Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και καμία απειλή χρεοκοπίας

«Δεν υπάρχει καμία απειλή χρεοκοπίας και κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο. Η διαβεβαίωσή μου αυτή είναι επίσημη και απερίφραστη», δήλωσε στη Βουλή ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί μέσα στο ευρωσύστημα, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κεντρική μας τράπεζα, και πως «όλα είναι απολύτως διασφαλισμένα». Και κάλεσε στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθήσει με στρατιωτική πειθαρχία τους χειρισμούς της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα. Η φράση του κ. Βενιζέλου περί στρατιωτικής πειθαρχίας όμως δημιούργησε ιδιαίτερη ένταση στα αντιπολιτευτικά έδρανα.
«Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου ήρθε η στρατιωτική πειθαρχία του κ. Βενιζέλου. Να τους χαίρεται η κυβέρνηση τους δύο αντιπροέδρους της που ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε αντιδημοκρατικά διλήμματα», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.
«Ηταν σχήμα λόγου», αντέτεινε ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος και προέτρεψε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρουν στην τάξη τον αρχηγό τους και να «μην επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος».
«Ο υπουργός ζήτησε συστράτευση και στρατιωτική πειθαρχία, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του KΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Δεν ξέρω πού υπηρέτησε φαντάρος ούτε τι εννοεί. Ο άλλος είχε μιλήσει για τανκς. Γιατί; Μερικές λέξεις είναι πολύ φορτισμένες… Δηλαδή, για να σωθούν όλοι αυτοί που έβγαλαν 610 δισεκατομμύρια ευρώ στις ελβετικές τράπεζες, για να σωθούν οι εφοπλιστές;».
Προσωπική γκάφα του υπουργού Οικονομικών χαρακτήρισε την αναφορά του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου περί επιλεκτικής χρεοκοπίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ενώ ο βουλευτής του
ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Μην περιμένετε από εμάς στρατιωτική πειθαρχία, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον στρατηγό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά ούτε και στον καινούργιο μηχανοδηγό».
ΤΑ ΝΕΑ