Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Πανικός και ανησυχία κυρίως επικρατεί στα Τρικαλινά παιδιά του Χατζηγάκη…

Πολύς πανικός για το τίποτα; Πόσοι άραγε είναι οι Τρικαλινοί που λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές βρέθηκαν να διορίζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις στην “Αγρογή”, την εταιρία που έχει συσταθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει έδρα και στα Τρίκαλα και στεγάζεται στο κτίριο Πελέκη επί της 25ης Μαρτίου;
Το θέμα που έχει προκύψει, είναι ότι ναι μεν υπεγράφησαν αυτές οι συμβάσεις, ωστόσο οι πληροφορίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, θέλουν τις συμβάσεις αυτές να κρίνονται άκυρες!
Μια θεσούλα… για λίγες μέρες;
Λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, είδαμε το κτίριο να ανακατασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ, αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, ακούσαμε για συμβάσεις εργασίες που υπογράφηκαν εν μια νυκτί, όπως παράλληλα ακούσαμε για συμβάσεις που προωθήθηκαν από το πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη σε μια προσπάθεια να “εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια”, όπως καταγγέλθηκε πολλάκις από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Οι διορισμοί που ακούστηκαν, ξεσήκωσαν αρκετούς Τρικαλινούς, ιδιαίτερα μετά τη διαπίστωση ότι ξαφνικά διορίστηκαν στην “Αγρογή”, μέλη επιφανών οικογενειών της πόλης, χωρίς οικονομικά προβλήματα. 

Οι “κακές γλώσσες” της πόλης δε, θέλουν τις τελευταίες μέρες να μιλούν για διορισμούς, που κόστισαν πολλές ψήφους στον κ. Χατζηγάκη, γιατί ναι μεν διορίστηκαν άνθρωποι που βοήθησαν τον πρώην υπουργό, όμως δυσαρέστησαν πολύ περισσότερους Τρικαλινούς. Δεν είναι δε λίγοι εκείνοι που άφησαν υπονοούμενα κατά του κ. Χατζηγάκη, λέγοντας πως η ήττα της Ν.Δ. στα Τρίκαλα, με τη διαφορά των 7 μονάδων, οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εν λόγω διορισμοί στην “Αγρογή” και όχι μόνο.
Άκυρες οι συμβάσεις;
Το θέμα βέβαια είναι τί γίνεται από εδώ και πέρα. Οι πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, αναφέρουν πως οι προσληφθέντες στην “Αγρογή” ανησυχούν έντονα για το αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους τις επόμενες μέρες, και ατό γιατί η απόφαση πρόσληψής τους, δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί εγκαίρως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, αναφέρει για την ακρίβεια τα εξής: “Έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των προσληφθέντων στην ΑΓΡΟΓΗ ότι οι προσλήψεις τους δεν θα ισχύσουν τελικά καθώς, σύμφωνα με – ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν – πληροφορίες, η σχετική απόφαση δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Το θέμα θα τεθεί φυσικά υπ’ όψιν του (της) νέου (νέας) υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αν και το ΠΑΣΟΚ από την προεκλογική περίοδο έχει δηλώσει ότι θα επανεξετάσει όλες τις προσλήψεις και ιδίως όσες έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ είχαν γίνει μ’ έναν μυστηριώδη διαγωνισμό-εξπρές εντός του Αυγούστου, διαγωνισμός τον οποίο είχε καταγγείλει εντός κι εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των προσληφθέντων. Αν και αρχικά γινόταν λόγος για 180-200 προσλήψεις, κυκλοφορεί έντονα ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος”.
Αναμονή
Σήμερα – αύριο, αναμένεται να δοθεί οριστική απάντηση, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι το θέμα θα ψάξουν ακόμα περισσότερο και οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απ’ το Νομό Τρικάλων.
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως η πρόσληψη τόσων Τρικαλινών στην “Αγρογή” προκάλεσαν αντιδράσεις, άλλο τόσο θα προκαλέσει ικανοποίηση, ιδίως στους “δυσαρεστημένους” της ΝΔ, τυχόν απόφαση ακύρωσης των προσλήψεων.