Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Π. Δούκας: Να γίνει η Εξεταστική Επιτροπή...

...για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο υφυπουργός που κόπηκε ως "βατοπεδινός" προκαλεί τώρα τον Σαμαρά και τον Καραμανλή να δεχθούν την έρευνα της Βουλής!

.
Σε αντίθεση με την ηγεσία της ΝΔ που τώρα λέει "όχι" στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της συγκρότησης μιας τέτοιας Επιτροπής. Το έκανε και σήμερα, πριν από λίγο, με δηλώσεις του ενώ ήδη είχε γίνει γνωστή αναδίπλωση της Ρηγίλλης ύστερα από το "βέτο" Καραμανλή (διαβάστε σχετικά εδώ).
"Θελω οπωσδήποτε να γίνει η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή. Πρέπει να γίνει, το εχω πει και επιμένω..." δήλωσε συγκεκριμένα. Κι αυτή η δήλωση παίρνει νέα διάσταση τώρα διότι ο Π. Δούκας κόπηκε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως "βατοπεδινός" επειδή ως υφυπουργός Οικονομικών είχε χειριστεί τμήμα της υπόθεσης. Έτσι ο μεν Κ. Καραμανλής, που εμφανιζόταν να μη ξέρει τίποτα για το θέμα, τώρα δείχνει να φοβάται, και να προσπαθεί, μέσω του Αντ. Σαμαρά, να αποτρέψει την περαιτέρω έρευνα, ενώ ο Π. Δούκας που εμφανίστηκε ως "ενοχος" ζητά να γίνει νέα έρευνα και προκαλεί έτσι εμμέσως τους κ. Σαμαρά και Καραμανλή να τηρήσουν και αυτή θετική στάση.
Πόσα έχουμε να μάθουμε ακόμη...
http://press-gr.blogspot.com