Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

«Ευρωπαϊκό πρόβλημα η μετανάστευση» δηλώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

                   


Ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΔηλώσεις Χρυσοχοΐδη στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών με θέμα την παράνομη μετανάστευση. «Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι μόνο το πρόβλημα της ανατολικής Μεσογείου, ή της νότιας Ευρώπης είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα» δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ο έλληνας υπουργός είπε ότι παρουσίασε στους ομολόγους του το πρόβλημα «σε όλη του την έκταση δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς η Ελλάδα διαχειρίζεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές».

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διαχειρίζεται τις ανθρώπινες ψυχές με τρόπο που αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ανθρώπινη υπόσταση, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανθρώπινες ελευθερίες, το διεθνές δίκαιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ακόμη ότι από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, ως μικρή χώρα, υφίσταται πολύ μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις και τόνισε ότι « δεν μπορούμε, σε καμιά περίπτωση, μόνοι μας να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη».

«Ζητήσαμε τη στήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ και φαίνεται ότι δρομολογούνται λύσεις, δρομολογούνται πολιτικές», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
eglimatikotita