Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016

Το Ρίο ντε Ζανέιρο υπερίσχυσε της Μαδρίτης και είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 (5-21 Αυγούστου)! Ήδη από τις ψηφοφορίες των μελών της ΔΟΕ, είχαν αποκλειστεί οι υποψηφιότητες των άλλων δύο πόλεων, Σικάγο και Τόκιο.Η πόλη της Βραζιλίας ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ, όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά στη διαδικασία της ψηφοφορίας μεταξύ των «αθανάτων» για την ανάδειξη της νικήτριας πόλης.

Τελευταίες Δημοσκοπήσεις : Η τελική διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με αυτοδυναμία καθώς και πεντακομματική Βουλή καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που παρήγγειλαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα., σύμφωνα με το Foreign-press.
Δείτε αναλυτικά εδώ την πρόθεση ψήφου
(Απο http://www.epikairo.gr)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι αλλαγές με Λεβαδειακό

Ο Ολυμπιακός αλλάζει πρόσωπο το Σάββατο στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, καθώς ο Ζίκο θέλει ένα πιο επιθετικό σύστημα αλλά και κρίνει δικαιολογημένα ότι κάποιοι βασικοί παίκτες θα πρέπει να ξεκουραστούν. Ο Εντσο Μαρέσκα επιστρέφει στην αποστολή, αλλά μάλλον θα μείνει στον πάγκο και θα παίξει λίγο ή καθόλου.Απόφαση ξεκούρασης φαίνεται πως υπάρχει για τον Αβραάμ, τον Λεντέσμα και τον Λεονάρντο. Μια σκέψη του Ζίκο είναι να παίξει με δύο φορ (Ντιόγκο-Μήτρογλου), να βάλει στα άκρα Ζαϊρί και Όσκαρ, να έχει στο κέντρο Στολτίδη και Ντουντού, ενώ στην άμυνα ο Ζεβλάκοφ θα παίξει στόπερ και ο Τοροσίδης θα επιστρέψει στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Ζίκο ενημέρωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού ότι με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος θα ακολουθηθεί πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, με διπλές προπονήσεις.
http://www.nooz.gr

Γ.Παπανδρέου: "Οι bloggers γράφουν την νέα εποχή"

"Απευθύνομαι στους νέους. Σ’ εκείνους που απέχουν από την πολιτική, στους bloggers που γράφουν τη νέα εποχή. Στους φοιτητές με το αβέβαιο αύριο. Στους νέους των 700 ευρώ,της ανασφάλιστης εργασίας, των stage και της ανεργίας". Ο Γιώργος Παπανδρέου από το πεδίον του Άρεως απευθύνθηκε σε περισσότερους από 60.000 bloggers για τους οποίους είπε ότι γράφουν την νέα εποχή. Είναι ο μοναδικός ηγέτης και από τους ελάχιστους πολιτικούς που έχουν εξοικείωση, γνώση και παρακολούθηση των θεμάτων και των δυνατοτήτων του διαδικτύου στη Ελλάδα. Το διαδίκτυο παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στις ζωές μας και σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα όπως η ελευθερία του λόγου και το φακέλωμα. Αυτό σημαίνει ότι στην εξουσία χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα μπορούν να αντιληφθούν και να διαχειριστούν τις νέες καταστάσεις σωστά. Και ο Παπανδρέου είναι σίγουρα ένας απο αυτούς.
ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική εκστρατεία

Τις τελευταίες τους ομιλίες εκφωνούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί λίγες ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας.Με την κεντρική πολιτική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως κλείνει τον προεκλογικό του αγώνα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα μιλήσει στις 19:30.Νωρίτερα το απόγευμα στις 17:30 θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία μπροστά από τη Νομαρχία της Κέρκυρας.Στην «έδρα» του την Πάτρα θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις 19:30 θα μιλήσει στην πλατεία Γεωργίου.Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε την Τράπεζα Πειραιώς επί της Λ.Συγγρού, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους.Στον ΟΛΠ βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με τους απεργούς λιμενεργάτες και αργότερα στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Porto Palace» στη Θεσσαλονίκη στις 18:30.Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα μιλήσουν στις 19:30 στο Πάρκο Τσιρογιάννη (Ντορέ) απέναντι από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Europa League: Υψηλές πτήσεις για ΑΕΚ και ΠΑΟ

