Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΛΟΥΣΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Σε δημόσιο διάλογο μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και των φορέων τίθεται πλέον η μελέτη για τη χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων, η οποία παρουσιάστηκε προχθές επισήμως από τη Νομαρχία. Οι μελετητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων, καυσίμων, του βιοτεχνικού πάρκου, των λατομείων και της παρόδιας δόμησης.
Όσον αφορά τα απορρίμματα, η μελέτη προτείνει χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην περιοχή των Πουλάδων, με κριτήριο τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων εκτάσεων σε συνδυασμό με την απόσταση από τους κοντινότερους οικισμούς. Η μελέτη δεν αναφέρεται στους υφιστάμενους ΧΥΤΑ, θεωρώντας ότι από το 2011 η Ε.Ε. υποχρεώνει τα μέλη της να υιοθετήσουν μεθόδους τριτοβάθμιας επεξεργασίας απορριμμάτων και ταφής μόνο των υπολειμμάτων.
Προτείνεται επίσης η μεταφορά των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων και υγραερίου σε περιοχή μεταξύ των ξενοδοχείων Μαρμπέλα και Μιραμάρε, σε συνδυασμό με την απαγόρευση δόμησης σε ικανή ακτίνα γύρω από την εγκατάσταση.