Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Συγγνώμη της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του «φοιτητή με τις πιτζάμες»

Δέχεται τη σκευωρία σε βάρος του 23χρόνου φοιτητή με τις πιτζάμες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παράλληλα ζητάει δημόσια συγγνώμη, με ανακοίνωση της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ο 23χρόνος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο με βόμβα μολότοφ, ενώ επιπλέον είχε εξυβρίσει τους αστυνομικούς. Συμμετείχε σε συνάθροιση πλήθους το οποίο είχε προκαλέσει επεισόδια εκσφενδονίζοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε σε παρακείμενο πεζοδρόμιο προκειμένου να παραληφθεί από περιπολικό όχημα. Στο ίδιο σημείο μεταφέρθηκε από άλλους αστυνομικούς σακίδιο, που περιείχε βόμβα μολότοφ και το οποίο είχε βρεθεί λίγο πριν εγκαταλειμμένο σε παρακείμενη πλατεία. Το σακίδιο μεταφέρθηκε εκεί προκειμένου με το περιπολικό να αποσταλεί στην ίδια Υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί εσφαλμένα θεώρησαν ότι το σακίδιο ανήκει στο συλληφθέντα καθώς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που προηγήθηκε της σύλληψής του, έφερε κρεμασμένη στον ώμο του τσάντα ιδίου χρώματος".
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ανακαλέσουν πριν υποβληθεί το αποδεικτικό βίντεο στην κύρια ανάκριση.
http://www.enet.gr