Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ολυμπιακός: Kim Kallstrom και Mark Gonzalez σε πρώτο πλάνο

Μετά την κάλυψη των… μετόπισθεν, με την απόκτηση του διεθνούς Σουηδού αμυντικού Olof Mellberg, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έχουν ρίξει το βάρος τους προς την ανεύρεση του αντικαταστάτη του Predrag Djordjevic, η αποχώρηση του οποίου έχει αφήσει τεράστιο κενό στην αριστερή πτέρυγα.
Ο διακαής πόθος του Ολυμπιακού για αυτή τη θέση είναι ως γνωστόν ο Mark Gonzalez της Real Betis.
Ο 25χρονος Χιλιανός διεθνής μέσος, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια έβγαλε… μάτια με τον ισπανικό σύλλογο, επιθυμεί να φύγει από την Real Betis.
Εντούτοις, η ομάδα της Σεβίλλης αξιώνει για την αποχώρησή του ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, η ομάδα του Πειραιά ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να ρίξει τις απαιτήσεις της ομάδας του Χιλιανού άσου, η οποία γνώρισε τον υποβιβασμό για την Segunda Division, γεγονός που την υποχρεώνει να πουλήσει τα μεγάλα της αστέρια.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες της Real Betis δεν συζητούν το ενδεχόμενο δανεισμού ή συνιδιοκτησίας του 25χρονου άσου.
Από εκεί και πέρα ζωηρό είναι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και για τον Kim Kallstrom. Ο Γεωργιανός τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Temuri Ketsbaia προορίζει τον Σουηδό διεθνή χαφ για παρτενέρ του Dudu στα χαφ.
Ο άσος της Olympique Lyonnais, του οποίου η μεταγραφή (αν τελικά αποκτηθεί) θα συνιστά τεράστια επιτυχία, δεν φαίνεται αρνητικός μάλιστα στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.
Για να συμβεί όμως αυτό, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της γαλλικής ομάδας (κυμαίνονται περίπου στα 7 εκατομμύρια ευρώ), η οποία, ως γνωστόν, είναι σκληρή διαπραγματεύτρια.
Οι «ερυθρόλευκοι» για την ώρα τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν», καθώς θέλουν να δουν ποιες άλλες ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27χρονου μέσου.
Ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα ο Jozy Altidore
Όσον αφορά την επιθετική γραμμή, εκτός από τον Johan Elmander της Bolton, ο οποίος όπως γράψαμε και χθες έχει προταθεί στην ομάδα του λιμανιού, ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται και το όνομα του Αμερικανού φορ, Jozy Altidore.
Ο 20χρονος Αμερικανός στράικερ, ο οποίος βγάζει... μάτια με τις εμφανίσεις του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών (πέτυχε μάλιστα και το πρώτο γκολ των ΗΠΑ στον ημιτελικό με την Ισπανία), ανήκει στη Villareal, με την οποία οι νταμπλούχοι έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο απόκτησης του νεαρού... μάγου.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ο νέος τεχνικός του «κιτρίνου υποβρυχίου» είναι ο πρώην της ομάδας του Πειραιά, Ernesto Valverde, ο οποίος δείχνει να είναι θετικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης ή δανεισμού του Jozy Altidore.