Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Οριστικά στην Κέρκυρα το Final-4 του Champions Cup

altΌπως ανακοίνωσε η LEN, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ανέλαβε και τυπικά τη διοργάνωση του Final-4 του Champions Cup 2009-2010 στο πόλο γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Απριλίου στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας.

Γιάννης Συγκελίδης (Πρόεδρος Ολυμπιακού): Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών
Ο Πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αμέσως μετά την ανάληψη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τη LEN για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και μας ανέθεσε μία τόσο σημαντική διοργάνωση όπως είναι το Final-4 του Champions Cup πόλο γυναικών. Από την πλευρά μας θα ανταποκριθούμε και θα φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοί μας στην Κέρκυρα θα σταθούν δίπλα στην ομάδα μας για την κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού κυπέλλου από τον Ολυμπιακό».
Τζον Κεντ (Μέλος ΔΣ Ολυμπιακού): Χαρούμενος που θα γίνει στην αγαπημένη μου Κέρκυρα
Από τη μεριά του, ο βασικός χορηγός της γυναικείας ομάδας πόλο, Τζον Κεντ, τόνισε ότι: «Ευχαριστούμε πολύ τη LEN για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου για τις συντονισμένες προσπάθειες που κάναμε ώστε να φέρουμε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πανέμορφη Κέρκυρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού θα συμμετάσχει στο Final-4 του Champions Cup ιδιαίτερα τώρα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και στην αγαπημένη μου Κέρκυρα. Θα προσπαθήσουμε για μία άρτια διοργάνωση και είμαι βέβαιος ότι οι φίλαθλοί μας στο νησί θα συμπαρασταθούν στην προσπάθεια του τεχνικού επιτελείου και των αθλητριών μας».
Χάρης Παυλίδης (Προπονητής Ολυμπιακού): Ανεβαίνει ο πήχης
Επίσης, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Χάρης Παυλίδης, τόνισε: «Η ανάθεση του φάιναλ 4 στον Ολυμπιακό ανεβάζει τον πήχη και η παρουσία των φιλάθλων μας, που αποτελούν την πλειοψηφία στο νησί της Κέρκυρας, αυξάνει την πίεση την οποία θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Οργανωτικά πιστεύω ότι όλα θα είναι άψογα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κολυμβητήριο ενός νησιού που δεν είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει έως τώρα μία τόσο σπουδαία διοργάνωση».
Τόνια Μωραΐτη (Αρχηγός Ολυμπιακού): Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου
Τέλος, η αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Τόνια Μωραΐτη ζήτησε μεταξύ άλλων τη συμπαράσταση του κόσμου: «Όλη η ομάδα είναι χαρούμενη που ο Ολυμπιακός ανέλαβε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων στην Κέρκυρα είναι οπαδοί του Ολυμπιακού και θα είναι σαν να αγωνιζόμαστε στον Πειραιά. Χρειαζόμαστε τη συμπαράστασή και τη βοήθειά τους καθώς η αποστολή μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με δεδομένο ότι είμαστε η πιο άπειρη από τις ομάδες που έχουν προκριθεί».
Τη Δευτέρα η κλήρωση στη Ρώμη
altΗ κλήρωση των ημιτελικών αγώνων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 1 το μεσημέρι, στη Ρώμη.
Οι τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί στο Final - 4 είναι ο Ολυμπιακός, ο ΝΟ Βουλιαγμενης, η Orizzonte Geymonat Catania (ITA) και η Kinef Kirishi (RUS).
Οι αγώνες θα καλυφθούν τελικά στην Ελλάδα από την κρατική τηλεόραση και σε όλη την Ευρώπη μέσω του αθλητικού τηλεοπτικού σταθμού, Eurosport.
http://www.corfupress.com