Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ζημιογόνοι ...επαναστάτες


http://s.enet.gr/resources/2009-07/38-7-thumb-large.jpgΥΠΗΡΞΑΝ επαναστάτες! Όπως οι ίδιοι  το εννοούσαν, σε καιρούς άγριου αντικομουνισμού. Μετά τη μοιρασιά στη Γιάλτα και με τον Στάλιν να τους γυρίζει την πλάτη. Κι αν ο Τσώρτσιλ ήθελε να μη μείνει ρουθούνι αριστερού στην μεταπελευθερωτική Ελλάδα, όφειλαν οι έλληνες κομμουνιστές να' ναι προσεκτικοί και να δουν την παγίδα. Να' χει και δυο δράμια νου η ηγεσία τους. Για τα προφανή και τα αυτονόητα. Τίποτα δεν ψυλλιάστηκαν, δεν μυρίστηκαν, δεν διέκριναν τις προθέσεις των Άγγλων κι έπεσαν στη λούμπα.
ΚΑΙ το (βρώμικο) '89 τις ίδια εξυπνάδες έκαναν, επαναστατώντας κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα. Και σήμερα; Νταήδες εν μέσω καουμπόηδων, με το «παλικαράκι» να (τους) ξεπαστρεύει μαζικά κι αυτοί να ψάχνουν τον εχθρό σε.φίλια τμήματα. Να «κυβερνά», μέχρι χτες, ο Καραμανλής κι αυτοί να βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!
ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΑ και αποτυχημένα τα παλικάρια του ΚΚΕ, με αμαρτίες στην πλάτη και «λάθη», δεν περιμέναμε να' ναι κάτι καλύτερο στον καινούριο τους ρόλο ως σύγχρονοι «επαναστάτες». Η κρίση μαίνεται, επαγγελματίες προσδοκούν κέρδη, ταξιδευτές ξένοι και ντόπιοι με τις βαλίτσες και οι ΠΑΜΕίτες επί το έργον. Ξεκίνησαν την απεργία τους, βγήκε παράνομη, δεν πειθαρχούν και ο εκπρόσωπός τους δίνει μαθήματα τακτικής απέναντι στον «εχθρό». Εκείνον που αδυνατούν να αναγνωρίσουν και γι αυτό το' ριξαν στην παραλλαγή και την παρανόηση.
ΚΑΙ ποιος είναι ο «εχθρός»; Είναι ο ντόπιος της.πλουτοκρατίας με το εισιτήριο στο χέρι για το καράβι της γραμμής. Είναι ο ξένος με το βιβλίο στο χέρι και με το απορημένο βλέμμα. «Συμβαίνουν στη δημοκρατική Ελλάδα;». Ολιγάριθμοι οι «επαναστάτες»,μεγάλη η ζημιά. Και τα λόγια τους παχιά και το θράσος τους απλωμένο στο πέλαγος. Με τους ναυτεργάτες επιλεγμένη τάξη για τον «αγώνα» τους. Λες και οι άλλοι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται να ταξιδέψουν για δουλειά είτε αναψυχή.
ΚΑΙ, βέβαια, στη λύσσα τους να βγουν τα ΜΑΤ, ακόμα δεν τα κατάφεραν. Και μόνο την κοινή γνώμη έχουν απέναντί τους, αυστηρή και εξαγριωμένη.
Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com