Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

«ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ» Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Εκλογές «εδώ και τώρα» ζήτησε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση από τη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «η χθεσινοβραδινή φυγή της κυβερνητικής παράταξης και η απουσία της από τη συζήτηση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πρέπει να καταγραφεί και ως εκλογικό ποσοστό». Αλλη μια φορά χθες στη Βουλή επαναλήφθηκε το σκηνικό της 24ης Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση έλαμψε διά της απουσίας της, συνεπής στη θεσμική της ασυνέπεια, η αντιπολίτευση την κατακεραύνωσε, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό της συγκάλυψης και της παραγραφής του σκανδάλου», και τόνισε πως «η χώρα δεν κυβερνάται», ενώ «η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη θέση της και άφησε τον έλεγχο της Βουλής στην αντιπολίτευση».

Η μη διεξαγωγή της χθεσινής ψηφοφορίας αφήνει - σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής- ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει το σχετικό αίτημα το ΠΑΣΟΚ (απαιτούνται τουλάχιστον 30 υπογραφές βουλευτών) καθώς το αδίκημα παραγράφεται είτε εάν γίνουν πρόωρες εκλογές είτε, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου.