Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ο ΣΚΥΛΟΣ Ο ΚΑΝΕΛΟΣ

Έγινε τραγούδι, blog, σύνθημα και η ιστορία του, 2 χρόνια μετά τον θάνατό του,
κυκλοφορεί ακόμη από mail σε mail αλλά και σε πολλά sites του ίντερνετ.
Πρόκειται για τον Κανέλο, τον αδέσποτο σκύλο "μασκότ" του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων,
που επί πολλά χρόνια συνόδευε τους φοιτητές στις πορείες και σύχναζε μαζί τους στα
Εξάρχεια. Σκύλος- σύμβολο των αντεξουσιαστών, πρωτοστατούσε στις συγκεντρώσεις τους στους δρόμους της Αθήνας και όποτε γίνονταν επεισόδια οι αστυνομικές δυνάμεις τα έβρισκαν σκούρα...
Όσοι τον ήξεραν λένε ότι ο Κανέλος "μισούσε ό,τι είχε να κάνει με εξουσία και αστυνομία"
και πάντα χυμούσε στα ΜΑΤ όταν εμφανιζόταν στις πορείες.
Λένε πως τραυματίστηκε σε μία πορεία "από τα ΜΑΤ ύστερα από ρίψη χημικών" και έμεινε
παράλυτος στα πίσω πόδια. Οι φίλοι του του έφτιαξαν ένα ειδικό καροτσάκι με ρόδες για να
μπορεί να μετακινείται και τον φρόντιζαν αλλά κάποιοι "καλοί άνθρωποι" τον μετέφεραν
στο κυνοκομείο στο Μαρκόπουλο.
Τότε μάλιστα - τον Ιούνιο του 2007 - είχε οργανωθεί διαδικτυακή κινητοποίηση από τους
φοιτητές προκειμένου να επιστραφεί ο Κανέλος στο Πολυτεχνείο. Οι φοιτητές τον βρήκαν
παραμελημένο και εξαντλημένο και τον πήραν ξανά μαζί τους στο Πολυτεχνείο.
Η επιθυμία του σύντροφου Κάνελου να ζήσει και να πεθάνει νικητής, στα χέρια των συντρόφων
και φίλων του, και να επιστρέψει για πάντα στο χώρο που αγάπησε και τον αγάπησαν, εκεί όπου πέρασε όλη του τη ζωή με δική του βούληση (προστατεύοντας το Πολυτεχνείο μέρα νύχτα, για πάνω από μια δεκαετία), εκπληρώθηκε.
Στις 2 Ιούλη του 2008, ο σύντροφος Κανέλος πέρασε στην αθανασία.
Οι σύντροφοι και φίλοι του τον έθαψαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, του χώρου που φύλαγε
με αυταπάρνηση σε όλη του τη ζωή και την "ιδέα" του οποίου, τουλάχιστον αυτός,
δεν πρόδωσε ποτέ. Δεν αλλοτριώθηκε, δε φόρεσε Αρμάνι, δεν πήρε σβάρνα τα κόμματα,
δεν εξαργύρωσε τη θητεία του με μια θέση στα κωλοέδρανα της βουλής.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα Κανέλο.


Έθνος Ενοικιαστών

Και τώρα τι κάνουμε; Τίποτε. Έχουμε παγώσει όλοι και παρακολουθούμε όλα να γκρεμίζονται τριγύρω μας. Ισοπεδωμένα όνειρα, πρώην υψηλοί στόχοι και το κεραμίδι που είχαμε βάλει πάνω από το κεφάλι μας έχει αρχίσει την κάθοδο και αργά ή γρήγορα θα μας συνθλίψει. Δεν υπάρχουν οικονομικές αναλύσεις, ούτε πολιτικές διεξόδου. Πάνε αυτές οι μέρες. Έφυγαν ανεπιστρεπτί. Όσο για κείνα τα χρόνια που τα βάλαμε ενέχυρο σε μία χώρα, που από πείσμα πιστέψαμε, δεν αγοράζονται πλέον ούτε για μία τρύπια δεκάρα.
Όλοι ξέρουμε ποιοι φταίνε αλλά πια δεν έχουμε τα κουράγια να τους στήσουμε στον τοίχο διότι ακόμη και ο τοίχος των εκτελέσεων των εκτελεστών μας, δόθηκε αντιπαροχή. Μας τον πήραν και αυτόν για να μην έχουμε ούτε καν την ελπίδα της τελικής δικαίωσης. Να πούμε ότι χάσαμε αλλά κάποιοι θα πληρώσουν την πληρωμένη ήττα μας.
Και τώρα τι κάνουμε λοιπόν;...

Το μαύρο χρήμα καλά κυλάει στις τσέπες όπως κυλούσε πάντα. Οι θυρίδες των πολιτικών και των λαμογιών δεν θα ανοίξουν ποτέ. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο τελικά κόστισαν σε τρεις γενιές Ελλήνων τα κουστούμια και τα γούστα του χειρότερου συρφετού πολιτικών και εμπλεκομένων παγκοσμίως. Πάντως σίγουρα πιο ακριβά από τα γούστα του κάθε μονάρχη που πέρασε από αυτή την χώρα και από οποιαδήποτε άλλη. Πήραμε με ευκολία το χάπι με το όνομα "Δημοκρατία" ξεχνώντας ότι για να μπορεί αυτή να επιβιώσει θα έπρεπε τα κελιά των φυλακών να είναι μεσοτοιχία με τα έδρανα των βουλευτών. Έτσι ορίζεται η Δημοκρατία: Το λάθος πληρώνεται. Αντί όμως κελιών βάλαμε πλάτη για να χτιστούν κομματικά γραφεία και πουλήσαμε την συνείδηση για μία νύχτα στα μπουζούκια.
Το σπίτι που φτιάξαμε έστεκε χρόνια πάνω σε ρέμα. Ένα υπόγειο ποτάμι κυλούσε όσο κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε ότι την επόμενη μέρα ίσως εμείς να ορίζαμε τις ζωές των διπλανών μας, όπως το κωλόπαιδο που έγινε ξαφνικά και από το πουθενά υπουργός. Πέφτει πλέον το σπίτι και έξω δε μπορείς να βγεις. Είναι σαν να σε περικλείει ωκεανός. Ίσως κουτσά- στραβά να την βγάλεις και φέτος. Λίγο λαμογιά, λίγο πονηριά, λίγο κανένας γνωστός….κάτι θα βρεις να κάνεις. Αλλά τα όνειρα για το μέλλον και για αυτά που σκόπευες να εισπράξεις, έχοντας δώσει το μερίδιο σου χρόνια τώρα, ξέχασέ τα. Γενικώς πρέπει να ξεχάσεις ότι είσαι πολίτης μιας χώρας γιατί αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, ένας ραγιάς ήσουν πάντα και ως ραγιάς θα πεθάνεις.
Τίποτε ποτέ δεν ήταν δικό σου. Νοίκιαζες ένα κομμάτι δήθεν εθνικής συνείδησης και το έκανες και σημαιάκι ανεβαίνοντας 5 εκατοστά από το έδαφος σε φαμφάρες και εθνικές εορτές, σαν να ήταν δική σου αυτή η γη. Δεν ήταν όμως. Νοικιασμένη την είχες εσύ και δυστυχώς, από ό,τι δείχνει η κρυμένη αλλά πραγματική ιστορία, νοικιασμένη την είχαν και οι αναλώσιμοι πρόγονοί σου.     
Simple Man    

