Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Εκλιπαρούν τον Χρυσοχοίδη να τους δώσει αστυνομική-φρουρά!

Από την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. -όπως τουλάχιστον αναφέρει το αρχηγείο της Αστυνομίας- ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας συνοδευόταν από έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη στις μετακινήσεις του, καθώς ουδέποτε το θύμα είχε ζητήσει να του παρασχεθούν αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας. Και μάλιστα βρέθηκε ο αστυνομικός από τον αριθμό κυκλοφορίας της ιδιωτικής μοτοσικλέτας του.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο αστυνομικός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνόδευε τον 37χρονο δημοσιογράφο επειδή ήταν φίλοι από παλιά και γνωρίζονταν από το χώρο του αθλητισμού και όχι επειδή πληρωνόταν, δεν είχε πάει να καταθέσει ούτε μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι «δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο» για να το πράξει.
Για τον αστυνομικό, που είναι αποσπασμένος στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου, θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ισχυρισμοί ευσταθούν ή υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ θα ελεγχθούν και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Οσον αφορά το δεύτερο μοτοσικλετιστή, φέρεται να είναι ιδιώτης και να μην έχει σχέση ούτε με την Αστυνομία ούτε με κάποια εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μελετούν με πολλή προσοχή την προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία φαίνεται πως ενίσχυσε τον φόβο, δεδομένου ότι από χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε και καινούργιες αιτήσεις για παροχή ασφάλειας, αλλά και αιτήσεις που αφορούν την ενίσχυση των υπαρχουσών αστυνομικών δυνάμεων όσων τις διαθέτουν.Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δόθηκαν και εντολές για μέτρα αυτοπροστασίας στους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.