Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ, ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Ν.ΙΤΑΛΙΑΣ

Εκδρομή στα Ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας (περιοχή LECCE-GRECIA SALENTINA) πραγματοποιεί η ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ από 29 Ιανουαρίου εώς 1 Φεβρουαρίου 2009.

Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι:

Αναχώρηση το βράδυ (ξημερώματα 30/1) 01.00 από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το πλοίο Ionian Queen. Άφιξη στο Μπρίντιζι στις 07.30 - Επιστροφή Κυριακή μεσημέρι στις 14.00 από Μπρίντιζι.

Κόστος συμμετοχής 180 ευρώ/άτομο και κατάθεση συμμετοχής εώς και 16/01 στη Λέσχη της ΚΕ.ΛΕ.ΜΟ. Σημείο συνάντησης το λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 29/01 στις 23.00.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή οι τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, με έξι μαχητικά αεροσκάφη να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ της Λέσβου και της Λήμνου. Στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υπάρχει ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παρενοχλεί τα αεροσκάφη της και παραβιάζει τα χωρικά της ύδατα, «φωτογραφίζοντας» τον πλου του σκάφους που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια από τη Σάμο στο Αγαθονήσι. Την ίδια ώρα, δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί για την Αθήνα η κοινή άσκηση ρωσικού πλοίου, που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ», με τουρκική φρεγάτα.

Καλά πήγε η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης




Το χειρουργείο πήγε καλά και βρίσκεται πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί αλλά η πορεία της υγείας του είναι σταθερή.

Συνεχίζονται αμείωτοι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, ενώ ο ΟΗΕ καλεί σε εκεχειρία

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητά εκεχειρία, ανοιχτή πρόσβαση σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και μια λύση διαρκείας στην σύγκρουση.

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν τουλάχιστον 50 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, από τη μία σκοτώθηκαν πέντε Παλαιστίνιοι. Μαχητές της Χαμάς έριξαν ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Εκτιμάται ότι συνολικά μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 770 Παλαιστίνιοι και 14 Ισραηλινοί.

Εν τω μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στον ΟΗΕ ότι περίπου 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν πριν από λίγες ημέρες όταν οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν σπίτι, στο οποίο νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν κλείσει 100 Παλαιστίνιους, οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι η κατηγορία ερευνάται.

Παρά την επικύρωση του ψηφίσματος η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι δήλωσε ότι η χώρα της θα συνεχίσει να δρα με βάση την ασφάλεια των πολιτών της. Ωστόσο, επίσημη κυβερνητική αντίδραση δεν έχει φτάσει στον ΟΗΕ, αν και συνεκλήθη έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, δεν είναι πολλές οι ελπίδες για εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ.


Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της χρονιάς, το οποίο συνοδεύτηκε από επεισόδια στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου λίγο μετά το τέλος της πορείας. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Αργότερα το απόγευμα το σκηνικό μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος. Νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν και πάλι χρήση δακρυγόνων. Η αστυνομία έκανε προσαγωγές αρκετών ατόμων.

Ενταση επικράτησε αργά το απόγευμα εξω από τη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολλοί δικηγόροι και διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συλλήψεις που έγιναν νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 60 προσαγωγές ατόμων από τα επεισόδια που ακόμα και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ





Kάτοικοι απο το Τεμπλόνι κατήγγειλαν σήμερα την εναρξη εργασιών για την κατασκευή τοιχείου στήριξης σκουπιδιών.Παγκόσμια πρωτοτυπία για τον ΧΥΤΑ - Χαβούζα στο τεμπλόνι. Ενω τα σκουπίδια επρεπε να ηταν ισα με το εδαφος και καλυμένα με χωμα αυτα εχουν σχηματίσει βουνά και ειναι ακάλυπτα. ΤΡΑΓΙΚΗ η εικόνα και μεσα σε ολα εχουμε και την εναρξη κατασκευή τοιχείου. Περιπολικό της Αστυνομίας Κέρκυρας κατέφθασε στο χωρο σήμερα το μεσημέρι και προχώρησε στην προσαγωγή του υπεύθυνου κ.Γκόγκα ο οποίος δήλωσε οτι δεν χρειάζεται αδεια για την κατασκευή του τείχους διότι το εργο ειναι Δημόσιο. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τις εργασίες και μετέφεραν τον εργολάβο στο Αστυνομικό τμήμα. Αντίθετη αποψη ειχαν οι κάτοικοι με επικεφαλής τον κ.Μερκούρη ο οποίος ζήτησε την αδεια για το εργο. Στην εξέταση στο Ασυνομικό τμήμα οι κάτοικοι δεν ειδαν καμμία αδεια και κατέθεσαν μήνυση κατα παντός υπευθύνου ενω ο εργολάβος αφέθηκε ελεύθερος με την προσκόμιση της μελέτης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΔΚ & ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Σε καμία συζήτηση με την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% στο 0,5%, ενώ προγραμματίζει σειρά δράσεων και αντιδράσεων προκειμένου να αποσυρθεί η πρόσφατη εξαγγελία.