AEK και Παναθηναϊκός μπαίνουν με καλές προϋποθέσεις πλέον στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν 1-0 της Μπενφίκα, ενώ με το ίδιο σκορ οι "πράσινοι" νίκησαν τη Ντιναμό.
Nτιναμό Β.-Παναθηναϊκός 0-1
Νίκη-κλειδί για τη συνέχεια των ομίλων του Europa League πέτυχε την Πέμπτη στο Βουκουρέστι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 στο κεκλεισμένων των θυρών ματς με την Ντιναμό, παίζοντας καλά στην επανάληψη αλλά έχοντας ως σύμμαχο και την τύχη (οι Ρουμάνοι έχασαν πέναλτι στο 87’). To χρυσό γκολ ο Καραγκούνης.
ΑΕΚ-Μπενφίκα 1-0
Το καλό της πρόσωπο έδειξε η ΑΕΚ κόντρα στη Μπενφίκα, παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς της στον όμιλο του Europa League. Με γκολ του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στο 43' οι αετοί των Αθηνών επικράτησαν 1-0 των αετών της Λισσαβώνας.
http://www.contra.gr

Απόψε η απόφαση για τους Ολυμπιακούς του 20

Απόψε, στις 20.00, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα ανακοινώσει στην Κοπεγχάγη την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.Τα μέλη της ΔΟΕ καλούνται σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στο Σικάγο, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Τόκιο και τη Μαδρίτη.Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Σικάγο, της γενέτειρας του Αμερικανού προέδρου.Αν και το Σικάγο φαίνεται να έχει ένα ελαφρό προβάδισμα, όλοι συμφωνούν ότι ο «αγώνας» μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων πόλεων θα είναι σκληρός. Σε αυτό το κλίμα, την προώθηση του Σικάγο ανέλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μιλώντας ενώπιον των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και επιθυμούν με πάθος να αναλάβουν την «ιερή ευθύνη» της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη ΔΟΕ να επιλέξει το Σικάγο. «Εάν το πράξετε, εάν προχωρήσουμε μαζί σε αυτόν το δρόμο, ένα πράγμα σας υπόσχομαι: Η πόλη του Σικάγο και οι ΗΠΑ θα κάνουν τον κόσμο περήφανο». Επιπλέον, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Σικάγο θα «φωτίσουν τις ζωές» των ανθρώπων, ενώ η ομιλία της ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Άλλωστε, η τακτική που επέλεξε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ για να πείσει τους «αθάνατους» της ΔΟΕ δεν ακολούθησε την πεπατημένη της παρουσίασης των δυνατοτήτων της πόλης σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά μια πιο συναισθηματική προσέγγιση.
http://www.tanea.gr

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ! ! ! Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Αθήνα (1/10/2009)

H σιγουριά της νίκης...


