Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Με Σκανδαλίδη, εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον «Καποδίστρια ΙΙ»


Ανοικτή εκδήλωση για τον «Καποδίστρια ΙΙ» διοργανώνει αυτή τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη. Ο πρώην γραμματέας του Κινήματος, θα παρουσιάσει τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και θα ξεκινήσει στις 19:00. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών τους τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος.

Ο Σ. Ξυνίδης

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ κεντρικά δεν έχει ακόμα παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση. Ο γραμματέας του Κινήματος, Σ. Ξυνίδης, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στα Τρίκαλα, υπογράμμισε ότι αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η δρομολόγηση των αλλαγών με τη συγκρότηση του νέου διοικητικού σχήματος, του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας, τη δημιουργία μεγάλων, ισχυρών Δήμων και, σε δεύτερο βαθμό, τη δημιουργία των Περιφερειών με αιρετό Περιφερειάρχη: «Είναι μία θέση, στην οποία η κοινωνία και οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταλήξει από πολύ καιρό, είναι ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.
Και κάθε φορά, προκειμένου να αποφευχθεί το όποιο πολιτικό κόστος, ή η όποια συζήτηση, κανένας δεν πήρε τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα, όπως έγινε και με τον Καποδίστρια 1. Διότι μια δεξιά κυβέρνηση, όσες φορές και αν διακηρύξει Καποδίστριες, θα μένουν στα χαρτιά. Αυτές τις μεγάλες τομές, τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία, μόνο μια προοδευτική, μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις προχωρήσει».

Η ΕΝΑΕ

Υπέρ της υιοθέτησης του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με άμεσα εκλεγμένο περιφερειάρχη τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, που έγινε στο περιθώριο της έκθεσης αυτοδιοίκησης Polis, στη Θεσσαλονίκη, το Σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε προβληματισμός για τις αρμοδιότητες του νέου θεσμού. Την Πέμπτη που μας έρχεται, αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ θα συναντηθεί στην Αθήνα με την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών.
http://www.corfupress.com