Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εδώ καράβια χάνονται...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEic0L10myKW3BdMRrRmHg5wuhjGn-F72JYCFEMzcrtVPROKvK1aygnl-xpAl4v3KfrS4TQaC3_8NCqvX_QomRYaZBXBtuYlDhE0t3XUgllambAUWOkbWQMi0iP86EGzV8XcKMdxaMJruaYP/s400/karavi.png

Tου Kωνσταντινου Zουλα
Σκεφθείτε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς αυτή την εποχή που θέλουμε τουρισμό, που ζητάμε να έρθουν ξένοι για να στηρίξουν την οικονομία μας. Τι εικόνα δώσαμε; Νομίζουν αυτοί οι “επαναστάτες” ότι με τις πράξεις τους θα φύγουμε από την κηδεμονία;»
Aυτό ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού για την απίστευτη ενέργεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να εκδιώξουν οριστικώς από τη χώρα το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» με το επιχείρημα ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προσλαμβάνει επιπλέον 107 Ελληνες ναυτικούς πέραν των 1.100 (Ελλήνων) που ήδη απασχολεί. «Με τις επιλογές τους (οι “επαναστάτες”) θα βοηθήσουν να γίνει ακόμη πιο σκληρή η επιτήρηση της χώρας», εξετίμησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ κατανοώντας προφανώς τις απροσμέτρητες οικονομικές συνέπειες που θα έχει η απόφαση της εταιρείας να ματαιώσει 33 κρουαζιέρες για όλο το καλοκαίρι, προχώρησε και σε μια σύσταση: «Να το κατανοήσουν επιτέλους (οι “επαναστάτες”) ότι πρέπει να βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας»… Συγγνώμη, αλλά πώς ακριβώς θα το κατανοήσουν; Δεν έχει ακούσει ο πρωθυπουργός την κ. Αλ. Παπαρήγα η οποία ευθαρσώς δηλώνει «ανυπακοή» ακόμη και στις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν μια απεργία παράνομη; Τι περιμένει ακριβώς η κυβέρνηση για να επιβάλει την άρση του καμποτάζ στις κρουαζιέρες που η ίδια αποφάσισε; Πού ήταν το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όταν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ απωθούσαν τους ξένους τουρίστες και γιατί σιωπά ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης;
Είναι πραγματικά εξωφρενικό ότι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, ακόμη και σήμερα, περιορίζονται σε διαπιστώσεις και συστάσεις, ωσάν σχολιαστές της αποστολής τους. Μας περιγράφουν καθημερινά ακόμη και αυτονόητα προβλήματα που καλούνται να υπερκεράσουν, αντί να παρεμβαίνουν άμεσα για την επίλυσή τους. Το δε εξοργιστικό είναι ότι εξακολουθούν να το πράττουν, ενώ όλοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι τη χώρα να καταρρέει.
Ετυχε δυστυχώς να παρακολουθήσω την προχθεσινή σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Και λέω, δυστυχώς, διότι η συνεδρίαση θύμιζε κατά κυριολεξία το «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Με εξαίρεση έναν μόνον βουλευτή που έστω ακροθιγώς έθιξε την ατολμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανταρσία του ΚΚΕ, οι περισσότεροι εξήντλησαν την «κριτική» τους στο καφενειακό επιχείρημα «να μπει κάποιος στη φυλακή». Λες και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας σήμερα. Υπήρξε μάλιστα εκπρόσωπος του έθνους που «κορύφωσε» την «πολιτική» του παρέμβασή με τη φράση «αν δεν υπήρχε Παπανδρέου, θα έπρεπε τον εφεύρουμε», ενώ μία συνάδελφός του, επικαλούμενη το σοσιαλιστικό παρελθόν της, αναρωτήθηκε αν πρέπει τελικά η κυβέρνηση να υπακούει στις αγορές. Οσο για τη Ν.Δ., ασχολείται με σαφώς σοβαρότερα ζητήματα: Ενα χρόνο μετά το σχετικό σκάνδαλο, κατόρθωσε προχθές να διαγράψει τον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Βοήθειά μας.
kathimerini.gr