Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Γ.Παπανδρέου: «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να προστατέψω τη χώρα μου»

http://g.imagehost.org/0208/papandreou.jpgΣΕ «ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ» για την αντιμετώπιση της κρίσης κάλεσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Υπουργικό Συμβούλιο και είπε σχετικά με την κατάσταση:

«Ως Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έχω σταθεί ειλικρινής απέναντι στους πολίτες, σε όλους.

Ξέρω και ξέρουμε ότι για όλους μας αυτή η περίοδος αποτελεί μια δύσκολη και επίπονη φάση στη ζωή μας, καθενός προσωπικά, αλλά και συνολικά της χώρας. Ξέρω και ξέρουμε ότι αυτά τα προσωρινά μέτρα, δύσκολα μέτρα, αλλά και οι μεγάλες και μόνιμες αλλαγές, θα μας βρουν πολύ καλύτερους μετά το τέλος αυτής της πορείας. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να προστατέψω τη χώρα μου, την οικονομία της, τον έλληνα πολίτη και θα το κάνουμε όλοι μαζί ως κυβέρνηση. Η χώρα μας σήμερα έχει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στον εαυτό της. Εχει πέσει και στους δικούς της ώμους μια μεγάλη ιστορική ευθύνη και για την Ευρώπη. Αυτή την ευθύνη, σε ό,τι μας αφορά, την αναλαμβάνουμε. Την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο».

Τέλος ο Γ. Παπανδρέου που διαβεβαίωσε ότι «θα πιάσουν τόπο» οι θυσίες του λαού, αλλά και η βοήθεια από την Ευρώπη, τόνισε πως είναι πλέον απόλυτη ανάγκη η Ευρώπη να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις για να αποτραπεί το «ντόμινο» της κρίσης.
ΤΑ ΝΕΑ