Σ΄ αυτήν τη θέση κατέληξαν ομόφωνα κατά τη σημερινή μαζική, ενημερωτική συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, οι πρόεδροι των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας, οι δήμαρχοι πρωτευουσών νομών και τα μέλη του Δικτύου Τουριστικών Δήμων και του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ προκειμένου να αποφασίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ.ΚΑΡΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον χθεσινό ανασχηματισμό είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και χαμηλών προσδοκιών”, ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γ.Καρύδης. Πρόσθεσε ακόμα και τα εξής: “Ο κατήφορος στον οποίο έχει κατρακυλήσει η χώρα εξαιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ σ’όλους τους τομείς δεν ανακόπτεται με αλλαγές προσώπων επικοινωνιακού χαρακτήρα. Ο συμπολίτης μας βουλευτής της Ν.Δ. κ.Νίκος Δένδιας συμμετέχει πλέον ως υπουργός Δικαιοσύνης σε μια κυβέρνηση επιζήμια για τον Τόπο και την Κέρκυρα. Ο τομέας της Δικαιοσύνης είναι γνωστό ότι βρίσκεται χαμηλά στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού και του νέου προϋπολογισμού. Στα πλαίσια του πελατειακού κράτους που έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ. ίσως ο κ. Δένδιας να έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει κάτι στην απόδοση των οφειλομένων και υπεσχημένων δια στόματος κ. Καραμανλή στην Κέρκυρα”.
Εκπρόσωπος τύπου Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Γ. Καρύδης

Θ. Πάγκαλος “γλείψε, γλείψε, γλείψε και ίσως γίνεις κάποτε υφυπουργός”

Για ένα θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης συνεδρίαζε χθες στη Βουλή το ΚΤΕ Οικονομίας του ΠαΣοΚ και συγκεκριμένα οι κ. Θ.Πάγκαλος, Κ.Γείτονας, Π.Σγουρίδης, Φ.Σαχινίδης, Κ.Σπηλιόπουλος, Χ.Χάιδος και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Εύη Χριστοφιλοπούλου (οι υπόλοιποι έλειπαν). Στη συνεδρίαση «όρμησε» η είδηση για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης και τότε ο κ. Πάγκαλος, αφού την άκουσε σιωπηλός, έκανε το εξής σχόλιο: «Το μήνυμα του ανασχηματισμού προς τους νέους βουλευτές είναι “γλείψε, γλείψε, γλείψε και έχεις ελπίδες να γίνεις κάποτε υφυπουργός”».

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Ο Δ.ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη εκτάκτως λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 21χρονος αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης, καθώς διαπιστώθηκε αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα στο έντερο, όπου φέρει τραύμα απο τους πυροβολισμούς που δέχτηκε στα Εξάρχεια.

Τι να σου κάνω ξάδερφε;;;;

Περί της Ανωνυμίας των Blogs και της Γενικότερης Εννοιας του να Είσαι Blogger!!!

Επειδή πολύ γράφουν για την ανωνυμία των blogs είπα και εγώ ας γράψω μερικά πράγματα ως παλαιότερος αφού η σχέση μου με τους υπολογιστές ξεκίνησε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80΄όσο για το internet, με απασχόλησε πριν ακόμα έρθει στην Ελλάδα αλλά με το που ήρθε και επισήμως ξεκίνησα να ασχολούμαι αφού είδα σε αυτό το μέλλον της ανθρωπότητας! Το θέμα που απασχολεί πολλούς λοιπόν είναι αν πρέπει τα Blogs να παραμείνουν ανώνυμα, δηλαδή να μην υπάρχουν τα στοιχεία του blogger που γράφει σε αυτό αλλά και αν υπάρχουν να είναι από καθαρά δική του επιλογή. Η Απαντήσεις μου θα δοθούν υπό την μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων μέσααπό έναν υποθετικό διάλογο όπου τίθενται σκληρές ερωτήσεις από ένανκατά τα φαινόμενα πολέμιο του blogging. Υπόψιν μπορεί να μην είναι και τόσο υποθετικός ο διάλογος....

