Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Τα λεφτά θα βρεθούν με Πανεθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση

euro500Οι απλοί πολίτες έχουν κατανοήσει πλέον ότι για να αντιμετωπίσει η χώρα μας το μεγάλο δημόσιο χρέος και να μπει σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης, απαιτείται πανεθνική προσπάθεια. Και στην προσπάθεια αυτή είναι πρόθυμοι να συμβάλουν από το υστέρημά τους, αφού πρώτα δώσουν έμπρακτα το παράδειγμα οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας και οι έχοντες και κατέχοντες. Μέχρι και 8 δις ευρώ μπορεί να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα το 2010, με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, είσπραξη μέρους των οφειλών προς το δημόσιο από βεβαιωμένους φόρους, την περιστολή μη καταβολής και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ.
Μόνο από την περιστολή της σπατάλης και την κατάργηση των προνομίων στο δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από την προεδρία της Δημοκρατίας την κυβέρνηση και τη Βουλή μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 3 δις ευρώ.
Τουλάχιστον κατά 20% θα μπορούσε να μειωθεί ο προϋπολογισμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας και κατά 30% ο προϋπολογισμός της Βουλής
Κάθε βουλευτής κοστίζει ετησίως περίπου 360.000 ευρώ ετησίως στον Έλληνα φορολογούμενο.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί μου δίνουν 7.000 το μήνα», έλεγε σε κύκλο φίλων του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τονίζοντας: «πριν ζητηθούν θυσίες από τους απλούς πολίτες, να δώσουν πρώτα το παράδειγμα των οικονομιών οι ανώτατοι λειτουργοί του κράτους και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις».
Μόνο από την τερκμαρτή φορολόγηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, την αύξηση της κλίμακας για υψηλά εισοδήματα και την φοροαπαλλαγή με αποδείξεις μπορούν να προκύψουν έσοδα της τάξεως των επιχειρήσεις με εικονικές συναλλαγές 3 και πλέον δις ευρώ.
Κάθε χρόνο επιχειρήσεις με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές με την κυκλική απάτη τύπου Carousel παίρνουν επιστροφή ΦΠΑ πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
ΚΕΝΤΡΙ