Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Βατερλό της ΝΔ στη Β' Αθηνών

Εικόνα εκλογικής κατάρρευσης εμφανίζει η ΝΔ στη Β Αθηνών, μία από τις κρισιμότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώνει το κλίμα πολιτικής ανατροπής που υπάρχει πλέον στη χώρα.
Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε μια δημοσκόπηση-σοκ για το κυβερνών κόμμα, η οποία διενεργήθηκε στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας, που καθορίζει εν πολλοίς -λόγω του μεγέθους της- και το συνολικό αποτέλεσμα.

Η μέτρηση, τα ευρήματα της οποίας αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», πραγματοποιήθηκε μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου για λογαριασμό στελεχών της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η ΝΔ χάνει σχεδόν τη μισή εκλογική της δύναμη (συγκριτικά με τις εκλογές του 2007) και οι διαρροές ψηφοφόρων της είναι προς κάθε κατεύθυνση. Στην πρόθεση ψήφου η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη που καταγράφεται για τη ΝΔ (28,8% έναντι 15,4%).

Η συσπείρωση της κομματικής βάσης της ΝΔ είναι -την περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα- κάτω από το 50%, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ ξεπερνούν το 8%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σημαντικό τμήμα των πολιτών που επέλεξαν τη ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 δηλώνει ότι έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ως επόμενη πολιτική επιλογή και δεν εντάσσεται στην κατηγορία των αναποφάσιστων, στους οποίους ελπίζει το κυβερνών κόμμα.


http://www.ethnos.gr/