Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η μαύρη οθόνη του θανάτου χτυπά τα Windows 7

Η ΜΙCRΟSΟFΤ επιβεβαίωσε ότι ερευνά ένα πρόβλημα που περιγράφεται ως «η μαύρη οθόνη του θανάτου» και επηρεάζει το τελευταίο λειτουργικό σύστημά της. Όταν εμφανίζεται το σφάλμα αυτό, οι χρήστες των Windows 7 βλέπουν μια εντελώς μαύρη οθόνη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα προκαλείται από την τελευταία ενημέρωση του συστήματος ασφαλείας της, η οποία κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου.
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι το πρόβλημα επηρεάζει επίσης τα Windows Vista, ΧΡ και άλλα συστήματα. Η εταιρεία προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Ρrevx, η οποία παρουσίασε μια λύση για το πρόβλημα, λέει πως «εκατομμύρια» χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. «Σε μια ύστατη προσπάθεια να διορθώσουν το πρόβλημα, οι χρήστες ξαναφορτώνουν τα Windows», εξηγεί ο Ντέιβιντ Κένερλι της Ρrevx. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολλούς από σας να αποφύγετε να τα ξαναφορτώσετε».

Πολλά τα αίτια
Η Ρrevx διευκρίνισε πως η λύση της δεν λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. «Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές», λέει ο Κένερλι. «Όμως αν τα προβλήματα της μαύρης οθόνης άρχισαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες έπειτα από μια ενημέρωση των Windows, τότε η λύση μας έχει πολλές πιθανότητες να λειτουργήσει». Ο Κένερλι διευκρίνισε πως η εταιρεία του εντόπισε «τουλάχιστον 10 διαφορετικά σενάρια που προκαλούν τις ίδιες συνθήκες της “μαύρης οθόνης του θανάτου”».

Σύμφωνα με την Ρrevx, το πρόβλημα επηρεάζει τις εκδόσεις Windows 7, Vista, ΧΡ, ΝΤ και Windows 2000. Η Μicrosoft ανακοίνωσε πως όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης των πελατών της.
ta nea