Για την ανάγνωση ολόκληρου του άρθρου: http://koufales.blogspot.com

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΣΟΚ Ι.ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Ο χθεσινός ανασχηματισμός για μια ακόμη φορά, ήταν η προσπάθεια της κυβέρνηση του κ. Καραμανλή να δραπετεύσει από τα καθημερινά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, προσπαθώντας να λύση τα προβλήματα της ίδιας του της παράταξης της. Είναι η Πρωθυπουργική επιβράβευση στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο κουκούλωμα της υπόθεσης Βατοπεδίου. Ο χθεσινός ανασχηματισμός είναι η ύστατη προσπάθεια του κ. Καραμανλή, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις για να καταφέρει να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα. Αντλώντας μέσα, από τα ίδια, διεφθαρμένα στελέχη που συναίνεσαν στα σκάνδαλα:Της Χαμένης Γαλοπούλας. Του Χαμένου Ηλιέλαιου. Των Ομολόγων. Της πώλησης του ΟΤΕ. Την Διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Την διάλυση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Της καταστροφής του Περιβάλλοντος. Του ξεπουλήματος της δημόσιας γης. Της προσπάθειας διάλυσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Προσπαθούν να ξεγελάσουν ότι δήθεν έχουν την διάθεση να παρουσιάσουν κοινωνικό έργο. Χθες μας παρουσίασαν τα πρόσωπα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ακόμα και σήμερα, επικαλούνται ότι θέλουν να συνεχίσουν τις Μεταρρυθμίσεις. Από την στιγμή που θέλουν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις ποιος ο λόγος ύπαρξης του ανασχηματισμού. Άρα, ο ανασχηματισμός καταλήγει να είναι προσχηματικός. Πάλι δηλαδή θα οδηγηθούμε στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική με έλλειψη σαφούς κοινωνικού στίγματος. Λίγη σοβαρότητα. Η κοινωνία χρειάζεται μια κυβέρνηση με σαφές πολιτικό στόχο. Με όραμα για την λύση των προβλημάτων της. Η κοινωνία ζητά την αλλαγή. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έχει την υποχρέωση να προστατέψει την κοινωνία από τους ανθρώπους που έχουν διαλύσει τη χώρα. Φτάνει πια. Τι λύση, ζητά να δώσει ο λαός. Εκλογές το συντομότερο.

ΠΕΙΝ ΠΑΣΟΚ

Τάσος Νικολούζος

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Μέχρι σήμερα,13η ημέρα από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, έχουν σκοτωθεί 763 Παλαιστίνιοι ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τα 3.100 άτομα. Αφού ξεπέρασε το όριο των 700 νεκρών χθες, Τετάρτη, το βράδυ, ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα ανήλθε σε 763 σήμερα το απόγευμα, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης στη Λωρίδα της Γάζας Μουαουίγια Χασανείν.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ EASY JET

Η Easy Jet, η μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε χθες ότι θα δημιουργήσει 14 νέα δρομολόγια στην Ευρώπη για το καλοκαίρι 2009. Εννιά από τα νέα δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και δύο για Κέρκυρα, θα ξεκινήσουν από τα βρετανικά τοπικά αεροδρόμια, προσφέροντας στους ταξιδιώτες πολύ περισσότερες επιλογές προς γνωστούς προορισμούς. Μπρίστολ και Μάντσεστερ οι δύο νέες συνδέσεις με τον Αερολιμένα Ι.Καποδίστριας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ν.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Με τη συμμετοχή σε 9 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις τον Ιανουάριο συνεχίζεται η δράση της Ν.Α. για την τουριστική προβολή της Κέρκυρας.Όπως δήλωσε ο αντινομάρχης Χρ. Σκούρτης ήδη ξεκίνησε η έκθεση του Οσλο όπου η Ν.Α. συμμετέχει στο περίπτερο της ΕΤΙΝ, ενώ ακολουθούν:Στις 13 στην έκθεση της Ουτρέχτης.Στις 15 στη Βιέννη.Από τις 15 - 18 στο Ελσίνκι.Στις 16 στο Μάντσεστερ.Στις 22 στην Μπρατισλάβα.Στις 23 στο Δουβλίνο.Στις 28 στην Μαδρίτη.Σημειώνεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου είναι η έκθεση «Destination» του Λονδίνου.
Ο αντινομάρχης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νέα τουριστική σεζόν εκτιμώντας σε γενικές γραμμές, ότι για τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης αλλά και την Ρωσική αγορά, θα υπάρξει αύξηση της κίνησης.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αναγκαστικός ο ανασχηματισμός του κ. Καραμανλή, κάτω από την λαϊκή κατακραυγή των σκανδάλων, της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και της εξέγερσης της νεολαίας.Επιβραβεύτηκαν σε θέσεις Υπουργών και Υφυπουργών, εκείνοι που έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να κουκουλώσουν το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου (“ο κόσμος το’ χει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι”).Υπήρξε απόλυτη παραδοχή της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με υπογραφή Πρωθυπουργού (εξωπέταξε τον μέχρι χθες υποστηριζόμενό του “τσάρο” της οικονομίας).Όσο για την νεολαία; Να περιμένουμε ουσιαστική αλλαγή πολιτικής ή θα εξαντλήσουμε τον πολιτικό χρόνο σε Life Style επικοινωνιακά τερτίπια και Παιδεία, εργασιακές σχέσεις, μεροκάματο μπορούν να περιμένουν; Αλλά από τη μικρή αυτή γωνία της Ελλάδας, την Κέρκυρα, ας δούμε με την δική μας οπτική γωνία τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης όσον αφορά στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας. Νοσοκομείο:Ο κ. Καραμανλής “τιμώρησε” τον κ. Αβραμόπουλο με την βοήθεια της κ. Μπακογιάννη για την έπαρση και τις δηλώσεις του.Καλά, αυτόν τον τιμώρησε. Εμείς όμως τι φταίμε;Σε δηλώσεις τοπικών αρμοδίων και αναρμόδιων ότι:Έληξε η διαδικασία διαγωνισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θέλουμε μόνο να προσθέσουμε μια μικρή λεπτομέρεια: μετά από έναν ολόκληρο χρόνο! Άντε στο περίμενε πάλι. Σε δυο περίπου μήνες από σήμερα μας υποσχέθηκαν νέα παράδοση. Τους πιστεύει κανένας;Να είμαστε προσεκτικοί στην μετακόμιση στο νέο Νοσοκομείο (σιγά μη ξυπνήσουμε το κράτος!) υπενθυμίζουμε ότι λείπουν τετρακόσιοι περίπου εργαζόμενοι από το Οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου! Χώρια τον συνεχή εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.Να επαγρυπνούμε! Σιγά την επαναστατικότητα σύντροφοι!Οδικό δίκτυο: Έτσι και αλλιώς το ομολογεί και ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός: βαριακούει.Και τα χρόνια περνούν! Τουρισμός: Το χατίρι έκανε ο πρωθυπουργός σε έναν φίλο του.Τον βόλεψε σε ένα μικρό Υπουργείο να έχει να πορεύεται!Οι υπόλοιποι κάντε βαθυστόχαστες αναλύσεις για τον Κερκυραϊκό τουρισμό!Αναλύστε μας και για την World Travel Market.Αγροτιά: Με πρόταση Σουφλιά “κατέβασε” το δικό του Χατζηγάκη να φέρει βόλτα τους Κοκκινούληδες και Μπουτάδες, αγροτοπατέρες του Θεσσαλικού κάμπου.Εμείς απλά ρωτάμε τους “επαναστατημένους”:Πριν δέκα χρόνια Κοκκινούλης (αγροτοπατέρας της ΝΔ)- Μπούτας (αγροτοπατέρας του ΚΚΕ) ανεβασμένοι στο ίδιο τρακτέρ έκοβαν την Ελλάδα στα δυο κάθε τρεις και τόσο. Τώρα τι έγινε συντρόφια;Δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγροτιά;Μάλλον η αγροτιά σήμερα ζει καλύτερα απ’ ότι ζούσε πριν δέκα χρόνια!Διαφορετικά δεν εξηγείται.Πείτε το όμως ξεκάθαρα στους αγρότες συντρόφια γυρίζοντας από χωρίο εις χωρίο της Κερκυραϊκής υπαίθρου: “η επανάσταση επέτυχε!” Μεταφορές:Δυόμιση ώρες Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη, δυόμισι ώρες Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα!Δύο ώρες και κάτι Λονδίνο-Κέρκυρα, δύο ώρες και κάτι βαλίτσες και Κέρκυρα-Σιδάρι!Σιγά! Η Κυβέρνηση κοιμάται!Η Κέρκυρά …μας! Το… τουριστικό προϊόν μας! Πολιτισμός: Το πιο σύντομο ανέκδοτο.Η πινακίδα στο Υπουργείο είναι σαφής: “Ενημερώνομαι. Επιστρέφω αμέσως” Δικαιοσύνη: Συμπολίτη μας κ. Δένδια, να προσλάβεις καμιά δεκαριά γραμματείς κάτω στα Δικαστήρια. Α, και έναν ιατροδικαστή!Τα υπόλοιπα, νέο Δικαστικό Μέγαρο, βελτίωση συνθηκών διαβίωσης κρατουμένων στις φυλακές, νέες φυλακές, εμείς περιμένουμε.Εχουμε συνηθίσει εξάλλου.Σου ευχόμαστε να μην υποχρεωθούμε να σου θυμίσουμε την λαϊκή ρύση “παλιά μου τέχνη κόσκινο” γιατί θα φταίει ο δρόμος, η διαδικασία, θα φταίω εγώ, θα φταις εσύ, θα φταίει και ο Χατζηπετρής!Αυτός είναι ο ανασχηματισμός!Εδώ, στην Κέρκυρα της καθίζησης και του… πολιτισμού, κάποιοι καταχάρηκαν και ελπίζουν, κάποιοι μελαγχόλησαν και… ελπίζουν!Και οι δυο από την ίδια μεριά.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