Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον το μεσημέρι

Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έφτασε στη χώρα μας χθες, μετά από την επίσκεψή της στην Τουρκία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους της χώρας μας και η κατάσταση στην Ευρωζώνη.

Στο περιθώριο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς επίσης και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον θα έχει «μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ειδικότερα, αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Επιπλέον, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος. 
ΤΑ ΝΕΑ