Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δεν δέχεται μείωση του τέλους παρεπιδημούντων η ΚΕΔΚΕ

Το θέμα της μείωσης του ποσοστού απόδοσης του τέλους παρεπιδημούντων στους δήμους της χώρας από 2% στο 0,5%, σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Σε καμία συζήτηση με την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% στο 0,5%.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα επικύρωσε τις αποφάσεις που είχαμε πάρει στη σύνοδο των δημάρχων και των προέδρων των Τοπικών Ενώσεων την προηγούμενη εβδομάδα σε ότι αφορά την μείωση του ποσοστού απόδοσης στους ΟΤΑ του τέλους παρεπιδημούντων, από 2% σε 0,5%. Αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Τρίτη που γίνει η πρώτη συνάντηση με τον πρώτο από τους τρεις αρμόδιους υπουργούς - και αναφέρομαι στον υπουργό Τουρισμού τον κ. Μαρκόπουλο, θα ακολουθήσει ο κ. Παυλόπουλος μέσα στην επόμενη εβδομάδα και μετά ο κ. Παπαθανασίου, η θέση που θα διατυπώσουμε είναι ότι δεν ξεκινάμε καμία απολύτως κουβέντα και δεν κάνουμε κανέναν απολύτως διάλογο για το θέμα του 2%, εάν δεν παρθεί πίσω η εξαγγελία – γιατί περί εξαγγελίας πρόκειται και όχι περί διάταξης.


Εάν αυτό γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση τότε είμαστε διατεθειμένοι να αναθέσουμε μία μελέτη στην ΕΕΤΑΑ και μέχρι 30 Ιουλίου του 2009 να ερευνήσει το πλαίσιο της αντικατάστασης και όχι της κατάργησης του συγκεκριμένου εσόδου των ΟΤΑ από κάτι άλλο.
Αυτή είναι η θέση, ομόφωνη επαναλαμβάνω, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ».