Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πανικός και ανησυχία κυρίως επικρατεί στα Τρικαλινά παιδιά του Χατζηγάκη…

Πολύς πανικός για το τίποτα; Πόσοι άραγε είναι οι Τρικαλινοί που λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές βρέθηκαν να διορίζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις στην “Αγρογή”, την εταιρία που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει έδρα και στα Τρίκαλα και στεγάζεται στο κτίριο Πελέκη επί της 25ης Μαρτίου;
Το θέμα που έχει προκύψει, είναι ότι ναι μεν υπεγράφησαν αυτές οι συμβάσεις, ωστόσο οι πληροφορίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, θέλουν τις συμβάσεις αυτές να κρίνονται άκυρες!
Μια θεσούλα… για λίγες μέρες;
Λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, είδαμε το κτίριο να ανακατασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ, αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, ακούσαμε για συμβάσεις εργασίες που υπογράφηκαν εν μια νυκτί, όπως παράλληλα ακούσαμε για συμβάσεις που προωθήθηκαν από το πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη σε μια προσπάθεια να “εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια”, όπως καταγγέλθηκε πολλάκις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Οι διορισμοί που ακούστηκαν, ξεσήκωσαν αρκετούς Τρικαλινούς, ιδιαίτερα μετά τη διαπίστωση ότι ξαφνικά διορίστηκαν στην “Αγρογή”, μέλη επιφανών οικογενειών της πόλης, χωρίς οικονομικά προβλήματα. 

Οι “κακές γλώσσες” της πόλης δε, θέλουν τις τελευταίες μέρες να μιλούν για διορισμούς, που κόστισαν πολλές ψήφους στον κ. Χατζηγάκη, γιατί ναι μεν διορίστηκαν άνθρωποι που βοήθησαν τον πρώην υπουργό, όμως δυσαρέστησαν πολύ περισσότερους Τρικαλινούς. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που άφησαν υπονοούμενα κατά του κ. Χατζηγάκη, λέγοντας πως η ήττα της Ν.Δ. στα Τρίκαλα, με τη διαφορά των 7 μονάδων, οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εν λόγω διορισμοί στην “Αγρογή” και όχι μόνο.
Άκυρες οι συμβάσεις;
Το θέμα βέβαια είναι τί γίνεται από εδώ και πέρα. Οι πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, αναφέρουν πως οι προσληφθέντες στην “Αγρογή” ανησυχούν έντονα για το αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους τις επόμενες μέρες, και ατό γιατί η απόφαση πρόσληψής τους, δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί εγκαίρως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, αναφέρει για την ακρίβεια τα εξής: “Έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των προσληφθέντων στην ΑΓΡΟΓΗ ότι οι προσλήψεις τους δεν θα ισχύσουν τελικά καθώς, σύμφωνα με – ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν – πληροφορίες, η σχετική απόφαση δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το θέμα θα τεθεί φυσικά υπ’ όψιν του (της) νέου (νέας) υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αν και το ΠΑΣΟΚ από την προεκλογική περίοδο έχει δηλώσει ότι θα επανεξετάσει όλες τις προσλήψεις και ιδίως όσες έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ είχαν γίνει μ’ έναν μυστηριώδη διαγωνισμό-εξπρές εντός του Αυγούστου, διαγωνισμός τον οποίο είχε καταγγείλει εντός κι εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των προσληφθέντων. Αν και αρχικά γινόταν λόγος για 180-200 προσλήψεις, κυκλοφορεί έντονα ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος”.
Αναμονή
Σήμερα – αύριο, αναμένεται να δοθεί οριστική απάντηση, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι το θέμα θα ψάξουν ακόμα περισσότερο και οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απ’ το Νομό Τρικάλων.
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως η πρόσληψη τόσων Τρικαλινών στην “Αγρογή” προκάλεσαν αντιδράσεις, άλλο τόσο θα προκαλέσει ικανοποίηση, ιδίως στους “δυσαρεστημένους” της ΝΔ, τυχόν απόφαση ακύρωσης των προσλήψεων.
 

Ο φόβος και ο τρόμος των ναυτικών !

