Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Πέντε +1 δήμους προβλέπει για την Κέρκυρα μελέτη της Παντείου!!!

alt
Σε πρόταση για πέντε δήμους στο νησί σύν το δήμο Παξών κατέληξε η μελέτη που εκπόνησε μελετητική ομάδα καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου για λογαριασμό της ΤΕΔΚ Κέρκυρας.
Η μελέτη παραδόθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Τοπική Ένωση, η οποία ζήτησε από την ομάδα να καταθέσει πρόταση σχετικά με τον αριθμό και τα διοικητικά όρια των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις του Καλλικράτη. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Κέρκυρα «χωρά» δύο δήμους στο νότο, δύο στο βορά και το Δήμο Κερκυραίων.

Η πρόταση

Η πρόταση, χρησιμοποιώντας στο σκεπτικό της παραμέτρους που έχουν να κάνουν με πληθυσμιακά, γεωμορφολογικά, συγκοινωνιακά αλλά και οικονομικά και ιστορικά στοιχεία, περιλαμβάνει τους εξής δήμους:
  • - Ο Δήμος Κερκυραίων χωρίς αλλαγή στα όριά του, διατηρεί το χαρακτήρα αστικού δήμου με βάρος στο ιστορικό κέντρο του
  • - Δήμος νότιου συγκροτήματος αποτελούμενος από τους νυν Δήμους Λευκιμμαίων, Κορισσίων και Μελιτειέων.
  • - Δήμος νότου/μέσης αποτελούμενος από Αχιλλείων και Παρελίων
  • - Δήμος βορρά/μέσης αποτελούμενος από Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών και Αγίου Γεωργίου
  • - Δήμος βορρά αποτελούμενος από Κασσωπαίων, Θιναλίων, Εσπερίων
Οι μελετητές προτείνουν και μία εναλλακτική με μικρή διαφοροποίηση ως προς το βόρειο συγκρότημα, με ενδεχόμενο ένταξης του Δήμου Κασσωπαίων στο δήμο μέσης / βορρά με Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών, όπου στην περίπτωση αυτή ο Δήμος Αγίου Γεωργίου μετακινείται στο δήμο του βορρά.
Οι Παξοί εξακολουθούν να αποτελούν, και στη μελέτη του Παντείου, έναν αυτόνομο δήμο.

Σε διαβούλευση

Η πρόταση της Παντείου θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τη συνέλευση των στελεχών της Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας τον επόμενο μήνα, όπου και θα επιχειρηθεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη σε μια προσπάθεια να υποβληθεί ενιαία πρόταση της Αυτοδιοίκησης του νομού στο Υπουργείο Εσωτερικών εν όψει των τελικών αποφάσεων του Υπουργού Γ. Ραγκούση.
http://www.corfupress.com
ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!