ΠΑΣΟΚ: Προκριματικές εκλογές


Με εγκύκλιο που εστάλη προχθές από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξυνίδη, οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και οι δημοτικές παρατάξεις καλούνται να «περιφρουρήσουν» τη διενέργεια προκριματικών εκλογών σε ορισμένους δήμους όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διλήμματα για την ανάδειξη των υποψηφίων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προκριματικές εκλογές θα γίνουν στον Δήμο Ορεστιάδας, στο Σούλι Θεσπρωτίας, στη Φαρκαδώνα Τρικάλων, στο  Λοκρών Φθιώτιδας και στο νησί της Ζακύνθου, όπου ενδιαφέρονται πολλοί για το «χρίσμα».
Όλη η εγκύκλιος εδώ 
pelasgia 

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΣΩ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ;

Ο διαβιών στην κοσμάρα του Αντωνάκης, πήγε στην ακριτική Μυτιλήνη για να ρίξει την κοτσάνα του : «δώστε την Ελλάδα μας, πίσω…».
΄Ωπα ρε …μεγάλε, ποιος είσαι εσύ, ποιοι είστε εσείς, και ποια «Ελλάδα σας» θέλετε πίσω ;
Όπως φροντίζεις να δείχνεις συνέχεια, είσαι ο συνεχιστής του «έργου» και των πολιτικών του Καραμανλή και είσαστε οι δεξιούρες, που οδήγησαν την οικονομία και τη χώρα στη χρεοκοπία και την ανυποληψία. Είσαστε αυτοί που έστρωσαν το χαλί για να ενσκύψουν οι τροϊκανοί !
Η «Ελλάδα σας» ήταν η χώρα της διαφθοράς, των κουμπάρων, των ομολόγων, των αλχημειών, η χώρα του play station και του εγκληματικού ωχαδερφισμού ! ΄Ηταν η χώρα, που την καταντήσατε να γίνει σημείο αρνητικών αναφορών και σχολίων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αυτή την «Ελλάδα» ψάχνεις και ζητάς Αντωνάκη ; Τι θράσος αλήθεια και τι πρόκληση στα αισθήματα του ελληνικού λαού, που έχει νωπές τις θύμισές του !...

Μα καλά, τι νόμισες ; Πως ο λαός ξέχασε κιόλας ; Πως εσύ, ο διαχρονικά λίγος και κατά συρροή αποτυχημένος πολιτικός, θα μπορούσες να τον ξεγελάσεις ;

Αυταπατάσαι οικτρά αν νομίζεις πως με δυο δηλώσεις για το Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη, καθάρισες το στίγμα της παράταξής σου. Είσαι νυχτωμένος μακριά, αν πίστεψες, πως μπορείς να το παίζεις αθώα περιστερά και αμόλυντη παρθένα, μ΄ αυτό το παρελθόν σου, (προστατευόμενος και υπουργός του Καραμανλή) και μ΄ αυτό το παρόν σου, (προστάτης και υπερασπιστής του πρώην αφεντικού σου).
Μπορεί για σένα, αυτή η τακτική να πηγάζει από την ανάγκη και τις δεσμεύσεις σου, στα μάτια, όμως, του πολίτη φαντάζει και είναι, μια χοντροκομμένη απόπειρα εξαγνισμού της πιο θλιβερής και συνάμα τραγικής διακυβέρνησης της χώρας, της επάρατης πενταετίας 2004-2009.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, πολύ καλά, πως ό,τι τραβάει σήμερα, το υφίσταται, κατά κύριο λόγο, εξ αιτίας των εγκληματικών πολιτικών, που εφαρμόστηκαν από την παράταξη που σήμερα υπερασπίζεσαι και τον πολιτικό, που ξενδιάντροπα εναγκαλίζεσαι. Και το δείχνει... Είναι, ακριβώς, για όλα αυτά, που οι φανφάρες του τύπου «δώστε την Ελλάδα μας, πίσω…» του προκαλούν γέλια, αλλά και οργή !...

