Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Συγχώρα τους..προσπαθούν


Όσο αντιπολιτευτική διάθεση κι αν έχεις, όσο θυμό κι αν συγκέντρωσες για την κατάσταση που όλοι μαζί σε οδήγησαν, οφείλεις να παραδεχθείς ότι προσπαθούν. Έχω χάσει το μέτρημα του αριθμού εμφανίσεών τους σε ξένα Μέσα, όπου ανακρίνονται- σε δυσχερή θέση πια- για να αποδείξουν ότι δεν ηγούνται ενός λαού, συνώνυμου με την απάτη και την λαμογιά. Σε αντιδιαστολή με τους πρότερους, εκείνοι παλεύουν και μοιάζουν να μην τ' αφήνουν όλα στην τύχη και στη νοθεία των αριθμών.
Η αντιθετική εικόνα τους μ' αυτούς που είχες συνηθίσει, οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους. Ο ένας θα σου φανεί λίγος, αλλά είναι πολύ σημαντικός.
Ξέρουν να μιλούν και γενικότερα να χειρίζονται την αγγλικήν, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που θύμιζαν την αξεπέραστη διαφήμιση "put the κότ (α) down". Ο άλλος, πιο πολιτικός και ίσως πιο ελπιδοφόρος για να βγει η χώρα σου από το αδιέξοδο.
Είναι με την πλάτη στον τοίχο, γιατί στην προσπάθειά τους να γοητεύσουν έταξαν. Σου είπαν, ότι μπορούν να σε πάρουν από το χέρι και να σε οδηγήσουν σε μια "νέα Ελλάδα". Με το φόβο να τους πάρεις εσύ τώρα από το χέρι και να τους υποδείξεις τον δρόμο για τον γκρεμό ή το εκτελεστικό απόσπασμα, κινούνται, διαβουλεύονται, άσχετα αν μεταξύ τους δεν αγαπιούνται. Ξέρουν ότι οφείλουν να σου αποδείξουν ότι μπορούν και δεν σε κορόιδευαν. Συνειδητοποίησαν ότι δεν παραμένεις παιδί (=μπορείς να το αντικαταστήσεις με το "μαλάκας" αν θες) και ότι μεγάλωσες, ωρίμασες.
Τί κι αν διαπιστώνεις, ότι ερέθιζαν απλά με λόγια γλυκά τα αυτιά σου και έτρεφαν τις ελπίδες στα όνειρά σου, μην τους μισήσεις. Όσο κι αν συγχύζεσαι, βλέποντας ότι τελικά ούτε κι αυτοί είχαν κάποιο σχέδιο διάσωσής σου, μην απελπίζεσαι.
Βοήθησέ τους ψυχολογικά, γιατί κι αυτοί για την δική σου ψυχολογία τρέχουν!
http://www.mediasoup.gr