παμε

''Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά'',το νέο κόμμα

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, οι αποσχιθέντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ανανεωτικοί αναμένεται να ανακοινώσουν και επίσημα την ίδρυση νέου κόμματος. Το κόμμα θα ονομάζεται «Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά. Το παραπάνω έκανε γνωστό ο Φώτης Κουβέλης παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, κατά την οποία κατηγόρησε τονΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανέξοδο αριστερισμό», και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγονατς πως «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος». 
Σχολιάζοντας δε τις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό που επιτάσσει το μνημόνιο με την τρόικα, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών της κυβέρνησης και σύνθεση Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και είπε ότι εκείνος αν ήταν στη θέση τηςκυβέρνησης θα επιδίωκε «να μην καθυστερήσει 7 μήνες να κυβερνήσει, να διαπραγματευτεί όσο καλύτερα γινόταν τους όρους του δανείου και να διαχειριστεί δίκαια τα βάρη». 
«Θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας. 
«Αγωνιζόμαστε καθημερινά στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, κοντά στους αγρότες, στους περιθωριοποιημένους, κοντά σε όλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», συμπληρώνεται. 
«Οι αγώνες μας είχαν και έχουν σαν τελικό αποδέκτη την κοινωνία και τους ανθρώπους, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς διαχωρισμούς και κάθε είδους αποκλεισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.                

Ζημιογόνοι ...επαναστάτες


http://s.enet.gr/resources/2009-07/38-7-thumb-large.jpgΥΠΗΡΞΑΝ επαναστάτες! Όπως οι ίδιοι  το εννοούσαν, σε καιρούς άγριου αντικομουνισμού. Μετά τη μοιρασιά στη Γιάλτα και με τον Στάλιν να τους γυρίζει την πλάτη. Κι αν ο Τσώρτσιλ ήθελε να μη μείνει ρουθούνι αριστερού στην μεταπελευθερωτική Ελλάδα, όφειλαν οι έλληνες κομμουνιστές να' ναι προσεκτικοί και να δουν την παγίδα. Να' χει και δυο δράμια νου η ηγεσία τους. Για τα προφανή και τα αυτονόητα. Τίποτα δεν ψυλλιάστηκαν, δεν μυρίστηκαν, δεν διέκριναν τις προθέσεις των Άγγλων κι έπεσαν στη λούμπα.
ΚΑΙ το (βρώμικο) '89 τις ίδια εξυπνάδες έκαναν, επαναστατώντας κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα. Και σήμερα; Νταήδες εν μέσω καουμπόηδων, με το «παλικαράκι» να (τους) ξεπαστρεύει μαζικά κι αυτοί να ψάχνουν τον εχθρό σε.φίλια τμήματα. Να «κυβερνά», μέχρι χτες, ο Καραμανλής κι αυτοί να βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!
ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ και αποτυχημένα τα παλικάρια του ΚΚΕ, με αμαρτίες στην πλάτη και «λάθη», δεν περιμέναμε να' ναι κάτι καλύτερο στον καινούριο τους ρόλο ως σύγχρονοι «επαναστάτες». Η κρίση μαίνεται, επαγγελματίες προσδοκούν κέρδη, ταξιδευτές ξένοι και ντόπιοι με τις βαλίτσες και οι ΠΑΜΕίτες επί το έργον. Ξεκίνησαν την απεργία τους, βγήκε παράνομη, δεν πειθαρχούν και ο εκπρόσωπός τους δίνει μαθήματα τακτικής απέναντι στον «εχθρό». Εκείνον που αδυνατούν να αναγνωρίσουν και γι αυτό το' ριξαν στην παραλλαγή και την παρανόηση.
ΚΑΙ ποιος είναι ο «εχθρός»; Είναι ο ντόπιος της.πλουτοκρατίας με το εισιτήριο στο χέρι για το καράβι της γραμμής. Είναι ο ξένος με το βιβλίο στο χέρι και με το απορημένο βλέμμα. «Συμβαίνουν στη δημοκρατική Ελλάδα;». Ολιγάριθμοι οι «επαναστάτες»,μεγάλη η ζημιά. Και τα λόγια τους παχιά και το θράσος τους απλωμένο στο πέλαγος. Με τους ναυτεργάτες επιλεγμένη τάξη για τον «αγώνα» τους. Λες και οι άλλοι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να ταξιδέψουν για δουλειά είτε αναψυχή.
ΚΑΙ, βέβαια, στη λύσσα τους να βγουν τα ΜΑΤ, ακόμα δεν τα κατάφεραν. Και μόνο την κοινή γνώμη έχουν απέναντί τους, αυστηρή και εξαγριωμένη.
Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com

Ευχαριστούμε Οττο...

Αποχώρησε και επίσημα (σαν βασιλιάς) ο Οττο Ρεχάγκελ από την Εθνική μας,  και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ ...για την βοηθειά του  ώστε να μας ανεβάσει επίπεδο.Ας ελπίσουμε σε παρόμοιες επιτυχίες... 
blog-my69 

Θα μπορούσε να λέει...


-Αφού δεν μπορώ ούτε Τζούλια Τζίλαρντ να γίνω, ούτε καν κόμμα να φτιάξω, μήπως να πάω στον Πειραιά, μπας και γίνω αντιδήμαρχος υπό τον Μαντούβαλο; 
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Κέρκυρα. Αποκάλυψη ! Δεν παραιτείται γιατί ...


Σύμφωνα με πληροφορίες της Κερκυραϊκής Αλεπούς δήμαρχος και αντιδήμαρχος έχουν ζητήσει την παραίτηση προέδρου εταιρείας δήμου και γνωστού αυτοδιοικητικού, με αφορμή πρόσφατες δηλητηριώδεις δηλώσεις του.
Οι επιστολές έχουν σταλεί εδώ και μια εβδομάδα, είναι σε έντονο ύφος και αναφέρουν , εκτός άλλων, ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν χαίρει πια της εμπιστοσύνης της δημοτικής πλειοψηφίας και ομάδας.
Ο πρόεδρος απαντά πως δεν παραιτείται, εγκαινιάζοντας νέα πολιτικά ήθη στο νησί, απολαμβάνοντας τις αποζημιώσεις !!! 
Μήπως;;;;;
Δείτε το βίντεο...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΣΩΟΥ, ΓΙΟΚ !...

Χα ! Πως τα φέρνει η ζωή και δη η πολιτική ζωή : ο Καραμανλής πολύ θάθελε να μιλήσει και ν΄ «απολογηθεί» στο Συνέδριο της Ν.Δ., ενώπιον της βάσης του κόμματός του. Ξέρετε σ΄ εκείνο το μοτίβο, το ψιλοαυτοκριτικό, μεν, (κάναμε και λάθη…), που καταλήγει σε κομπασμούς και αυτοπαινέματα, (όποιος δουλεύει κάνει και λάθη κι εμείς δουλέψαμε πολύ !...).
Ο πρωταγωνιστής της επάρατης πενταετίας, έχει σχεδιάσει την παρουσία του, σ΄ ένα σκηνικό αντεπίθεσης, σ΄ ένα σώου παραπλανητικών αναφορών και ανούσιων κορωνών, στο πίτσι – πίτσι, άλλωστε, ήταν πάντα καλός…

Κι όμως τα πράγματα, μάλλον, δεν θα του βγουν και το σώου, το πιθανότερο είναι, να μην υπάρξει !
Το, σχεδόν βέβαιο, ενδεχόμενο, το 8ο Συνέδριο της Ν.Δ., αντί για διαδικασία αναγέννησης και απογαλακτισμού, να μεταβληθεί σε φιέστα επανάκαμψης του «μαύρου πρόβατου» της παράταξης, οδηγούν τους διοργανωτές σε αλλαγή ρότας : όχι ο Καραμανλής δεν θα μιλήσει στο Συνέδριο !
- Ακόμα κι αν πρόκειται να κάνει αυτοκριτική κι αν ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική ;
- Ακόμα κι έτσι, θάναι το κόκκινο πανί !... Ο αρχηγός έδωσε το περίγραμμα κι αναγνώρισε το έργο του. Τέρμα ως εδώ !...


Μα φυσικά, με δεδομένα αυτά που είπε ο Σαμαράς την περασμένη εβδομάδα, ωραιοποιώντας τα πεπραγμένα της πενταετίας, τι άλλο θάκανε ο Καραμανλής, από το να θριαμβολογήσει ;
Στο Συνέδριο, όμως, υπάρχουν χιλιάδες πολιτών, κομματικά μέλη και στελέχη, που μήνες τώρα, στην επαφή τους με την κοινωνία, έχουν υποστεί μύριες όσες επιθέσεις, για την εγκληματική πολιτική της Ν.Δ. του Καραμανλή. Και στις μαζικές διαδικασίες δεν θέλει πολύ, για να μετατραπεί το χειροκρότημα, σε …μούτζα και το επιφώνημα σε ουουου !...

Παρών, λοιπόν, στο Συνέδριο, αλλά καρφωμένος στην πολυθρόνα του, «σεμνός και ταπεινός», όπως δεν υπήρξε, ως όφειλε κι ως υποσχέθηκε, στην κυβερνητική θητεία του…