Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΟΙ ΣΤΥΓΝΟΤΕΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !...

Μακελειό με νεκρούς είχαμε από την επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Περισσότεροι από δέκα ακτιβιστές σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ μεταξύ των τραυματιών, φέρεται, να συγκαταλέγεται και ένας Ελληνας.

Οι προκλητικές δικαιολογίες των δολοφόνων του Ισραήλ έχουν ξεσηκώσει την κοινή γνώμη, αλλά και τις κυβερνήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ευτελείς ισχυρισμούς οι απεχθέστεροι εγκληματίες της ανθρωπότητας προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους άοπλους επιβάτες των πλοίων της διεθνούς νηοπομπής, αναφέροντας πως, τάχα, «κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία. Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ».


H Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε έκκληση για τη διενέργεια έρευνας και κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει την ελεύθερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Η προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ισπανία κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Μαδρίτη προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις για το συμβάν.
Σοκαρισμένος από την ισραηλινή επίθεση κατά της διεθνούς νηοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ.
«Κίνηση τρέλας» που θα βάλει φωτιά στην περιοχή αποκάλεσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι την ισραηλινή επίθεση.
Παράλληλα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση, ενώ δήλωσε πως η χώρα του θα έρθει σε επαφή με μία σειρά χωρών προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Ο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, ο οποίος κλήθηκε εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Δρούτσα, επανέλαβε την πολιτική θέση του Ισραήλ και έδωσε ελάχιστες πληροφορίες για την επιχείρηση και τα θύματα, παραπέμποντας στο Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Ελλάδα η οποία θα πραγματοποιείτο με αφορμή την ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010". Η συγκεκριμένη άσκηση που βρισκόταν σε εξέλιξη, από την προηγούμενη εβδομάδα, διεκόπη μετά τις εξελίξεις στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους.