Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

''Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά'',το νέο κόμμα

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, οι αποσχιθέντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ανανεωτικοί αναμένεται να ανακοινώσουν και επίσημα την ίδρυση νέου κόμματος. Το κόμμα θα ονομάζεται «Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά. Το παραπάνω έκανε γνωστό ο Φώτης Κουβέλης παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, κατά την οποία κατηγόρησε τονΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανέξοδο αριστερισμό», και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγονατς πως «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος». 
Σχολιάζοντας δε τις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό που επιτάσσει το μνημόνιο με την τρόικα, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών της κυβέρνησης και σύνθεση Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και είπε ότι εκείνος αν ήταν στη θέση τηςκυβέρνησης θα επιδίωκε «να μην καθυστερήσει 7 μήνες να κυβερνήσει, να διαπραγματευτεί όσο καλύτερα γινόταν τους όρους του δανείου και να διαχειριστεί δίκαια τα βάρη». 
«Θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας. 
«Αγωνιζόμαστε καθημερινά στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς, κοντά στους αγρότες, στους περιθωριοποιημένους, κοντά σε όλους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», συμπληρώνεται. 
«Οι αγώνες μας είχαν και έχουν σαν τελικό αποδέκτη την κοινωνία και τους ανθρώπους, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς διαχωρισμούς και κάθε είδους αποκλεισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.