Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ,ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ...

Στις 4 Οκτωβρίου καλούμαστε και πάλι να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Καλούμαστε να ψηφίσουμε, έχοντας και πάλι ως στόχο να «εισπράξουμε» διεξοδικά ένα καλύτερο αύριο, αύριο όπου εδώ και αρκετά χρόνια ακόμα αναμένουμε…
Πάντως αποτελεί ιδιαιτέρως εύκολος ο παραλληλισμός της παρούσας προεκλογικής περιόδου με κρίσιμες στιγμές και πάλι για το έθνος προ της ναυμαχίας της ΈΛΛΗΣ, όταν ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης απευθυνόμενος στα πληρώματα του ελληνικού στόλου ανέφερε ότι: η πατρίς δεν απαιτεί μόνο να αποθάνετε υπέρ αυτής, πρέπει και να νικήσετε…!
Με την παρουσίαση από τον κ. Γ. Παπανδρέου του οικονομικού και κοινωνικού προγράμματος του ΠΑ. ΣΟ. Κ. καθώς και με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή σε γνωστό και μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, την περασμένη Πέμπτη, τα θεμελιώδη στοιχεία της εκλογικής αντιπαράθεσης των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί. Και απομένει λιγότερο από ένα εικοσαήμερο ώστε να επιχειρήσει κάθε ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία την πειστική ανάλυση των προτάσεών του.
Όπως έχει γίνει σαφές πλέον, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα στην περίπτωση έλλειψης κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας δεν θα συνεργασθεί με το άλλο• ούτε και θα δεχθεί τη στήριξη περιθωριακών σε κοινοβουλευτική δύναμη μικρών κομμάτων. Και είναι η θέση αυτή σωστή, προκειμένου να μην υφίστανται πιέσεις (ή και εκβιασμούς...) των μικρών σχηματισμών που δεν διαθέτουν την εμπιστοσύνη της Κοινής Γνώμης για συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας.
Το συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑ. ΣΟ. Κ., το οποίο (όπως φαίνεται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις) είναι πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού με διαρκώς αυξανόμενη μάλιστα πλειοψηφία, πρέπει να εξασφαλίσει άνετη και αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε:
Πρώτον, να είναι άτρωτο το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Παράταξης και
Δεύτερον, να μην εισέλθει ο τόπος σε μια περίοδο ακυβερνησίας με διαδοχικές επαναληπτικές εκλογικές αναμετρήσεις και ευρύτερη κοινωνική αναστάτωση.
Αξίζει να αναφερθούν κάποιες αντιρρήσεις ορισμένων με παράλληλη αποχώρησή τους από το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι, ψιλόλιγνων παλληκαριών βλ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα Η. ΨΙΝΑΚΗ με το κόμμα του ΛΑ. Ο. Σ.. Να ενημερώσουμε τον κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ότι ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ γνωρίζει να κινείται, να κάνει ντόρο κλείνοντας παράλληλα το μάτι σε πλήθος νέων, απολιτίκ ψηφοφόρων και συνεχίζει για άλλες πολιτείες… Δε θα ήταν και πολύ κακό ο κ. ΨΙΝΑΚΗΣ ορισμένες φορές να «μάζευε» προσωπικότητες με στάση και συμπεριφορά όπως αυτή του κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, λέγοντας «μωρή φαλακρή, πως τα λες πάλι…;» ή «τελικά, είσαι θεάάάά΄!!!!»… Σιγά που θα πείραζε…
Καλό και το χιούμορ το οποίο ορισμένες φορές είναι άκρως απαραίτητο, αλλά ήδη το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε κατάσταση παραλυσίας. Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να μεγιστοποιείται καθημερινώς και διαρκώς, προέχει να αποκτήσει ισχυρή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτό υπαγορεύει το συμφέρον του τόπου. Ας δοθεί πανελλαδικό μήνυμα νίκης από το λαό, με το λαό, για το λαό…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr