμένο Ευρωπαϊκό άρμα. Κάτω από το άρμα όμως δεν υπήρχε τανκ, αλλά ένα ξύλινος σκελετός που έτριζε, αλλά η μουσική κάλυπτε αυτόν τον ήχο. Όσοι κρυφοκοίταζαν κάτω από τον στολισμό έβλεπαν την αλήθεια όμως κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τους πιστέψει, μεθυσμένοι όλοι από την σαμπάνια (παρεξηγήσιμο ποτό πλέον στην Ελλάδα για πολλούς λόγους) και τον χορό.

Οι οικονομικές και κοινωνικές ανατροπές όμως που θα φέρουν τα μέτρα των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ θα είναι η πρώτη όψη του νομίσματος. Η υψηλή ανεργία θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Οι πολίτες θα είναι μπερδεμένοι και φοβισμένοι. Οι επιχειρηματίες, όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά οι μικροί που συνήθως είναι σε οικογενειακές επιχειρήσεις, θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό εμπόριο.

Όμως τα μέτρα δεν θα περιοριστούν στους μισθούς και τις συντάξεις. Θα περιλαμβάνουν απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει πολλά χρόνια πριν. Θα περιλαμβάνει μέτρα που οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήθελαν να λάβουν υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους ή λόγω μηχανισμών εξυπηρέτησης των πολιτικών (ρουσφέτια).

Ποιος θα αρνηθεί ότι πρέπει να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των δημοσιών υπαλλήλων. Ακόμα και οι ίδιοι αντί να το δαιμονοποιούν, θα έπρεπε να το ζητάνε. Σήμερα όλοι φωνάζουν ότι οι μισθοί του δημοσίου είναι σοβαρό βαρίδι για την οικονομία. Όμως δεν είναι λόγω των υψηλών μισθών (τις περισσότερες φορές) αλλά λόγω του πλήθους των υπαλλήλων. Πόσοι δεν θα ήθελαν ένα καλά οργανωμένο κράτος, με λιγότερους υπαλλήλους που θα λάμβαναν ένα καλό μισθό και θα ήταν πιο ευέλικτο και λειτουργικό.

Επίσης, πόσοι θα αρνηθούν ότι οι "συντεχνίες" των κλειστών επαγγελμάτων δημιουργούν προβλήματα? Ειδικό φορολογικό καθεστώς και ειδική αντιμετώπιση, πρέπει να καταργηθούν στο όνομα της ανάπτυξης και της ισονομίας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα μέτρα της ΕΕ και του ΔΝΤ θα δημιουργήσουν προβλήματα αλλά θα δώσουν και ορισμένες λύσεις. Σίγουρα η βαρύτητα των λύσεων δεν θα είναι ίδια με αυτή των προβλημάτων...

Κατά την ιστορία του ΔΝΤ μπορούμε να δούμε ότι στην "αγκαλιά" του δεν έχουν πέσει μόνο τριτοκοσμικές χώρες αλλά και μερικές από τις σημερινές δυνάμεις. Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ν. Κορέα, Τουρκία, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Ουγγαρία, Λετονία, Ισλανδία, Ρωσία, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Ρουμανία, Ουκρανία. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις ίδιες. Όμως το κοινό τους σημείο είναι η συμμετοχή στο ΔΝΤ.

Άλλες χώρες χρησιμοποιούν τον οργανισμό για πρόσκαιρη λύση ορισμένων προβλημάτων, χωρίς όμως επιτυχία. Ακολούθησαν το πρόγραμμα του ταμείου, μόνο για να πάρουν τα χρήματα και συνεχίσουνν τις λανθασμένες πολιτικές τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ξανά σε άσχημη κατάσταση. Από την άλλη, μερικές χώρες χρησιμοποίησαν το ταμείο για να αλλάξουν και να διορθώσουν τα λάθη τους. Έγιναν ανταγωνιστικές και αύξησαν την βιομηχανία τους, αυξάνοντας αργά αλλά σταδιακά και το βιωτικό επίπεδο των πολιτών τους.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η επέμβαση ενός οργανισμού είναι το πρώτο στάδιο. Από εκεί και μετά είναι οι ίδιοι τι θα κάνουμε μετά από αυτό. Θα βάλουμε μυαλό και θα διορθώσουμε την κατάσταση ή απλά θα περιμένουμε να "ξεκουμπιστούν" οι ξένοι για να αρχίσουμε ξανά το πάρτι? Γιατί οι ξένοι είναι εδώ εις βάρους μας, αυτό είναι δεδομένο.

Οι πολιτικοί σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της ευθύνης. Δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις υπεύθυνες αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δουλειά τους δεν είναι μόνο ο ρόλος της Κασσάνδρας και η καταστροφολογία. Είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση, να καταγγέλλουν και να προτείνουν λύσεις. Ποιο κόμμα σήμερα προτείνει ρεαλιστική λύση για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας? Κανένα.

Ας δεχτούμε λοιπόν την κατάσταση, αφού έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ρεαλιστές. Θα πρέπει ως πολίτες να επιμείνουμε και να διεκδικήσουμε να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Ακόμα όμως και αν δεν αποδοθούν από το πολιτικό σύστημα, είναι στο χέρι μας να "ξεχάσουμε" πολιτικούς που φέρουν το βάρος της κατάστασης. Τα κόμματα δεν έχουν μόνο τους γνωστούς πολιτικούς, που προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Υπάρχουν και οι υποψήφιοι που είναι νέοι, με περισσότερη όρεξη και με μικρότερους μηχανισμούς... Δεν έχουμε καμία ανάγκη να βλέπουμε τους ίδιους αποτυχημένους, ψευτο-υπερήφανους και αλαζόνες βουλευτές...

Και κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω μία πρόταση. Όταν στην αρχή της κρίσης, κάποιοι ζητούσαν τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, υποστήριζα ότι δεν ήταν η σωστή στιγμή για αυτό. Τώρα όμως είναι. Θα πρέπει να ενημερώσουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι από το ταμείο μας λείπουν και κάποια χρήματα που μας χρωστάει η Γερμανία. Θα πρέπει και εκείνοι να πιέσουν για την διεκδίκηση και την είσπραξή τους. Έτσι και αλλιώς η Γερμανία είναι που προσπαθεί να κόψει το τεντωμένο σχοινί ανάμεσά μας. Ας έχουμε τουλάχιστον λίγα εκατοστά του σχοινιού περισσότερα.

Σας ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας

Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα: την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα: την ίση κατανομή της φτώχειας.

Ραγκούσης: "Η Κέρκυρα ο 13ος Δήμος της χώρας"

altΕπιβεβαιώθηκαν πλήρως οι προθέσεις της κυβέρνησης να γίνει κάθε νησί και Δήμος στο πλαίσιο του Καλλικράτη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Ραγκούση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
 Σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών «μεγάλοι κερδισμένοι  της μεταρρύθμισης είνια οι νησιωτικοί δήμοι που μετατρέπονται σε  κυβερνεία και συγκεντρώνουν ευρύτερες αρμοδιότητες. Η Κέρκυρα γίνεται ο 13ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας».
 Σε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη» είπε ο κ. Ραγκούσης  στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για τον "Καλλικράτη", τονίζοντας ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό -η απόκλιση ανάμεσα στα δύο νούμερα οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις δήμων που η εφαρμογή των κριτηρίων της μεταρρύθμισης οδηγούν σε δύο λύσεις- με βάση οκτώ ενιαία κριτήρια που βασίζονται στην απόφαση του συνεδρίου της Κυλλήνης της ΚΕΔΚΕ.
  Τα βασικότερα είναι:
- Με βάση την απογραφή του 2001 πλην των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών δεν υπάρχει δήμος με πληθυσμό κάτω από 10.000 για αυτούς που συνενώνονται και 12.000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι.
- Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πληθυσμιακό αυτό όριο ανεβαίνει στις 25.000 κατοίκους.
- Τα μεγάλα αστικά κέντρα συνενώνονται με όμορους δήμους που αποτελούν στην ουσία συνέχεια τους ανεξαρτήτως πληθυσμού.
Σε ό, τι αφορά τη δανειοδότηση των νέων ΟΤΑ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 5% των τακτικών εσόδων τους.

Μείωση στελεχών της Αυτοδιοίκησης 
Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις.
Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr.

Τιμή και χαρά μας όταν αντιγράφουν το Νο1 Κερκυραικο BLOG...


...απλά φίλοι και συντοπίτες του liston, κρατάτε τα προσχήματα βρέ ! Αν πάντως χρειάζεστε κάποιες περαιτέρω συμβουλές και ιδέες, εδώ θα είμαστε !
ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