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghMUSYgjF_T7MUmwOhkLg9KeQiL1vocFBqK8RZvqYUrS60g2dZ1JNcLJFat12zauTJgaYtuKqbZG_5Ow4rozkyhyphenhyphenIE-Dfz74j5R4Iw7efwmRjP3_ak2HDFAxybcO6GVlECvYEtI2gunv8/s1600/touristas.jpg

Οι χαρταετοί της ελπίδας στη Γάζα...

Ενα ασυνήθιστο αλλά συνάμα ευχάριστο και ελπιδοφόρο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια άκρη της Λωρίδας της Γάζας. Εκατοντάδες μικροί Παλαιστίνιοι, στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε από οργάνωση του ΟΗΕ, κατέκλυσαν την...
 παραλία της πόλης, πλημμυρίζοντας τον ουρανό με πολύχρωμους χαρταετούς, δίνοντας έτσι ένα... φωτεινό τόνο στη σκοτεινή εικόνα που κυριαρχεί στην περιοχή. 
press-gr 

Τους διαπόμπευσαν δημόσια μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (!)

Στους δρόμους έβγαλαν την ομάδα της Βορείου Κορέας η ηγεσία της χώρας, μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ...Σε δημόσια διαπόμπευση υπέβαλε το καθεστώς της χώρας τα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βορείου Κορέας, με αφορμή τις τρεις ήττες που γνώρισαν οι Ασιάτες στο Παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας οδηγήθηκαν σε μια πλατφόρμα στο Παλάτι του Πολιτισμού για τον Λαό, όπως ονομάζεται το υπουργείο πολιτισμού της χώρας όπου για έξι ώρες δεχόντουσαν την έντονη κριτική του υπουργού πολιτισμού της Βορείου Κορέας, Παρκ Μιόνγκ Τσολ παρουσία 400 κυβερνητικών εκπροσώπων, μαθητών και δημοσιογράφων. Επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κιμ Γιονγκ Χο διεγράφη από το Κομουνιστικό Κόμμα και εξαναγκάσθηκε να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει εργάτης, καθώς όπως υποστήριξε η κυβέρνηση της χώρας «πρόδωσε» με τις εμφανίσεις της Βορείου Κορέας τον Κιμ Γιονγκ- Χουν, πρωτότοκο γιο και διάδοχο του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.
frapesport 
 

Εκλιπαρούν τον Χρυσοχοίδη να τους δώσει αστυνομική-φρουρά!

Από την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. -όπως τουλάχιστον αναφέρει το αρχηγείο της Αστυνομίας- ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας συνοδευόταν από έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη στις μετακινήσεις του, καθώς ουδέποτε το θύμα είχε ζητήσει να του παρασχεθούν αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας. Και μάλιστα βρέθηκε ο αστυνομικός από τον αριθμό κυκλοφορίας της ιδιωτικής μοτοσικλέτας του.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο αστυνομικός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνόδευε τον 37χρονο δημοσιογράφο επειδή ήταν φίλοι από παλιά και γνωρίζονταν από το χώρο του αθλητισμού και όχι επειδή πληρωνόταν, δεν είχε πάει να καταθέσει ούτε μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο» για να το πράξει.
Για τον αστυνομικό, που είναι αποσπασμένος στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ισχυρισμοί ευσταθούν ή υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ θα ελεγχθούν και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Οσον αφορά το δεύτερο μοτοσικλετιστή, φέρεται να είναι ιδιώτης και να μην έχει σχέση ούτε με την Αστυνομία ούτε με κάποια εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μελετούν με πολλή προσοχή την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία φαίνεται πως ενίσχυσε τον φόβο, δεδομένου ότι από χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε και καινούργιες αιτήσεις για παροχή ασφάλειας, αλλά και αιτήσεις που αφορούν την ενίσχυση των υπαρχουσών αστυνομικών δυνάμεων όσων τις διαθέτουν.Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δόθηκαν και εντολές για μέτρα αυτοπροστασίας στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.