Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Αφησαν στην τύχη της και την πρότυπη για ΑμεΑ παραλία της Βούλας


Άκρως χλιδάτα και επίσημα -μεταξύ των υψηλών παρουσιών και η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατ. Καραμανλή - είχε παραμονές Παραολυμπιακών της Αθήνας εγκαινιαστεί η πρώτη στην Ελλάδα προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα παραλία στους χώρους του ΚΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας. «Πρότυπη» η παραλία αλλά... εγκαταλειμμένη στην τύχη της Πέντε χρόνια μετά, αρχές καλοκαιριού 2009, η επονομαζόμενη και ΠΙΚΠΛΑΖ προσβάσιμη παραλία, μοιάζει άκρως σεμνά και ταπεινά να εγκαταλείπεται στην τύχη της.
**Ολίγον αναλυτικότερα: η έναρξη της φετινής περιόδου λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου. Περίπου 90.000 ευρώ απαιτούνται για στοιχειώδη έργα συντήρησης, τα οποία δεν έχουν ακόμα καταβληθεί. Το χειρότερο, κανείς αρμόδιος δεν διαβεβαιώνει εάν και πότε θα καταβληθούν. Μηδέν ευρώ για καθαρισμό του χώρου, μηδέν για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις, μηδέν για τη συντήρηση της φθαρμένης (και επικίνδυνης) θαλάσσιας εξέδρας, μηδέν για τα επικείμενα λειτουργικά. Κοντά στο μηδέν, πλέον, και οι πιθανότητες να ανοίξει εγκαίρως η ΠΙΚΠΛΑΖ παρέχοντας πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες, όπως μέχρι πέρσι συνέβαινε. Μηδέν, τέλος, και τα χρήματα που 'χουν δεσμευτεί για τις ανάγκες των κατασκηνώσεων (τέσσερις περίοδοι, συνολικό κόστος 26.000 και κάτι ευρώ), που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι σύλλογοι των κινητικά αναπήρων.Στον αέρα και αυτές, μιας και η οργάνωσή τους συνεπάγεται συγκεκριμένη προεργασία (δηλώσεις συμμετοχής, καταμερισμός συμμετεχόντων ανά περίοδο), που ελέω μηδενισμού των πάντων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
**Το κωμικοτραγικά οξύμωρον του πράγματος, δια στόματος Νίκου Σκόχη, προέδρου Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων: «Όταν δημιουργήθηκε η ΠΙΚΠΛΑΖ, είχε αρμοδίως ειπωθεί, και το είχαμε τότε χειροκροτήσει, ότι ως πρότυπη θα δώσει το έναυσμα για να αποκτήσουν σταδιακά υποδομές προσβασιμότητας όλες οι δημόσιες παραλίες της χώρας μας. Αντ' αυτού, παρά τις εδώ και μήνες αγωνιώδεις προειδοποιήσεις μας, μοιάζει να εγκαταλείπεται ακόμα και αυτή, η μία και μοναδική...»
http://citypress-gr.blogspot.com/