Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Δε θέλω τη συμπόνια κανενός

Νέο μήνυμα στις αγορές έστειλε σήμερα από το Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας και πάλι ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν και τα φέρνουμε μια χαρά βόλτα μόνοι μας... 'Οπως είπε στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore«Η Ελλάδα δεν αναζητεί βοήθεια και δεν έχει ζητήσει σχέδιο στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της».
«Η κυβέρνησή μου έχει πει ξεκάθαρα ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας» είπε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά είναι κοινά προβλήματα, σε μία περίοδο μεγάλης δυσκολίας για την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα μιλάμε για την Ελλάδα, αλλά αύριο θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο».
Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Φόρουμ του Νταβός Κλάους Σουάμπ, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο μιας μόνιμης ελληνικής παρουσίας, στις επόμενες διοργανώσεις, όπως επίσης και με τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ.
http://www.topontiki.gr/