ΕCΟFΙΝ: Στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα Παπανδρέου

Το ανεπίσημο πράσινο φως του ΕCΟFΙΝ για το οικονομικό του πρόγραμμα έλαβε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ένωσης αποφάσισαν στο άτυπο Συμβούλιό τους στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας πως τα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης των οικονομιών θα πρέπει να συνεχιστούν και όλο το 2010, ενώ η δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να επιστρέψει εντός του 2011 και αυτό μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν επιστρέψει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο περιορισμός των ελλειμμάτων και του χρέους θα αρχίσει- το νωρίτερο- το 2011, με ρυθμό τουλάχιστον 0,5% του ΑΕΠ ετησίως για το έλλειμμα. Ανεπισήμως ειπώθηκε στο Γκέτεμποργκ ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια η ευρωζώνη θα πρέπει να συνηθίσει σε δημόσιο χρέος της τάξης του 100% - 140% του ΑΕΠ, ανάλογα με τη χώρα. Σημειώνεται ότι είκοσι από τις 27 χώρες βρίσκονται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κι επιτήρησης, καθώς έχουν δηλαδή έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ. Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να υπαχθεί στο καθεστώς αυτό και η κραταιά Γερμανία. Ωστόσο, για την εσωτερική ελληνική πραγματικότητα, οι αποφάσεις στο Γκέτεμποργκ υποδηλώνουν- όπως λένε κοινοτικές πηγές- και κάτι ακόμη: ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν εξήγγειλε το οικονομικό του πρόγραμμα ύψους κατ΄ αρχάς 2- 2,5 δισ., ήταν πολύ πιο ενήμερος των τάσεων που επικρατούν στις Βρυξέλλες απ΄ ό,τι ο κ. Καραμανλής, που εξήγγειλε ένα πρόγραμμα ασφυξίας και παγώματος, με μόνο στόχο την υποτιθέμενη μείωση του ελλείμματος.

Στημένο σόου Καραμανλή...

Το σκηνικό βουτηγμένο στο μπλε, ήταν κομματικό. Αλλά θύμιζε περισσότερο μεσημεριανό τηλεοπτικό ριάλιτι της δεκαετίας του ΄90, από εκείνα που το κοινό στο στούντιο ερχόταν αντιμέτωπο με μελοδραματικές προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες. Με φόντο το λογότυπο της Ν.Δ. και το κεντρικό σύνθημα «Απόφαση ευθύνης», ο Κ. Καραμανλής πηγαινοερχόταν δεξιά και αριστερά κι έλεγε «καθαρά λόγια», «σταράτες κουβέντες» και «ξεκάθαρα πράγματα». Τα χέρια ανέβαιναν, ως συνήθως, στους ώμους κι έκοβαν οριζοντίως τον αέρα για να φαίνεται ο λόγος «σπαθί», ενώ δεν έδειξε να δυσανασχετεί ούτε με μία ερώτηση. Απεναντίας, σαν έτοιμος από καιρό, απάντησε σε όλους και για όλα...
Mια κακοστημένη παράσταση με κομματικά μέλη που στήθηκε προκειμένου να αποφύγει ο Κ. Καραμανλής μια διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο με δημοσιογραφικούς όρους, όπως έκαναν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Σε ένα «προστατευμένο περιβάλλον», όπως αυτό στο «Κλειστό» της Ηλιούπολης, ήταν απίθανο να γίνουν επικοινωνιακά λάθη, ενώ αρκετές ερωτήσεις ήταν εμφανώς «πάσες» για να πει ο Πρωθυπουργός όσα είχε σχεδιάσει, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα.

Ένα καράβι παλιό, σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές....φτάνει αύριο στην Κέρκυρα!

Οργιάζουν οι φήμες στο νησί για καραβιές νεοδημοκρατών από απέναντι, που θα ενισχύσουν το πλήθος στην αυριανή ομιλία του Κ. Καραμανλή στην Κέρκυρα έξω από την Νομαρχία. Το γεγονός καθεαυτό δεν αποτελεί είδηση καθώς είναι μια γνωστή πρακτική των περισσοτέρων κομμάτων. Αυτό που αποτελεί είδηση όμως είναι ο φόβος των τοπικών της ΝΔ Κέρκυρας για την περίπτωση να μην γεμίσει ο χώρος. Και για αυτούς που δεν γνωρίζουν τον χώρο μην φανταστείτε ότι χρειάζεται πάνω από 2500 άτομα για να γεμίσει. Τελειώνοντας ας θυμηθούμε πως τελειώνει το γνωστό τραγούδι...........
...............σηκώνει άγκυρα άγριο χάραμα υπάρχουν θέσεις, αν θέλεις, κενές.
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

Το γραφείο του Πρωθυπουργού


http://anarxokommouni.blogspot.com

Θα μπορούσε να λέει...


-Τη Δευτέρα φεύγω για Βοστώνη κι ήρθα να σας χαιρετήσω...
http://press-gr.blogspot.com