Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΕΚΛΟΓΕΣ;‏...


Από τον Αντώνη Κρούστη
Fileleftheros1966.blogspot.com

Πολλές φωνές ακούγονται να αρνηθούμε την πληρωμή των χρεών μας στους δανειστές μας. Χωρίς όμως να τονίζουνε ότι αυτή η λύση ονομάζεται χρεοκοπία.
Τι σημαίνει χρεοκοπία; Σημαίνει ότι αύριο το πρωί πρέπει να βρεις λεφτά να εισάγεις σιτάρι, πετρέλαιο, ρεύμα, κρέας, φάρμακα, τεχνολογία , ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα μας κ.ο.κ. Με λίγα λόγια θα έχουμε μια οικονομία κολλημένη στην λάσπη και...
 ένα βιοτικό επίπεδο στα όρια της επιβίωσης.
Η έξοδος μας στις αγορές θα είναι απαγορευτική αφού κανένας δε θα μας δανείζει κάτω από 15%. Άρα πρέπει να στηριχθούμε σαν «υπερήφανοι» και «αξιοπρεπείς» που είμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Δηλ. να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας παραγωγικές πηγές. Πχ τον αγροτικό τομέα. Κανείς όμως δε μας λέει ότι για να έχουμε αγροτική παραγωγή χρειαζόμαστε και καύσιμα και λιπάσματα και τρακτέρ και οτιδήποτε άλλο κινεί την οικονομία αυτή.
Επίσης ακούγεται με έμφαση να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Και ερωτώ με απορία γιατί δεν το κάνουμε τώρα που έχουμε και τους πόρους από το μηχανισμό στήριξης. Και αν δεν μπορούμε τώρα πως θα μπορέσουμε σε καθεστώς χρεοκοπίας; Σιωπή εεε!
Και η περίφημη πρόταση για δάνεια από την Ρωσία ή την Κίνα απέχουν πολύ από τις προσδοκίες μας. Το ίδιο έκανε και η Λευκορωσία έδιωξε το κακό ΔΝΤ και πήρε δάνεια από τη Ρωσία με μεγαλύτερο επιτόκιο, λιγότερα από αυτά που ζήτησε, με σκληρότερους όρους και με εξαγορά όλων των παραγωγικών μονάδων της.
Για αυτό το λόγο ας μείνει στη γωνία η ανεύθυνη πρόταση της χρεοκοπίας που θα φέρει την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με την Αλβανία του Xοτζα.
Η άλλη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το μνημόνιο. Τι λέει αυτό; Με λίγα λόγια , η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης αναλαμβάνει να πληρώνει τους μισθούς μας ,τους τόκους μας και τα ληξιπρόθεσμα παλαιότερα δάνεια μας μέχρι εμείς συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας.
Εμείς όμως, σαν κυβέρνηση δεν περικόπτουμε δαπάνες και δεν εφαρμόζουμε το μνημόνιο και σαν λαός αντί να φωνάζουμε να εφαρμοσθεί και να επιταχύνει η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις, διαδηλώνουμε στο κενό νομίζοντας ότι θα πετάξουμε.
Υπάρχουν όμως έλληνες που διαδηλώνουν με τη σιωπή τους ,υπομένουν, αγωνιούν , σκέφτονται, παρεμβαίνουν με διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που επιλέγουν οι επαγγελματίες της κομματικής καθοδήγησης. Υπάρχουν έλληνες που θα μπορούσαν και αυτοί να γεμίσουν πλατείες και να σηκώσουν ευρωπαϊκά λάβαρα υπέρ του μνημονίου και των μεταρρυθμίσεων. Επειδή δεν το κάνουν δεν σημαίνει ότι η γνώμη τους έχει μικρότερη ισχύ από την μειονεκτικά συσπειρωμένη φωνή στις πλατείες.
Η δημοκρατία όμως δεν αναμετράται στις πλατείες ,ούτε ασκείται από τις δυνατότερες φωνές. Απλά δίνει το δικαίωμα στο λαό να εκφρασθεί μέσω της εκλογικής διαδικασίας, και σέβεται την γνώμη των περισσοτέρων.
Κάντε λοιπόν εκλογές να τελειώνουμε ! 
press-gr 

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.